Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

Cecilie Holm Hildebrandt har nu gennemgået den halsoperation i Barcelona, som hun selv har indsamlet penge til, fordi det danske sundhedsvæsen ikke vil betale for den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Cecilie Holm Hildebrandt har en sjælden bindevævssygdom, hvor hendes led går fra hinanden. Hårdt sagt kan man beskrive det som om, hun bliver halshugget indefra.
Foto: Privatfoto

Syv timer lå 28-årige Cecilie Holm Hildebrandt på operationsbordet, mens udenlandske specialister foretog den livsnødvendige nakkeoperation, der skulle forbedre hendes liv.

Planen var, at hun skulle vækkes fra narkosen kort efter operationen.

Derfor fik hun et stort chok, da hun vågnede med slanger i halsen, fastspændte arme og drops og måleudstyr i hånden.

- Det var rigtig voldsomt at vågne op til, og jeg blev ret forskrækket. Det er på listen over mareridt at vågne op på den måde og ikke forstå, hvad der var sket, fortæller Cecilie Holm Hildebrandt til TV 2 Kosmopol.

Hurtigt kom fagpersonalet løbende og kunne heldigvis fortælle hende, at hendes operation var gået godt. Men fordi hendes hals var hævet så kraftigt op under operationen, havde lægerne besluttet, at hun skulle holdes i fuld narkose til dagen efter.

Cecilie Holm Hildebrandt fik i sidste uge foretaget den livsnødvendig nakkeoperation på et hospital i Barcelona

Hun er født med en sjælden bindevævssygdom og har derudover to følgediagnoser, som de seneste år har givet hende så massive nakke- og rygmarvsproblemer, at hun ikke kan arbejde og nogle dage ikke kan gå.

Operationen har hun selv indsamlet mere end en halv million kroner til at få foretaget, efter hun har fået nej til at blive opereret af det danske sundhedsvæsen.

Nu er det overstået. I hvert fald selve operationen.

En af de mest smertefulde typer af operationer

Efter opvågningen fulgte to dage på intensivafdelingen. Operationssåret i nakken var lukket med metalklammer, og hendes krop var flere steder forbundet med slanger og kateter.

Cecilie Holm Hildebrandt havde på forhånd hørt fra tidligere patienter, at de første dage føltes ”som helvede på jord”.

- Det kan jeg godt skrive under på. For satan det gjorde ondt.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Cecilie Holm Hildebrandt fik fjernet etstort stykke af håret i nakken før operationen.
Foto: Privatfoto

Efterfølgende blev hun rykket over på en enestue, hvor hendes mand, der var taget med hende til Barcelona, kunne få lov at overnatte. 

Her kom hun for første gang op at gå efter operationen.

- Jeg havde problemer med at gå før operationen og havde nedsat følesans i benet, så min krop var medtaget i forvejen. Så det at gå på gangen var svært, fortæller hun.

Men lægerne har været optimistiske over hendes forløb. Hun skulle egentlig være indlagt i op til 14 dage, men allerede efter en uge er hun blevet udskrevet.

Migræne er forsvundet og følesans forbedret

Hun opholder sig lige nu i en handicapvenlig lejlighed nær hospitalet, hvor hun venter på at få godkendelse til, at hun er rask nok til at kunne flyve hjem til Danmark.

Hun er stadig meget medtaget af operationen, men mærker små fremskridt.

- Jeg tør næsten ikke sige det højt, men indtil videre så mærker jeg, at det i min nakke, og det at de har løsnet i min rygmarv ved min lænd, har givet mig bedre styring og følesans i mit højre ben.

- Og så har jeg ikke haft migræne siden operationen, og det havde jeg ellers hver dag.

(Artiklen fortsætter efter artiklen.)

Cecilie Holm Hildebrandts mand har været ved hendes side under hele forløbet.
Foto: Privatfoto

Prognosen for den type operation er, at de fleste vil kunne mærke forbedringer inden for de første uger, men at det kan fortsætte i op til 18 måneder efter operationen.

- Så det er nogle små ting, jeg kan mærke, men de siger også, at intet løser sig på mirakuløs vis fra første dag.

Næste mål: Danmark

De næste uger - inden hun kan vende hjem til Danmark - går med genoptræning.

Hun kan gå rundt i den lejede lejlighed, hvor hun opholder sig, men hun bruger kørestol, hvis hun eksempelvis skal en tur i byen.

Det har været det hele værd

— Cecilie Holm Hildebrandt

Især hendes syn er medtaget efter operationen. Både på grund af tryk på rygmarv og hjernestammen, der sender signaler til hjerne og synsnerve, men også fordi hun har en nakkekrave på det meste af tiden.

- Det begrænser mit synsfelt og jeg kan ikke orientere mig, når jeg ikke kan dreje mit hoved.

På trods af smerterne og den hårde genoptræning, så fortryder Cecilie Holm Hildebrandt ikke operationen et sekund.

- Det har været det hele værd. Selv hvis det ikke forbedrer min situation, så har det stoppet den negative udvikling. Det betyder, at det ikke ender med at slå mig ihjel, som prognosen ellers har været de seneste år, hvor min situation er blevet forværret, siger hun. 

Operationen hedder occipital cervical fusion surgery.

Den læge, der har udført Cecilie Hildebrandt operation, laver omkring 40 operationer om året.

I indslaget nedenfor kan du se, hvordan der blev sat skub i Cecilie Holm Hildebrandts indsamling til hendes nakkeoperation.

Og operationen skal foretages i udlandet. Så nu er Cecilie og mange andre i gang med på Facebook at indsamle den halve million, operationen koster.
Link kopieret!

Seneste nyt

Færre DSB-kunder nåede frem til tiden

Oktober måned har været en træls en af slagsen for DSB's passagerer på de sjællandske regionalbaner.

Værst står det til på strækningen København-Ringsted, hvor blot 66,2 procent af DSB-kunderne nåede frem til tiden i oktober, hvilket er 4,7 procentpoint lavere end sidste år.

Det skriver TV 2 Øst.

Ifølge DSB's kontrakt med staten skal 75 procent af kunderne nå frem til tiden, hvilket vil sige inden for tre minutter af ankomsttiden i køreplanen.

Link kopieret!

Ændringer på flere S-togslinjer

Foto: Jacob Espander Clemen/ TV 2 Kosmopol

Der kører lørdag eftermiddag færre S-tog på linjerne A, B og C.

Det oplyser DSB.

Ændringerne skyldes en fejl i sporet mellem Vesterport og Nørreport tidligere løradg.

- Vi begynder at indsætte  Linje B, C og A  i nævnte rækkefølge i normal plan fra klokken 14.30 og frem. Rejseplanen opdateres løbende, skriver DSB.

Link kopieret!

Togkaos til og fra lufthavnen: Flere afgange aflyst

TV 2 Kosmopols journalist, der befinder sig ved Hyllie Station i Sverige, anslår af flere hundrede mennesker venter på en bus mod København.
Foto: Mette Serup / TV 2 Kosmopol

En fejl på fjernstyringssystemet ved Københavns Lufthavn giver lørdag eftermiddag udfordringer for togtrafikken mellem netop Københavns Lufthavn og Københavns Hovedbanegård.

Det oplyser DSB.

- Togene begynder igen at køre mellem CPH Lufthavn og København H. Der vil stadig være aflysninger på strækningen, lyder meldingen kort efter klokken 15.00

Første InterCityLyntog bliver:

  • Fra CPH Lufthavn bliver InterCityLyn 63, klokken 16.26.

  • Fra København H bliver InterCityLyn 42, klokken 16.17.

DSB oplyser, at det svenske selskab SJ har sørget for busser, der "kører i pendulfart" mellem Hyllie i Sverige og Københavns Lufthavn.

TV 2 Kosmopols reporter, der befinder sig i ved Hyllie Station, fortæller, at der omkring klokken 15.30 er flere hundrede mennesker, der venter på at komme med en bus mod Danmark. Flere af de rejsende udtrykker, at de er desperate over ventetiden, fordi de skal nå flyforbindelser fra Københavns Lufthavn.

Link kopieret!

DMI lagt ned af ansøgninger til snejob med "symbolsk" løn

DMI har lukket for ansøgninger til otte ledige stillinger som snemålere, efter de på kort tid fik over 500 ansøgninger. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

Jobbet blev slået op torsdag og kræver blandt andet, at man kan måle sne cirka ti gange om året i et bestemt område og sende resultatet til DMI.

Lønnen er et "symbolsk" beløb på 2900 kroner om året og et "tjenstligt udleveret tommelstok".

Link kopieret!

Omstridt campingplads politianmelder kommune

Arkivfoto.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den omdiskuterede campingplads Corona Camping, der blev kendt fra tv-serien Trailerpark Danmark, har politianmeldt Køge Kommune for at fjerne tre bannere uden varsel.

Det skriver Sjællandske Nyheder, der har talt med ejerne af campingpladsen, Susanne og Michael Palskov Farnø, som også står bag anmeldelsen.

- Vi har politianmeldt kommunen for at have taget vores bannere uden varsel; det er simpelthen ikke okay, siger Susanne Palskov Farnø til mediet.

Køge Kommune oplyser til Sjællandske Nyheder, at de tre private bannere er fjernet på baggrund af en henvendelse om "ulovligt opsatte skilte på den kommunale grund".

Politianmeldelsen er den seneste udvikling i en årelang strid mellem Corona Camping og Køge Kommune, hvor den ligger.

Campingpladsen har været i vælten, fordi den gerne vil være et socialt tilholdssted for kommunens svageste, mens politikerne i Køge på den anden side vil lovliggøre pladsen i henhold til campingreglementet.

I september i år meddelte Susanne Farnø sig ind i kommunalvalgkampen, da hun satte sig i spidsen for Corona Camping Listen, hvis mål er at blive valgt ind i Køge Byråd ved kommunalvalget i 2025.

Link kopieret!

Herberger må igen i år afvise folk på jagt efter ly for kulden

Kulden er kommet og det sætter sit præg på de københavnske herberger.

Både Blå Kors og Kirkens Korshær, der driver en række herberger og væresteder melder om fulde huse og folk der bliver afvist.

Sara Spencer Kristiansen, der leder Kirkens Korshærs nødherberg i Hellig Kors Kirken fortæller, at der må trækkes lod.

På sin hjemmeside fortæller Kirkens Korshær desuden, at der igen i år tages nødovernatning i brug. Det sker blandt andet i Hellig Kors Kirken på Nørrebro i København, der åbner for overnatning, når de kirkelige aktiviteter er overstået.

- Vi trækker lod om pladserne, det er vi nødt til. Men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe alle, vi viser dem hen til andre overnatningssteder, og vi deler også soveposer ud, som de kan få med, siger hun.

Sofie Weinreich Engell, der leder Grace, fortæller, at det kolde vejr gør det livsfarligt at sove udenfor.

Også her trækkes der lod. Grace har i alt 16 sovepladser.

Link kopieret!

Politi og beredskab rykket ud til mulig drukneulykke

Foto: Presse-fotos.dk

Nordsjællands Politi rykkede kl. 09:19 lørdag morgen ud til meldingen om en mulig drukneulykke ved Skodsborg Strandvej i Skodsborg.

Det oplyser vagtchef Flemming Hansen til TV 2 Kosmopol.

Efter mere end en times eftersøgning med blandt andet helikopter, blev aktionen afblæst.

- Det viste sig, at det bare var et paddelboard, der drev rundt i vandet. Så man kan sige, at aktionen var vellykket, siger Flemming Hansen.

Politi og beredskab forlod stranden igen omkring kl. 10:35.

Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google