- Sæson
- 2015
Danmark i kold krig - I trøjen
I 1. afsnit af Danmark i kold krig skal vi møde to tidligere værnepligtige på Sjælsmark Kaserne i Nordsjælland, og vi skal høre, hvordan militærnægtere skulle gøre tjeneste langt ude i en skov i Jylland. Vi skal også en tur til Næstved, når byens tidligere borgmester genser den kaserne, hvor han aftjente sin værnepligt i civilforsvaret..
Danmark i kold krig - Klar til krig
I 2. afsnit af Danmark i kold krig skal vi møde tre hjemmeværnsfolk i Nymindegab, hvor hjemmeværnet gennem tiden har uddannet de mange tusinde frivillige medlemmer, og vi skal besøge en ruinby i Hedehusene, hvor Civilforsvaret trænede sit mandskab i at redde Københavns befolkning ud af murbrokkerne. Og så skal vi med to dragoner ud at køre kampvogn i Oksbøl skyde- og øvelsesterræn.
Danmark i kold krig - Danmarks vagthunde
I 3. afsnit af Danmark i kold krig skal vi se, hvordan Flyvevåbnet fra radaren i Skovhuse nøje overvågede alle de fly, der nærmede sig dansk luftrum, og vi skal til Flyvestation Skrydstrup og møde en tidligere F-16 pilot, der ofte blev sendt ud for at kigge på dem. På Langeland møder vi en udkigsmand, som holdt øje med Warszawa-pagtens skibe, og så skal en tur til Flådestation Frederikshavn sammen med en tidligere chef for flådens korvetter og motortorpedobåde.
Danmark i kold krig - Spionage
I 4. afsnit af Danmark i kold krig skal vi møde en tidligere ubådskaptajn på Holmen i København, og vi skal høre, hvordan russerne fik en lærestreg, da de kom lidt for tæt på et missilbatteri på Stevns. Vi skal også en tur til Bornholm med en tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, der vil vise os den hemmelige lyttestation på Dueodde.
Danmark i kold krig - Én for alle - alle for én
I 5. afsnit af Danmark i kold krig skal vi besøge forvalteren i Klosterheden Plantage, hvor ammunitionen lå klar til krig, og vi skal til Esbjerg Havn, som skulle modtage forstærkningerne fra NATO. Vi skal også en tur til et depot i Jerup i Nordjylland, hvorfra den vesttyske marine kunne forsyne fartøjer på operationer i de danske farvande.
Danmark i kold krig - Krudt og kugler
I 6. afsnit af Danmark i kold krig tager vi med en seniorsergent til et af hærens nedlagte mobiliseringsdepoter i Lille Frederikslund, hvor han skulle udlevere udrustning til genindkaldte soldater i tilfælde af krig. I Esbønderup havde Civilforsvaret også masser af udrustning og køretøjer klar til en hurtig indsats, og her møder vi en tidligere sektionschef, som sørgede for at mandskabet kunne sit kram. Endelig skal vi besøge Danmarks største og mest usynlig byggeprojekt under Den Kolde Krig; en 650 kilometer lang olieledning.
Danmark i kold krig - Fjenden kommer
I 7. afsnit af Danmark i kold krig besøger vi Ejbybrobunkeren i Rødovre sammen med en major, som skulle være med til at lede Københavns luftforsvar i tilfælde af et angreb. Vi tager også med tidligere tjenestegørende til kystforterne på Stevns og Langeland, som skulle forsvare de danske stræder. Endelig besøger vi en pensioneret major på Bornholm, hvor en lille kampgruppe stod i forreste række, hvis krigens ragnarok brød ud.
Danmark i kold krig - Under jorden
I 8. afsnit af Danmark i kold krig går vi under jorden og besøger tre bunkers. Først skal vi til Odense og se byens civile kommandocentral sammen med tidligere politimand, som kom her hver onsdag for at afprøve luftalarmen. I Bernstorffparken i Gentofte viser en sektionschef fra Civilforsvaret os rundt i den regionsbunker, hvorfra indsatsen i Storkøbenhavn skulle ledes. Og endelig bevæger os helt ind i REGAN Vest, regerings og kongehusets kæmpestore bunker i Rold Skov, for at se, hvad der egentlig gemmer sig for enden af den 300 meter lange tunnel.