Det er blevet in at gå til keramik
Flere og flere københavnere går til keramik i deres fritid. Det har resulteret i, at mange værksteder har lange ventelister.
Hvis man er keramikinteresseret og godt kunne tænke sig at starte til keramikundervisning, må man væbne sig med tålmodighed. For keramik er blevet en populær hobby i hovedstadsområdet, og det har keramikværkstederne kunnet mærke.
– I løbet mine seks år på Keramik-skolen har der aldrig været så stor tilgang til keramikkurserne. Vi har oplevet op til 27 på venteliste blot på ét hold, og det er normalt med 15-25 på venteliste på hvert hold, siger Peter Durlev, der er daglig leder på Keramik-skolen i København.
Alle keramikkurser er fyldte
Hos FOF har man også kunnet mærke keramik-boomet på de udbudte keramikkurser.
– Der har været næsten en fordobling i vores keramikaktiviteter, og alle vores kurser i København er fyldte, siger Lars Brund Jensen, fagkonsulent hos FOF, og fortsætter:
– Vi har fået 115-120 nye tilmeldinger på keramikhold uden at have lavet særlig markedsføring på området.
Derfor har FOF, ifølge Lars Brund Jensen, også valgt at udvide med nye lokaler i Carlsberg Byen.
Vi har brug for at koble af
Der kan være mange grunde til, at københavnerne i stigende grad søger fritidsaktiviteter som keramik. Flere undervisere peger dog på, at den fysisk inaktive livsstil, mange lever i byen, kan være en af årsagerne til københavnernes stigende interesse for keramik.
– I vores dagligdag er vi bundet til vores computere og skrivebordsstole. Derfor oplever jeg, at mange, der kommer på vores kurser, har et behov for at slå hjernen fra og lave noget med hænderne, siger Nanna Egebjerg, ejer af keramikbutikken og værkstedet Yonobi.
Det kan Ro Acosta, der er kursist på et keramikhold, genkende:
– Jeg kan godt lide at lave keramik, fordi jeg er til stede i nuet. Det er en næsten meditativ fornemmelse, hvor jeg føler, at krop og sind er forbundet, og jeg får lov til at bruge mine hænder.
Keramik er blevet så populært, at man på TV 2 er i gang med at lave en keramikversion af Den Store Bagedyst.
INFO:
Artiklen er blevet til i et samarbejde med journalistuddannelsen på RUC.