Tidligere ansat om diskrimination i nattelivet: "Man vil ikke være en indvandrerklub"
Den tidligere natklubmedarbejder, Sham Aslan, fortæller, at nattelivet har en klar regel om, hvor mange personer med anden etnisk baggrund end dansk, de lukker ind. Klubberne vil nemlig ikke risikere at blive en 'indvandrerklub'.
Rettelse d. 4. november 2021
Efter udgivelsen har det vist sig, at Sham Aslan ikke var medejer af natklubben Medusa, men ansat. Dengang kaldte han sig Mian Aethsham Aslam.
Det kommer måske ikke som et chok for dig, at danskere med indvandrerbaggrund oplever at blive afvist, når de forsøger at komme ind på natklubber og diskoteker i det københavnske natteliv.
Det er nemlig en historie, vi har hørt så ofte før.
Og nu fortæller den tidligere natklubmedarbejder, Sham Aslan, til TV 2 Lorry, at natklubber - ifølge ham - har en helt klar fordeling af, hvor mange personer med anden etnisk baggrund end dansk, de lukker ind.
- Vi indførte en regel om, at der skal være en 75/25 fordeling, siger Sham Aslan, der var ansat på den tidligere natklub, Medusa, i Indre By, og fortsætter:
- Det vil sige 75 procent skal være danskere, og 25 procent kan være alt andet.
Vil ikke være en 'indvandrerklub'
Sham Aslan vurderer, at reglen stadig gælder i det københavnske natteliv - som en slags 'uskreven regel'.
Og ifølge ham handler det om, at klubberne ikke vil have et forkert image. De vil nemlig ikke stemples som en såkaldt 'indvandrerklub'.
- Bliver en natklub stemplet som en indvandrerklub, så er løbet kørt, siger Sham Aslan.
Uacceptabelt
Selvom en klub hverken vil stemples som det ene eller det andet, så er diskrimination selvfølgelig ikke i orden. Heller ikke i nattelivet
På baggrund af TV 2 Lorrys afsløring onsdag, kræver flere politikere på Christiansborg nu handling for at komme diskriminationen til livs.
Og de er villige til at gå langt for at gøre op med den ulige behandling.
Det fortæller Lars Aslan Rasmussen, der er ligestillingsordfører for Socialdemokratiet.
- Hvis der er tale om natklubber og diskoteker, der åbenlyst diskriminerer på baggrund af hudfarve, så må det have den konsekvens, at man mister sin spiritusbevilling, siger han til TV 2 Lorry.
Sham Aslan, der i dag er ude af natklubbranchen, tror på, at dét løsningsforslag kan hjælpe på problemet.
- Hvis de ikke kan sælge alkohol, så er der ingen grund til at køre et diskotek. Hvad skal de så sælge? Æblejuice?, spørger han ironisk.
_
_