Nu bliver det forbudt: De "misklæder kommunen," lyder kritikken
Stod det til Dansk Folkeparti, så skulle valgplakater være forbudt til kommunalvalget i Høje-Taastrup. Helt uden valgplakater bliver valget dog ikke i vestegnskommunen. Men de hidtidige regler for, hvor politikerne må hænge, er nu ændret.
Nærdemokratiets festdag er nu kun små to måneder væk.
Som mange sikkert ved, er den 16. november 2021 nemlig datoen, hvor der afholdes kommunalvalg i Danmark, og man kan få indflydelse på de beslutninger, der træffes i ens kommune.
Skulle man gå hen og glemme, at der er et forestående kommunalvalg på trapperne, vil man nok ikke kunne undgå at blive mindet om det, når træer og lygtepæle bliver plastret til med politikernes valgplakater i ugerne op til valgdatoen.
I år bliver det velkendte valgplakatsfænomen dog noget anderledes i Høje-Taastrup Kommune vest for København.
Her er reglerne for, hvor politikerne må hænge deres plakater op, blevet ændret.
På et byrådsmøde sidst i august måned besluttede et flertal, at valgplakaterne ikke skal hænge i træerne rundt om i kommunen, fremgår det af et referat fra byrådsmødet.
DF foreslog totalt forbud
Stod det til Dansk Folkeparti, så skulle valgplakater være forbudt til kommunalvalget i Høje-Taastrup.
Partiet havde fremsat et forslag om, at samtlige partierne i byrådet helt skulle droppe valgplakaterne ved det kommende valg.
- Dansk Folkeparti synes ikke, at der er grund til at belaste miljøet, hverken gennem fremstilling af plakaterne eller gennem den efterfølgende kørsel med biler i forbindelse med opsætningen. Desuden er det Dansk Folkepartis holdning – som vi deler med mange borgere – at de mange plakater misklæder kommunen, og at der efter valgets afholdelse altid hænger plakater tilbage, som ikke bliver taget ned, og som kommunen så må bruge ressourcer på at nedtage, lød Dansk Folkepartis forslag til byrådet.
Der var dog ikke bred nok opbakning til DF-forslaget om helt at afstå fra at hænge valgplakater op.
Det var således kun arvefjenderne fra Radikale Venstre, der ville tilslutte sig forslaget, og dermed faldt det til jorden.
Heller ikke Radikale Venstres sideordnede forslag om, at byrådet skulle opfordre samtlige partier til kun at måtte opsætte et bestemt antal plakater, vakte nok genklang.
Alternativt forslag vandt
Det gjorde til gengæld et alternativt forslag fra Socialdemokratiet og Enhedslisten,
Det lyder, at byrådet opfordrer til, at valgplakaterne ikke opsættes på træer i Høje-Taastrup Kommune.
Det forslag kunne hele byrådet tilslutte sig med undtagelse af Lokallisten, som undlod at stemme.
Dermed bliver der altså ingen valgplakater i Høje-Taastrups træer til november.
Der bor rundt regnet 50.000 indbyggere i Høje-Taastrup Kommune, som er landets 35. største kommune målt på indbyggertal.
Michael Ziegler fra Det Konservative Folkeparti er kommunens nuværende borgmester. Hans parti fik da også flest stemmer ved kommunalvalget i 2017.
Helt præcist fik Det Konservative Folkeparti 47,6 procent af stemmerne, hvilket var næsten dobbelt så højt som Socialdemokratiet, der fik næstflest stemmer.
I alt var der 38.842 stemmeberettigede borgere i Høje-Taastrup Kommune ved sidste kommunalvalg, og stemmeprocenten endte 65,78 procent.
_
_