Byggeri på Bispebjerg Hospital er ramt af tusindvis af fejl
Arkitekterne på Bispebjerg Hospital har ifølge Jyllands Posten forsøgt at frasige sig ansvaret for 18.000 kritiske fejl.
Arkitekterne bag et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital i København har ikke kun problemer med at overholde budgettet på 1,5 mia. kroner. De har også svært ved at lave tegninger, som kan realiseres.
Det skriver Jyllands Posten.
Der er således konstateret 54.000 fejl og mangler – såkaldte kollisioner – i det materiale, som projektmagerne anført af KHR Arkitekter har udarbejdet. Knap 18.000 af kollisionerne er alvorlige og kritiske.
Det er f.eks. kabler, der støder ind i hinanden, og betonsøjler, der er forkert placeret – fejl, som kan betyde, at projektet ikke kan realiseres, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.
Arbejder på at reducere antal fejl
Ifølge hospitalets oprindelige konkurrenceprogram skulle udbuddene på byggeriet have været afsluttet i august 2017 og byggeriet indledt i efteråret 2017. Men inden projektet kan sendes i udbud, skal KHR ifølge kontrakten med hospitalet levere et projekt med nul alvorlige og kritiske fejl, forklarer hospitalets bygherrerådgiver.
- Omfanget af kollisioner er fortsat højt for fasen og vurderes at have en alvorlig økonomisk og tidsmæssig betydning for projektet, skrev hospitalets bygherrerådgiver, Drees & Sommer, i en granskningsrapport den 20. december 2017.
Direktør i Drees & Sommer Carsten Hyldebrandt forklarer, at der siden er blevet arbejdet på at reducere antallet af fejl, men at der ikke er foretaget en ny optælling, siden man i december nåede op på 54.000 fejl.
Michael Hoffmann Erichsen, direktør i Optimise, der rådgiver i byggeprojekter, kalder antallet af alvorlige fejl for »voldsomt mange«.