Nyåbnet restaurant giver lange køer – her koster retterne ned til 19 kroner

Restauranten Bouillon vil lave gourmetmad, men til billige penge, så alle kan være med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Foto: Rasmus Benzon // TV 2 Kosmopol

En forret til 19 kroner, en hovedret til 79 kroner og en dessert til den nette sum af 28 kroner - eller hvad med en lille karaffel med hvidvin til sølle 49 kroner?

Det er bare nogle af priserne på den nye restaurant Bouillon på Frederiksberg. 

Restauranten er bygget op om grundidéen ”God mad til billige priser i smukke lokaler’.

Men er maden så også derefter?

Det har TV 2 Kosmopols vært på programmet Oplev, Sascha Yang, undersøgt. Hun har derfor været forbi den nye, hypede restaurant og prøvesmagt det nye koncept.

Før vi skal have den endelig dom over maden senere i artiklen, så skal vi dog først høre lidt mere om konceptet fra den mand, der står bag Bouillon.

- En Buillion-restaurant er i sin tid lavet til arbejderne tilbage i 1800-tallet i Frankrig, hvor de kunne komme ind på en stor og flot restaurant og få en skål suppe til billige penge.

- Så har det udviklet sig og været dødt i mange år, men er genopstået under corona. Lige nu popper restauranterne op alle steder i Paris og i Frankrig generelt, siger Torben Klitbo, der er stifter af den nyåbnede restaurant på Frederiksberg. 

Han står også bag Cofoco-restauranterne og er gastronomisk iværksætter.

Dyrt at spise i København

Torben Klitbo står også bag Cofoco-restauranterne og er gastronomisk iværksætter. 

Siden han for over 20 år siden åbnede sin første takeaway og restaurant, har han haft den overordnede filosofi ’value for money’. 

Netop restauranter med den tilgang har han haft svært ved at finde i de Københavnske gader i en tid med inflation og generelt høje priser.

- Efterhånden synes jeg bare, det var blevet så dyrt at gå ud og spise i København, at der var noget sympatisk ved at lave en restaurant, hvor alle havde råd til at komme, og alle i princippet havde råd til den dyreste vin på kortet, fortæller han.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Stifter af den nye restaurant Bouillon, Torben Klitbo.
Foto: TV 2

Den dyreste vin på menukortet hos Bouillon er en Pinot Noir, der koster 54 kroner for en lille karaffel, og med det prisleje ville de fleste restauranter nok have svært ved at få det hele til at køre rundt.

Men de problemer regner Torben Klitbo ikke med, at Bouillon får. Restauranten har nemlig været godt besøgt, siden de åbnede den 15. september i år.

- Det er klart, når det er så billigt, så skal vi have mange mennesker i gennem. Restauranten har åben syv dage om ugen fra 11.30 til 23.00, og der er lige så mange, der kommer og spiser klokken 15.00 og 16.00, som klokken 12.00 eller klokken 18.00, og det gør jo, at vi kan nå at vende bordene rigtig mange gange.

Noget tyder på, at Torben Klitbo har fat i den lange ende. Igen torsdag aften, er foran restauranten en kø at mennesker, der håber på at få et bord.

Ønsker du et bord til middag klokken 19.00, skal du da også bladre langt i din kalender. Den næste ledige tid til et bord klokken 19.00 er således den 19. december 2023.

Den endelige dom

Som lovet skal vi også have den endelige dom fra værten på Oplev, Sascha Yang. Til forret fik hun blandt andet en rørt tartar med salat til 39 kroner, og her var vurderingen positiv.

- Det er enkelt, men det smager helt vildt godt. Det der fransk bistromad, det kan noget, forklarer hun.

Og Sascha Yang havde generelt svært ved at skjule sin begejstring for den franske mad til de billige priser. Til hovedret spiste hun sig i gennem en ’steak frites med kryddersmør a la maitre d'hotel’.

- God smag, den er mør, mmmh, og perfekt stegt. Det er det dyreste på menukortet til 124 kroner. Der kan alle altså også godt være med.

Du kan høre hele bedømmelsen og se hele afsnittet af Oplev nedenfor.

Vi går tur i Dalís syrede metavers, spiser billig, fransk bistromad og lærer at give komplimenter til fremmede.
Link kopieret!

Seneste nyt

Togkaos ved lufthavnen: Flere afgange aflyst

Foto: TV 2 Kosmopol

En fejl på fjernstyringssystemet ved København Lufthavn giver lørdag eftermiddag udfordringer for togtrafikken mellem netop København Lufthavn og Københavns Hovedbanegård.

Det oplyser DSB.

- Togene begynder igen at køre mellem CPH Lufthavn og København H. Der vil stadig være aflysninger på strækningen, lyder meldingen kort efter klokken 15.00

Første InterCityLyntog bliver:

  • Fra CPH Lufthavn bliver InterCityLyn 63, klokken 16.26.

  • Fra København H bliver InterCityLyn 42, klokken 16.17.

DSB oplyser, at det svenske selskab SJ har sørget for busser, der "kører i pendulfart" mellem Hyllie i Sverige og København Lufthavn.

Link kopieret!

DMI lagt ned af ansøgninger til snejob med "symbolsk" løn

DMI har lukket for ansøgninger til otte ledige stillinger som snemålere, efter de på kort tid fik over 500 ansøgninger. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

Jobbet blev slået op torsdag og kræver blandt andet, at man kan måle sne cirka ti gange om året i et bestemt område og sende resultatet til DMI.

Lønnen er et "symbolsk" beløb på 2900 kroner om året og et "tjenstligt udleveret tommelstok".

Link kopieret!

Omstridt campingplads politianmelder kommune

Arkivfoto.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den omdiskuterede campingplads Corona Camping, der blev kendt fra tv-serien Trailerpark Danmark, har politianmeldt Køge Kommune for at fjerne tre bannere uden varsel.

Det skriver Sjællandske Nyheder, der har talt med ejerne af campingpladsen, Susanne og Michael Palskov Farnø, som også står bag anmeldelsen.

- Vi har politianmeldt kommunen for at have taget vores bannere uden varsel; det er simpelthen ikke okay, siger Susanne Palskov Farnø til mediet.

Køge Kommune oplyser til Sjællandske Nyheder, at de tre private bannere er fjernet på baggrund af en henvendelse om "ulovligt opsatte skilte på den kommunale grund".

Politianmeldelsen er den seneste udvikling i en årelang strid mellem Corona Camping og Køge Kommune, hvor den ligger.

Campingpladsen har været i vælten, fordi den gerne vil være et socialt tilholdssted for kommunens svageste, mens politikerne i Køge på den anden side vil lovliggøre pladsen i henhold til campingreglementet.

I september i år meddelte Susanne Farnø sig ind i kommunalvalgkampen, da hun satte sig i spidsen for Corona Camping Listen, hvis mål er at blive valgt ind i Køge Byråd ved kommunalvalget i 2025.

Link kopieret!

Herberger må igen i år afvise folk på jagt efter ly for kulden

Kulden er kommet og det sætter sit præg på de københavnske herberger.

Både Blå Kors og Kirkens Korshær, der driver en række herberger og væresteder melder om fulde huse og folk der bliver afvist.

Sara Spencer Kristiansen, der leder Kirkens Korshærs nødherberg i Hellig Kors Kirken fortæller, at der må trækkes lod.

På sin hjemmeside fortæller Kirkens Korshær desuden, at der igen i år tages nødovernatning i brug. Det sker blandt andet i Hellig Kors Kirken på Nørrebro i København, der åbner for overnatning, når de kirkelige aktiviteter er overstået.

- Vi trækker lod om pladserne, det er vi nødt til. Men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe alle, vi viser dem hen til andre overnatningssteder, og vi deler også soveposer ud, som de kan få med, siger hun.

Sofie Weinreich Engell, der leder Grace, fortæller, at det kolde vejr gør det livsfarligt at sove udenfor.

Også her trækkes der lod. Grace har i alt 16 sovepladser.

Link kopieret!

Politi og beredskab rykket ud til mulig drukneulykke

Foto: Presse-fotos.dk

Nordsjællands Politi rykkede kl. 09:19 lørdag morgen ud til meldingen om en mulig drukneulykke ved Skodsborg Strandvej i Skodsborg.

Det oplyser vagtchef Flemming Hansen til TV 2 Kosmopol.

Efter mere end en times eftersøgning med blandt andet helikopter, blev aktionen afblæst.

- Det viste sig, at det bare var et paddelboard, der drev rundt i vandet. Så man kan sige, at aktionen var vellykket, siger Flemming Hansen.

Politi og beredskab forlod stranden igen omkring kl. 10:35.

Link kopieret!

Efter 13 år er det slut: Kendt restaurant konkurs

- Vi har valgt at udfase alle ikke danske ingredienser med undtagelse af gær, fordi det ikke findes dansk og økologisk, fortalte Christer Bredgaard til Sascha Yang til i marts , da OPLEV lagde vejen forbi.
Foto: Andreas Hentze Madsen, TV 2 Kosmopol

Il Buco på Islands Brygge i København ville være den mest bæredygtige restaurant i verden. Nu er drømmen brast. Det fremgår af stedet hjemmeside.

- Vi har lukket dørene for sidste gang. Jeg vil for altid være taknemmelig for de sidste 13 år, skriver Il Bucos ejer, Christer Bredgaard og fortsætter:

- Jeg håber, du vil se dette som en dvale i stedet for en lukning, og jeg tror på, at vi vil mødes igen i nye rammer.

Avisen Amagerliv har set nærmere på restaurantens seneste regnskab, der viser, at steder har kæmpet med et stort økonomisk underskud.

- Regnskabet viser, at virksomheden trådte ind i 2024 med et resultat før skat på minus 2,3 millioner kroner, skriver Amagerliv.

Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google