Endnu mere supercykelsti: Ny rute skal gå på tværs
Ruten, der forbinder kommunerne Allerød og Furesø, bliver indviet 1. september.
Det er både sundt, billigt og miljøvenligt at hoppe på nakken af jernhesten og cykle på arbejde. Men før man får lokket bilisterne til at droppe komforten i egen personvogn, skal der som regel noget ekstra til.
Og det ekstra, har Region Hovedstaden fundet ud af, er cykelsuperstier.
Lige, lange ruter uden for mange lyskryds og med pumpestationer velplaceret på stækningen.
1. september bliver TV 2 Lorrys område endnu en cykelsupersti rigere. Dermed er vi oppe på 10 ruter i alt.
Den nye rute løber mellem Allerød og Farum. Og udover at forbinde supercykelstien Allerødruten, som går langs Kongevejen, med supercykelstien Farumruten, bliver ruten også et bindeled mellem Furesø og Allerød for områdets cyklister og cykelpendlere. Den nye rute er 7,2 km lang.
FAKTA om supercykelstierne i Region Hovedstaden
- Region Hovedstaden har i dag 175 km supercykelsti fordelt på ni ruter. I 2045 vil der være 746 km supercykelsti fordelt på 45 supercykelstier.
- På Region Hovedstadens supercykelstier pendles der hver dag 400.000 km på cykel, svarende til 10 gange rundt om jorden eller 100 Tour de France-løb.
- Den gennemsnitlige turlængde på supercykelstierne er 11 km pr. tur. På nogle ruter er gennemsnits-turlængden knap 15 km pr. tur. Den gennemsnitlige pendlerafstand for bosatte i regionen uanset transportform er også 15 km.
- Når en rute opgraderes til supercykelsti, stiger antallet af pendlere på ruten i gennemsnit 23 %. Igennemsnit kommer 14 % af de nye pendlere fra bilen.
- På Farum- og Ishøjruten, der blev indviet som supercykelstier i 2013 og 2016, er en fjerdedel af de nye cyklister på ruten tidligere bilister. På Allerødruten er det tal 11 %.
- Bedre cykelstier betyder flere cyklister. Nu kan man cykle godt og sikkert mellem Allerød og Furesø og har samtidig forbindelse til de andre supercykelstier i hovedstadsområdet. Cykling er godt for sundheden, klimaet og trængslen. Sammen med resten af Supercykelstisamarbejdet i Region Hovedstaden gør vi en indsats for at øge cykelpendlingen. Bedre sundhed giver færre sygedage, og det er både godt for den enkelte og arbejdspladsen. Flere cyklister vil desuden give bedre fremkommelighed for de, der er nødt til at køre i bil, siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune i en pressemeddelelse.
Karsten Längerich, borgmester i Allerød Kommune, glæder sig ligesom sin borgmesterkollega i nabokommunen over forbedringen i infrastrukturen for dem, der færdes på cykel:
(Artiklen fortsætter under kortet)
Foto: Sekretariatet for Supercykelstier
- I Allerød er der mange, der pendler til nabokommunerne, og endnu flere der pendler ind og arbejder i kommunen. Med både Allerødruten - og nu Farumruten - bliver det endnu nemmere og endnu hurtigere at tage cyklen til arbejdet, studie eller en tur ud i det blå. Det er godt for både miljøet, trængslen, helbredet og ikke mindst den personlige velvære. For man bliver da altid glad og frisk i hovedet efter en god cykeltur, siger Karsten Längerich (V), borgmester i Allerød Kommune.
Antallet af cyklister på Farumruten mellem København og Farum er mellem 2012-18 steget med 68 pct.