Hva' ka' kirken?
- Sæson
- 2017
Premiere d. 23/11: Hva' ka' kirken?
Dåben - indgangsbilletten til folkekirken (1:6)
Dåben er indgangsbillet til et langt liv som medlem af folkekirken, og de fleste forældre ønsker stadig, at deres børn skal døbes, når de er helt små. Men hvad er det egentlig, der trækker de nybagte forældre til døbefonden? Og er det overhovedet rimeligt at beslutte et medlemsskab af folkekirken på sit barns vegne? Vi er med til barnedåb i Sankt Markus Kirke, hvor Christian Holmgaard Lang og Kimme Bjerg Henriksens søn, Samuel, skal døbes.
Spaghettigudstjenesten - kirken for de små (2:6)
For at tilgodese børnefamilierne har kirken skabt en helt ny form for gudstjeneste - Spaghettigudstjeneste. Men hvad går det egentlig ud på? Og er det rimeligt at kirken blander spaghetti og gudstjeneste sammen? Hvor langt kan kirken gå for at tilpasse sig i kampen for at holde på medlemmerne?
Studenterpræsten - kirken for de studerende (3:6)
To dage om ugen har sognepræst Charlotte Grunnet flyttet sit kontor fra Frederiksberg Provsti og over i bygningerne på CBS. Her er hun i nærkontakt med de studerende og står til rådighed for dem, der måtte have brug for en snak om livet som studerende.
Højmessen - den rigtige gudstjeneste (4:6)
Højmessen er den klassiske gudstjeneste. Den afholdes på søndage og andre helligdage, og den er folkekirkens standardgudstjeneste. Den har en helt fast opbygning, den består af de samme elementer hver gang, og det har den gjort i hundredevis af år tilbage i tiden. Men er tiden ind til at ryste posen? Er der behov for at gøre tingene anderledes i forsøget på at trække flere mennesker til højmessen?
Praktikantpræsten - hvad skal der til? (5:6)
Hvordan bliver man egentlig præst? Hvordan lærer man det håndværk, som er nødvendigt for at kunne forvalte jobbet som sognepræst i en kirke og styre menigheden sikkert gennem de forskellige typer af gudstjenester, som kirken tilbyder i dag?
Lutherløb - kirken i bevægelse (6:6)
Luthers opgør med den katoolske kirke betød, at vi i Danmark blev protestanter, og dermed har Luther haft en enorm betydning for kristendommen i Danmark. Men hvor stor en rolle spiller Luther i dag? Er vi beviste om den påvirkning, som han havde på udviklingen af den kristne tro her til lands, og hvordan markerer vi reformationen og Luther her i jubilæumsåret 2017?