Astrid og tre venner fik genial idé: 300 gymnasieelever kom med på speeddating
Det kan være svært at møde nye mennesker og udvikle venskaber, når man som gymnasieelev bliver undervist hjemme. Fire venner har fundet en måde at være social på.
Der er fortsat forsamlingsforbud i Danmark.
Men det forhindrede ikke flere hundrede gymnasieelever fra København i at mødes torsdag for at bekæmpe ensomhed.
Omkring 300 elever fra fire gymnasier i Københavnsområdet mødtes således til virtuel speeddating – hvor de både kunne opleve fællesskabet sammen og snakke med andre unge i mindre grupper.
- Man kan mødes og snakke intimt med hinanden, men samtidig kan man også få indtrykket af et stort socialt sammenhold, forklarer Astrid Koppel, der går i 3.g på Sankt Annæ Gymnasium.
Astrid Koppel er en del af den gruppe af elever, der selv har fundet på idéen og som selv står for hele arrangementet. De har også produceret en video til sociale medier for at reklamere for begivenheden.
- Vi vil gerne give dem mulighed for at møde nogle, de slet ikke kender endnu, og skabe nogle nye relationer, som måske kunne udvikle sig og blive til tætte venskaber, siger Astrid Koppel.
Håber på at gentage succesen
Først mødtes de mange elever i større grupper på mellem 30 og 50 personer.
Herefter dirigerede arrangørerne de unge ud i mindre grupper, hvor de var fire i hver, og derfor var der mulighed for at få snakket sammen – enten om et af de emner som arrangørerne havde givet dem, eller om noget helt andet, hvis de havde lyst til det.
Eleverne går på gymnasierne Sankt Annæ, Aurehøj, Ingrid Jespersen og Nørre G. Og ligesom tusindvis af andre, er de for øjeblikket sendt hjem på grund af corona.
Men gymnasietiden handler også om at møde nye mennesker og få nye venskaber, så fra klokken 16 torsdag eftermiddag og halvanden time frem blev der snakket om stort og småt. Og ifølge Astrid Koppel var det en stor succes.
- Det er gået rigtig godt, alle har været meget begejstrede og har syntes, at det har været hyggeligt og har haft gode samtaler. Vi havde lidt tekniske vanskeligheder lige i begyndelsen, men ellers gik det fint, siger hun.
Nu håber hun, at arrangementet kan gentages – måske i endnu større målestok. Og selv om virtuelle møder er godt, så håber hun også, at de alle sammen snart kan få lov at mødes i virkeligheden.
- Vi håber at kunne gentage hele projektet, og måske gøre det til en månedlig ting. Men så håber vi også - når coronaen er overstået - at vi så faktisk kan mødes i virkeligheden med dem, som man har snakket med til det her møde, siger Astrid Koppel.