København mister status som nul-kvote-kommune
Københavns Kommune skal fra 2016 modtage 335 flygtninge. Tiden som nul-status-kommune er slut.
Københavns Kommune skal ikke længere have en kvote på nul flygtninge.
Det fremgår af nye tal fra Udlændingestyrelsen, der nu ændrer landstallet for, hvor mange flygtninge der forventes at overgå til integration i kommunerne i 2016.
Fra 2016 skal Københavns Kommune modtage 335 flygtninge, viser en oversigt fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.
- Det nye landstal skyldes naturligvis den meget store tilstrømning til Danmark. En stor del af disse flygtninge er allerede i landet som asylansøgere, men får først afgjort deres sag i 2016, siger Venstres udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og fortsætter:
- Jeg er klar over, at kommunerne står med en stor opgave, hvilket er årsagen til, at vi nu giver kommunerne bedre muligheder for midlertidige boliger, hvor flere eksempelvis kan indkvarteres i samme værelse. På længere sigt håber jeg dog, at vi vil se et fald i tilstrømningen til landet, når vores asylstramninger for alvor slår igennem.
TV 2 Lorry kontaktede fredag eftermiddag Københavns socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen for at få ham til at forholde sig til nyheden. Frank Jensen er efterfølgende gået til tasterne på Facebook.
- Det er netop blevet offentliggjort, at Københavns Kommune næste år skal modtage omkring 335 flygtninge. De mennesker vil vi byde velkomne med åbne arme. Derfor vil jeg også opfordre alle københavnere til at tage godt imod de flygtninge, der nu vil kommer hertil for at blive integreret i det danske samfund, skriver han blandt andet.
København fik status som nul-kvote kommune, da integrationsloven trådte i kraft i januar 1999. Her var argumentet, at kommunen i forvejen havde et højt antal borgere med anden etnisk baggrund, og man ville derfor undgå, at flygtningene samlede sig i ghettoer.
I dag er det derfor kun flygtninge, som har en særlig tilknytning til København gennem en ægtefælle, særlige behandlingsbehov eller lignende, som kan få lov til at bo i København det første stykke tid, efter at de er ankommet til landet.
Men det ændrer sig altså fra 2016.
Du kan se listen over, hvor mange flygtninge de forskellige kommuner i Region Hovedstaden og Region Sjælland skal modtage i 2016 her.