Bocuse d'Or: Københavner-kok skuffet over placering
Køkkenchef på restauranten, Kadeau, Morten Falk, må nøjes med en 10.-plads ved EM efter syltedrama.
Værtslandet Ungarn snuppede hovedprisen ved Bocuse d'Or Europe, det uofficielle EM for kokke, onsdag aften.
Den danske kok Morten Falk måtte nøjes med en 10.-plads efter et drama om hjemmesyltede varer.
Norge og Sverige tog henholdsvis anden- og tredjepladsen ved konkurrencen, der fandt sted i den ungarske hovedstad, Budapest.
Den danske kok kom uheldigt fra start, da han fik konfiskeret flere af sine råvarer umiddelbart før konkurrencen.
Det skyldtes angiveligt, at han havde medbragt hjemmesyltede svampe og løg.
- Der står i reglerne, at de godt må have syltede ting med i køkkenet. Men her til morgen opdager de, at hvis de havde købt det færdiglavet, var det ikke blevet konfiskeret. Det er lidt mærkeligt, siger TV 2's madekspert Svend Rasmussen.
Franske og norske kokke har historisk set klaret sig bedst i Bocuse d'Or, der finder sted hvert andet år - og næste gang i 2017.
Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse, og den blev første gang afviklet i 1987.
Bocuse d'Or Europe - det uofficielle EM - fungerer som kvalifikation til Bocuse d'Or året efter. Begge konkurrencer afholdes med to år imellem.
Kokke-EM afholdes næste gang i Norge. Det blev meddelt under medaljeceremonien i Budapest onsdag.