RUC undersøger - regler for skadeerstatning (1:7)
Det er langt fra alle danskere, der haster til lægen efter en skade. Mange tænker, at smerten nok går over af sig selv. Men det kan vise sig at være en fejlvurdering. Det viser en af de sager, som ”RUC Undersøger” ser på i det første program i serien, som produceres af journaliststuderende fra RUC.
RUC undersøger - hjemløse og sociale ydelser (2:7)
Hvis hjemløse vil hæve deres sociale ydelser, så er de nødt til at lade sig registrere, men kommunerne registrerer ikke på samme måde. I denne udgave af RUC Undersøger, ser journaliststuderende fra RUC på, hvilke konsekvenser de forskellige regler har for de hjemløse.
RUC undersøger - singlesamfundet (3:7)
København er den by i Danmark, hvor flest bor alene, men tendensen med mange enlige er dyr for både samfund og for singlerne selv. Solrød Kommune har landet højeste fertilitet og på Østerbro har det vist sig at være en stor succes at samle unge og gamle på samme matrikel. Det er bare nogle af de historier, der er på programmet i denne udgave af ”RUC Undersøger”.
RUC undersøger - plagiat (4:7)
Plagiat er blevet et voksende problem på de danske universiteter, efter at den digitale verden har haft sit indtog. Men den moderne digitale teknik er også redskabet, når svindlerne skal afsløres. "RUC Undersøger" kigger også på, hvor kompliceret det kan være at være handicappet studerende på universitetet.
RUC undersøger - spilleragenten (5:7)
For mange er jobbet som spilleragent omgærdet med hemmelighed og mystik. Men hvad laver en spilleragent egentlig, og hvad skal der til, før man kan kalde sig spilleragent? "RUC Undersøger" ser desuden på, hvordan det københavnske værtshusmiljø har ændret sig de seneste årtier.
RUC undersøger - elev i detailbranchen (6:7)
Det kan være hårdt at være elev i detailbranchen. Det bekræfter flere fagforeninger. Hvad er det for vilkår, som møder eleverne i deres hverdag i detailbranchen. Der ser "RUC Undersøger" nærmere på i dette program.
RUC undersøger - kemi i moderkagen (7:7)
Vi er omgivet af kemikalier overalt. I mad og i emballage, og allerede som foster bliver vores ufødte børn udsat for disse kemikalier. Forskerne advarer, men hvem har ansvaret, og hvad kan vi selv gøre for, at kemien ikke går i moderkagen?