Frederiksberg i front med håndsrækning til erhvervsliv

Som første kommune i landet vælger Frederiksberg Kommune nu at udskyde indkrævningen af kommunal selskabsskat til 17 millioner kroner. Det sker for at hjælpe især butikker og små erhvervsdrivende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Frederiksbergs små erhvervsdrivende og mange butikker på blandt andet Gl. Kongevej kan vente med at betale dækningsbidrag til 2021, hvor der forhåbenligt er flere kunder og mere indtjening.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

De erhvervsdrivende på Frederiksberg får nu udskudt betalingen af samlet 17 millioner kroner i dækningsafgift, også kaldet kommunal selskabsskat.

Frederiksberg har som den første kommune valgt at udnytte muligheden for at vente med at opkræve pengene for dækningsafgiften. En mulighed, som kommunerne fik som del af regeringens hastelovgivning i forbindelse med coronakrisen.

På Frederiksberg har vi mange butikker og små erhvervsdrivende, som lige nu har færre indtægter og problemer med likviditet, fordi vi alle sidder hjemme og ikke er på gaden

— Simon Aggesen (K), borgmester på Frederiksberg

Borgmester Simon Aggesen håber, at håndsrækningen kan hjælpe flere erhvervsdrivende i kommunen gennem coronakrisen.

- På Frederiksberg har vi mange butikker og små erhvervsdrivende, som lige nu har færre indtægter og problemer med likviditet, fordi vi alle sidder hjemme og ikke er på gaden, siger Simon Aggesen.

Betaling udskudt et halvt år

Det var Simon Aggesen, der på et stormøde på Skype mellem regeringen og landets 98 borgmestre bad om muligheden for at hjælpe det lokale erhvervsliv via dækningsbidraget.

Jeg vil gerne rose finansministeren for at få mulighed og for at have rykket så hurtigt på det

— Simon Aggesen (K), borgmester på Frederiksberg

- Jeg rejste dengang spørgsmålet, om ikke vi som kommune helt kunne undlade at indkræve dækningsbidraget i denne omgang. Vi fik altså lov til at udskyde betalingen, og jeg vil gerne rose finansministeren for at få mulighed og for at have rykket så hurtigt på det, siger Simon Aggesen.

Simon Aggesen (K), borgmester på Frederiksberg.
Foto: NIels Ahlmann Olesen - Ritzau Scanpix

Det betød, at Frederiksbergs politiske kriseledelse mandag kunne aftale at udskyde betalingen af virksomhedernes afdækningsafgift på samlet 17 millioner kroner fra 1. august i år til 1. februar 2021.

Vi skal som kommune gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe københavnske virksomheder gennem krisen og dermed undgå fyringer og konkurser

— Frank Jensen, overborgmester, København (Soc.dem)

I København ser overborgmester Frank Jensen meget gerne, at kommunens virksomheder får samme mulighed for at udskyde betalingen af 2. rate af dækningsafgiften på samlet 483 millioner kroner.

Det vil han i dag tirsdag på et møde i kommunens Økonomiudvalg bede de andre partier godkende.

- Ved at udskyde dækningsafgiften giver vi virksomhederne et tiltrængt pusterum, hvor de har lidt flere penge mellem hænderne. Vi skal som kommune gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe københavnske virksomheder gennem krisen og dermed undgå fyringer og konkurser, siger Frank Jensen i en pressemeddelse.

Blandt andet Danmarks travleste handelsgade Strøget er ikke sig selv i disse coronadage. Overborgmester Frank Jensen vil bede partierne på Københavns Rådhus om at godkende, at virksomheder og butikker kan udskyde betalingen af dækningsafgiften ligesom de kan på Frederiksberg.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvis en kommune, hvor virksomhederne betaler dækningsbidrag, ønsker helt at undlade at opkræve dækningsbidrag, så kan det først ske fra 2021, og så vil det være en varig beslutning, der vil belaste kommunekassen i årene frem.

Så håber vi på, at forudsætningerne for at betale er er bedre til den tid

— Simon Aggesen (K), borgmester på Frederiksberg

Samtidig vil det ikke hjælpe kommunens virksomheder her og nu, som det gør, når man udskyder betalingen af dækningsafgiften med et halvt år, lyder det fra Simon Aggesen.

- Så håber vi på, at forudsætningerne for at betale er er bedre til den tid, siger han.

Betyder lidt for kommunen, men meget for små erhvervsdrivende

Simon Aggesen opfordrer sine borgmesterkollegaer rundt omkring i Danmark til at gribe samme mulighed for at hjælpe sit erhvervsliv.

- Det betyder lidt for kommunekassen, men meget for erhvervslivet. Hvis vi kommuner står sammen, så kan vi gøre en forskel for vores virksomheder, siger Simon Aggesen.

Han bakkes op af interesseorganisationen Dansk Erhverv.

- Det er rigtig godt, at kommuner på den måde holder hånden under deres virksomheder, og det er et eksempel til efterlevelse hos andre kommuner, lyder det fra skattepolitisk chef i Dansk Erhverv Jacob Ravn.

Jeg er sikker på, at det vil hjælpe nogle til at komme over på den anden side af krisen

— Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv

Selvom virksomhederne i sidste ende kommer til at betale pengene til kommunen, så kan udskydelsen betyde, at flere virksomheder overlever eller undgår fyringer.

-   Jeg er sikker på, at det vil hjælpe nogle til at komme over på den anden side af krisen. Det er en del penge, de kan vente med at betale og sammen med alle andre tiltage for erhvervslivet, så hjælper de mange bække små, siger Jacob Ravn.

Han mener, at Frederiksberg Kommune samlet set vinder på at hjælpe sine trængte butikker lige nu.

- Så sikrer de, at der også er et shoppingliv efter coronakrisen. Det her er hjælp til selvhjælp for kommunen, siger Jacob Ravn.

Op til udlejerne om hjælpen når frem

Dækningsbidraget er konkret en ejendomsskat, der betales på erhvervsejendomme, og som kommuner opkræver hos ejeren af ejendomme med butikker og andet erhverv. Udskydelsen kommer de erhvervsdrivende direkte til gode, hvis de selv ejer deres butikslokale.

De mange erhvervsdrivende, der lejer sig ind i et lokale, er til gengæld afhængig af, at udlejer undlader at indkræve beløbet til dækningsafgiften af deres lejere, til de selv som ejer af erhvervsejendommen skal betale dækningsafgiften til kommunen i februar 2021.

Vi opfordrer til, at ejendomsejere viser samfundssind og lader vores håndsrækning nå ud til der, hvor behovet er størst

— Simon Aggesen (K), borgmester på Frederiksberg

Simon Aggesen appellerer til, at ejerne af erhvervsejendomme sørger for, at kommunens hjælp til de erhvervsdrivende kommer videre til de butikker, der lige nu ingen kun har udgifter og ingen indtjening.

-  Vi opfordrer til, at ejendomsejere viser samfundssind og lader vores håndsrækning nå ud til der, hvor behovet er størst, og hjælpe sig selv med, at de også har en lejer efter krisen her, lyder det fra Frederiksbergs borgmester.

Det er jo en krise, der rammer alle, så vi håber, at alle udlejere kan se det gavnlige i, at man understøtter sin egen lejer.

— Jacob Ravn, skattepolitisk chef, Dansk Erhverv

Samme opfordring til ejendomsudlejerne lyder fra Dansk Erhverv.

- Det er jo en krise, der rammer alle, så vi håber, at alle udlejere kan se det gavnlige i, at man understøtter sin egen lejer. Vi skal også alle kunne se hinanden i øjnene på den anden side af krisen, siger Jacob Ravn.

Nogle udlejere undlader helt at opkræve leje i denne svære tid, fordi de gerne vil beholde deres lejer i lejemålet

— Simon Aggesen, borgmester, Frederiksberg (Kons.)

Ifølge Simon Aggesen er der allerede nu mange erhvervsudlejere, der viser stort samfundssind, ved at give for eksempel en restaurant mulighed for at betale lejen senere eller bruge indskuddet til lejebetaling nogle måneder.

- Nogle udlejere undlader helt at opkræve leje i denne svære tid, fordi de gerne vil beholde deres lejer i lejemålet. Stor anerkendelse til de udlejere, der hjælper på den måde i en krisetid, siger borgmesteren.

Rammer ikke den kommunale service

Udover København ser andre kommuner lige nu på muligheden for at udskyde opkrævningen af dækningsbidrag. Blandt andet er Odense også på vej med lignende ordning. Og ifølge Frederiksberg borgmester kan det gøres, uden at kommunens borgere mærker til det.

- Hverken ældre eller børn i daginstitutioner kommer til at mærke det her, fordi pengene jo kommer tilbage til februar. Indtil da låner vi af de penge, vi har liggende i kommunekassen til dårlige tider. Vi vælger at trække på reserverne, så det her ikke går ud over den kommunale service, siger Simon Aggesen.

Link kopieret!

Seneste nyt

Burgerkæde åbner endnu en restaurant

Foto: Sidsel Babenco - TV 2 Lorry

Onsdag den 27. november klokken 10 slår den svenske burgerkæde Max dørene op til kædens tredje restaurant i København.

Den nye Max skal ligge i bunden af beboelsesejendommen Kaktustårnene på Dybbølsbro. Det skriver Ekstrabladet.

Max åbnede sin første danske restaurant på Gammeltorv i København i 2013.

Link kopieret!

Justitsministeren oplevede vold i hjemmet som barn

Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Der skal fra samfundets side gøres mere for børn, som vokser op med fysisk eller psykisk vold.

Sådan lyder det overordnede budskab fra justitsminister Peter Hummelgaard (S), som tirsdag udkommer med bogen "Der er noget, vi skal tale om".

Peter Hummelgaard, der er valgt i Københavns Storkreds og vokset op på Amager, kommer i bogen også ind på, hvad der politisk ifølge ham bør gøres for at stoppe vold mod børn i hjemmet.

I bogen skriver 41-årige Hummelgaard, at han som barn selv oplevede vold i hjemmet, og at det var faren, som var voldelig.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Hummelgaards far, men det har ikke været muligt.

Link kopieret!

Strømmede til gratis rødvin

Kulden kunne ikke holde kunderne væk fra et glas gratis rødvin.

Der var rigtig mange, der trodsede november-kulden og mødte op foran Restaurant Bouillon på Frederiksberg torsdag eftermiddag for at få fingre i et de 500 glas gratis Beaujolais.

Det er en fransk tradition, at man den tredje torsdag i november fejrer frigivelsen af den helt unge Beaujolais Nouveau-vin, og den tradition er Restautant Bouillon hoppet med på og uddelte gratis vin og ristede kastanjer foran restauranten på Solbjergvej.

- Skål for Beaujolais og skål for kastanjer, lød det fra de fremmødte kvinder, som TV 2 Kosmopol talte med, og som syntes, det var "dejligt at nyde et glas Beaujolais midt på Frederiksberg".

- Det er jo en gammel og virkelig sjov tradition, som jeg har oplevet flere gange i Paris. Folk står gerne og småfryser lidt, men storhygger med venner og familie. Det er en tradition, jeg virkelig kan godt li', og som jeg synes, falder på et lidt tørt sted her i november, der ærligt talt ellers ikke er den mest muntre måned, sagde Bouillon-ejer Torben Klitbo tidligere på ugen til KøbenhavnLiv.

Foto:
Link kopieret!

21-årig udså sig de svageste ofre - nu er han dømt

Midt- og Vestsjællands Politi
Foto: TV 2 Kosmopol

Torsdag idømte Retten i Roskilde en 21-årig mand et års ubetinget fængsel for systematisk at gå efter ældre mennesker, som han svindlede for store beløb.

- En målrettet efterforskning fra politiets side har gjort, at vi nu har fået dømt en af de personer, som vi mener har haft en central rolle i bedragerierne, siger anklager Marutha Thayaphran fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiets efterforskning har vist, at den 21-årige tog ud til de ældre, efter at andre medgerningsmænd over telefonen havde givet sig ud for at være fra banken og overbevist dem om, at de skulle udlevere hævekort og koder. Derefter blev kortene afhentet hjemme hos ofrene for derefter at blive brugt i de nærmeste hæveautomater.

I alt blev 13 ældre svindlet for et samlet beløb på 193.000 kroner. I yderligere tre tilfælde forsøgte svindlerne at snyde penge fra ældre, men de fattede dog mistanke og fik kortet spærret, før der kunne hæves penge på det. Ofrene har været bosiddende i København, Greve, Skovlunde, Hillerød, Slangerup, Herlev, Søborg, Helsinge og Gentofte.

- Der tegner sig et billede af et omfattende svindelnummer. Vi kan se, at den 21-årige forinden havde søgt på "gamle navne kvinder" og "hvor bor der flest ældre. Og på den måde har de så udset sig de svageste ofre, siger Marutha Thayaphran.

Link kopieret!

Knap 300.000 danskere får flere penge

Foto: TV 2 Kosmopol

Ældrechecken bliver øget med omkring 5000 kroner, og det betyder, at 295.000 danskere kan se frem til en større check. Det har Folketinget besluttet, skriver Ekstra Bladet. I alt er der afsat 1,3 milliarder kroner til at hæve ældrechecken.

I år udgør ældrechecken 19.900 kroner.

Link kopieret!

Rekordmange søger om julehjælp

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Blå Kors Danmark melder om rekordmange ansøgninger om julehjælp. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Antallet af økonomisk pressede familier, der har ansøgt om hjælp til julemad og gaver, er steget med15,5 procent sammenlignet med sidste år.

- Vi møder mange familier, som ikke har råd til de mest basale ting, og som hver måned kæmper for at få pengene til at slå til. Det økonomiske pres bliver ekstra stort i juletiden, hvor der skal købes julemad og julegaver, siger Morten Skov Mogensen, generalsekretær hos Blå Kors Danmark.

Antallet af ansøgninger om julehjælp er steget i 31 ud af de 34 kommuner i TV 2 Kosmopols sendeområde.

Egedal, Albertslund og Helsingør er blandt de kommuner, hvor antallet af ansøgninger er steget mest.

Dragør, Hillerød og Solrød er de eneste kommuner, hvor antallet af ansøgninger er faldet.

Link kopieret!

Mor idømt fængsel for overgreb på mentalt retarderet søn

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En 37-årig kvinde er torsdag blevet idømt fire år og seks måneders fængsel for voldtægt og andre seksuelle overgreb mod sin mindreårige søn.

Hun blev desuden dømt for at have udnyttet sønnens mentale retardering.

Det skriver Anklagemyndigheden ved Københavns Politi på X.

Ifølge KøbenhavnLIV skete overgrebene fra 2015 til 2022, hvor sønnen var mellem fem og 12 år gammel.

Kvinden har anket dommen til frifindelse.

Link kopieret!

Kongehuset offentliggør nye portrætter af kongeparret

Foto: Steen Evald, Kongehuset ©

Torsdag har kongehuset offentliggjort nye, officielle portrætter af kong Frederik og dronning Mary.

Portrætterne er såkaldte civilportrætter, som anvendes af kongehuset i forbindelse med officielle rejser, besøg og særlige begivenheder. Desuden kan kongeparrets protektioner også bruge dem.

Link kopieret!

Ti personer anholdt i sag om omfattende hvidvask

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Københavns Politi slog torsdag morgen til på 17 adresser og anholdt ti personer, der er mistænkt for hvidvask.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Otte af de anholdte er sigtet for grov hvidvask for mindst 45 millioner kroner. De er mistænkt for at have drevet et netværk af selskaber, som har fungeret som fakturafabrikker, hvor der er udstedt fiktive fakturaer til en række danske virksomheder.

En anholdt er sigtet for at have købt fiktive fakturaer, og en er sigtet for medvirken til køb af fakturaer.

- Forud for aktionen har vi gennem længere tid efterforsket hvidvasknetværket. Efterforskningen fortsætter, og jeg kan ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen, siger vicepolitiinspektør Anne Katrine Kristensen.

Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google