Udsatte får gavn af stor pengepulje: Midlertidige indsatser gøres varige for millioner
Flere tiltag til at hjælpe udsatte i Københavns Kommune bliver nu gjort varige med en stor pengepulje.
En række tilbud til udsatte i Københavns Kommune kan nu se frem til at modtage permanente tilskud fra kommunen.
Tilskuddene stod ellers til at udløbe, men nu kan steder og tilbud som Sociolancen, Cool Kids og Ungehuset CPH glæde sig over udsigten til at få et fast tilskud til deres sociale indsatser.
Beslutningen glæder også socialborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard (RV), som i en pressemeddelelse påpeger vigtigheden af, at tilbuddene nu ikke i samme grad skal bekymre sig om finansieringen:
- De kan nu koncentrere sig om det, de er sat i verden for, nemlig at hjælpe de mest udsatte og sårbare københavnerne, lyder det.
Det er Københavns Socialudvalg, der har taget beslutningen om at finansiere de forskellige tilbud - og i samme ombæring er det også besluttet at finansiere to sociale viceværter.
De skal nu hjælpe til og gøre miljøet trygt på de såkaldte skæve boligafdelinger Hulgårdsvej og Kongelundsvej i København.
Tilskud til følgende tilbud gøres permanente fra årsskiftet:
- Sociolancen
- Cool Kids
- Ro på Rusen og U-Turn
- Ungehuset CPH
- Café Klare
- Herfra og Videre
- Metodistkirkens Hjemløsekollektiv
- KIFU
- Ottilia og Pinta
Kilde: Socialudvalget i Københavns Kommune
Det er ikke de eneste steder, der nyder godt af en større pengepose. I alt har Socialudvalget i Københavns Kommune gjort midlertidige indsatser varige for 20,9 mio. kroner, lyder det i pressemeddelelsen.
De to støttemetoder, der kaldes henholdsvis ICM og ACT, er også kommet med i puljen af tiltag, der modtager flere penge. Metoderne er målrettet borgere, der er langvarigt hjemløse eller på anden måde er udsatte.
Desuden investeres der yderligere i at sikre tilstrækkelig lægedækning på botilbudsområdet:
- I en tid hvor deres spares mere end der investeres i de kommunale budgetter er det virkelig positivt, at vi kan investere i byens svageste. Penge stammer bl.a. fra gode beslutninger fra tidligere år og fordi forvaltningen arbejder klogere og bedre og smartere, forklarer Mia Nyegaard.