750 har indtil nu sendt høringssvar om omstridt byggeri på Amager Fælled
Københavns Kommune afviser ikke, at svarene kan rykke ting i den nuværende lokalplan, men forslagene skal være realistiske, lyder det.
I skrivende stund har flere end 750 borgere skrevet et høringssvar mod forslaget til lokalplanen for byggeriet af boliger på Lærkesletten på Amager Fælled.
Og nu retter Dansk Ornitologisk Forening København også kritik mod Københavns Kommune. Foreningen mener, at det planlagte byggeri vil ødelægge biodiversiteten.
- Man taber en meget værdifuld natur midt i København. Byggeriet vil ikke kun påvirke Lærkesletten, det vil også påvirke naturen lige nord for, siger Nikolaj Noel Christensen, medlem af Dansk Ornitologisk Forening København, til TV 2 Lorry.
Marcus Vestager (S), medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, pointerer, at man allerede har haft fjernet byggeriet fra et andet sted, hvor der også var meget høj biodiversitet for placere byggeriet på Lærkesletten, hvor der var mindre biodiversitet.
- Nogle gange er man uenige, andre gange er man enige, og her er vi nok ude i, at vi er uenige med Dansk Ornitologisk Forening København, siger Marcus Vestager til TV 2 Lorry.
Foto: By & Havn
Politikerne vil gerne lytte til borgerne
Foreningen opfordrer borgere til at gå ind og lave et høringssvar, inden fristen udløber den 22. oktober. Herefter skal høringssvarene fremlægges for politikerne.
Ifølge Marcus Vestager er der ting i høringssvarene, som man er villig til at se på og rykke i lokalplanen.
- Men hvis det handler om, at man slet ikke skal bygge noget, så er det nok ikke så realistisk, som hvis det var man spurgte: ”Kan I måske lige rykke den her sti en lille bitte smule, så kan vi undgå en busk”. Så vi lytter jo også til, hvad der måtte være, siger han.
Det er planen, at der på Lærkesletten, skal bygges det kommende Vejlands Kvarter.
Området har tidligere været fredet, men blev i foråret 2019 affredet for at muliggøre et boligbyggeri af lignende størrelse som det, der oprindeligt skulle have været bygget på Strandengen, der også ligger på Amager Fælled.
Kamp for fælleden reddede Strandengen - Lærkesletten blev erstatningen
Men før gravemaskinerne gik i jorden på Strandengen, rejste sig et folkeligt oprør mod planerne om at bygge på den gamle fælled.
Naturen på Strandengen var unik, og ville man virkelig fjerne et helt unikt grønt åndehul i den pulserende hovedstad, hvor der tilmed levede fredede arter, lød retorikken blandt modstanderne.
Kampen om Strandengen blev et langt og sejt slag, som foreningen Amager Fælleds Venner endte med at vinde, efter politikerne på Københavns Rådhus én efter en blev overbevist og skiftede mening.
Strandengen blev fredet - men alligevel slap man ikke for at bygge på Amager Fælled.
I stedet skal en del af de planlagte 2.500 boliger, der skulle have været bygget på Strandengen og er en del af økonomien bag metrobyggeriet i København, nu bygges på Lærkesletten.