TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.
Seneste nyt
Både jul og nytår byder på store brag over hovedstaden
I forbindelse med både jul og nytår bliver himlen over Tivoli lyst op i alverdens farver.
Den prisvindende fyrværker, Gunnar B. Knudsen, der senest hev en førsteplads hjem til den ikoniske fyrværkerifestival i Pamplona i sommers, står nemlig klar til at antænde et hav af korte lunter.
Både 1. og 2. juledag vil der være fyrværkerishow klokken 21.30.
- Til juleshowene i år har jeg lagt et par særlige finaler ind, som hylder julens farver; grøn og rød. Det bliver to meget forskellige shows, så man kan roligt komme og opleve dem begge, siger den erfarne fyrværker.
Det helt store show gemmer han dog til nytårsaften, hvor bragene traditionen tro vil runge udover hovedstaden fra klokken 23.00.
- For en fyrværker i Danmark bliver det ikke større end at stå for fyrværkeriet i Tivoli nytårsaften. Det er simpelthen det største. Jeg har da også et fantastisk show med til årets sidste aften i år, som er inspireret af mit prisvindende show i Pamplona.
Del denne artikel
Det begyndte som en dyst mod genboen – nu laver Michael byens vildeste julevindue
Hvert år går Michael Engel fuldstændig jule-amok og pynter sit stuevindue i en grad, du knap kan forestille dig.
Fik otte måneders fængsel for 117 gram hash - nu skal sagen for Højesteret
- Der er tale om en urimelig forskelsbehandling.
Sådan siger advokat Hanne Reumert om den retspraksis, som har udviklet sig i straffesager om salg af stoffer i en såkaldt målrettet skærpet strafzone i og omkring Christiania. Advokaten har stor erfaring med at være forsvarer for tiltalte i den type sager.
For nylig har Procesbevillingsnævnet givet tilladelse til, at en konkret sag indbringes for Højesteret. Afgørelsen kan få principiel betydning.
Landsretten har ment, at hendes klient skulle have otte måneders fængsel. Som led i den organiserede hashhandel på Christiania var han i besiddelse af 117 gram hash, et gram skunk, nogle joints og 16 hashkager, som han ville sælge. Han er tidligere dømt.
Men de otte måneders fængsel er for hård en straf, lyder det fra advokaten.
- Denne sag er velegnet til at få fastslået, hvad gentagelse skal have af betydning for udmålingen af straffen. Og den er også velegnet til at få afgjort, hvad man skal sammenligne med, når der er indført skærpet strafzone i et område, hvor der i forvejen er en forhøjet straf, siger Hanne Reumert.
Der var nemlig allerede indført en skrap kurs i forhold til Christiania, da strafzonen blev indført. Ifølge advokaten kan den lidt forenklet udtrykkes på denne måde: Hvis man sælger 100 gram hash i Christiania, får man samme straf, som hvis man solgte to kilo hash på Nytorv midt i København.
Del denne artikel
Danmarks første motel skal jævnes med jorden
Danmarks første rigtige motel slog dørene op 3. juni 1955 på den nye omfartsvej A1 i Roskilde.
Det er længe siden og det er også længe siden, den sidste gæst har overnattet på det nu hensygnende motel.
Faktisk er bygningerne i så dårlig forfatning, at motellet nu skal rives ned. Det skriver sn.dk.
- Det er rigtigt, at vi ejer grunden. Vi er lige nu i gang med en generel opdatering af arealet, og de gamle bygninger stod ikke til at redde. Derfor river vi dem nu ned, så de ikke skal gå i forfald, siger kommunikationschef hos Q8 Danmark Marie Sheye Lund til Sjællandske Nyheder.
Del denne artikel
Forsker: Dobbeltcarport og lange dage er ikke længere symbolet på succes
Flere unge har en ny opfattelse af, hvad succes er. Dobbelt carport og et travlt job scorer ikke højt på deres lykkebarometer.
Netop afgjort: Robert Hansen kommer ikke ud til jul
Skuespilleren Robert Hansen skal være varetægtsfængslet hen over julen. Det rapporterer eb.dk fra et retsmøde i Københavns Byret. Han sigtes for vold.
- Jeg synes, det er en ærgerlig og unødvendig ting, at Robert han skal sidde varetægtsfængslet hen over jul og nytår, siger skuespillerens forsvarsadvokat, Erbil Kaya, til Ekstra Bladet.
Del denne artikel
Over 1.000 har fået dobbelt straf på Christiania
Flere end 1000 mennesker har fået en fordobling af den normale straf, fordi de har besiddet eller solgt hash på og ved Christiania.
Det er sket, efter at Københavns Politi besluttede at indføre en såkaldt skærpet strafzone i området. Zonen blev indført 10. januar i år.
Frem til 4. november i år er der rejst i alt 1689 sigtelser, der er omfattet af strafskærpelsen. Det fremgår af en aktindsigt fra Københavns Politi som Ritzau har søgt.
I politiets operative specialafdeling vurderer chefen, vicepolitiinspektør Simon Hansen, at den dobbelte straf i sig selv har haft en præventiv effekt.
- Vi har hørt, at nogle ikke gider mere, når de har udsigt til mange måneder i fængsel, siger Simon Hansen. Men den dobbelte straf er kun et af flere redskaber, bemærker han.
- Situationen er en helt anden nu end i foråret og forsommeren. Når vi sender betjente ud for at lede efter sælgere og købere, kan der gå flere timer, uden at de kan sigte nogen. Det er udtryk for, at de forskellige indsatser, også Christianias egen, har virket, siger Simon Hansen.
Del denne artikel
Vejdirektoratet: Sådan bliver juletrafikken
Vejdirektoratet forventer, at søndag bliver en rejsedag med jævn trafik på de danske veje.
Det oplyser Mark Sigvardt, vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter.
Mandag ventes til gengæld at blive den helt store rejsedag på vejene med mest trafik fra klokken 11 til 14.
- Vi regner ikke med, at i dag bliver den helt store juletrafikdag. Det bliver først i morgen.
- I dag kalder vi en "grøn dag", men lillejuleaften forventer vi, at der kan være stærk trafik særligt fra øst mod vest og omvendt mellem klokken 11 og 14, oplyser Mark Sigvardt.
Han tilføjer, at de største hjemrejsedage bliver juledag og særligt 2. juledag fra vest mod øst.
Del denne artikel
Før boede de i byen - nu youtuber de sig til, hvordan man slagter et lam
Adam og Karen Bloksgaard boede og arbejdede i København, men en drøm om et liv tæt på naturen fik dem til at kaste sig ud i en ny tilværelse som vinbønder.
Skadedyrbekæmper igennem 45 år har ikke oplevet noget så voldsomt før
Det er væltet ind med anmeldelser om rotter i landets kommuner i 2024. Derfor vil Miljøstyrelsen øge antallet af kurser, så flere skadedyrsbekæmpere kan blive rustet til kampen mod gnaverne.
Og det er tiltrængt, lyder det fra Claus Schultz, der er formand for brancheforeningen for skadedyrsfirmaer.
- I mine 45 år husker jeg ikke, at det før har været så voldsomt med antallet af rotteanmeldelser, siger han.
Det er i første omgang kommunerne, der får anmeldelser fra borgerne, når der er set rotter eller tegn på rotter.
Det er blandt andet et vådt efterår kombineret med en indtil videre mild vinter, der er skyld i den store rotteplage. Dertil kommer, at det har været et såkaldt oldenår med mange agern og bog som fødekilde for rotter.