Charmekampagne skal lokke sygeplejersker og SOSU'er til handicapjobs
Københavns Kommune mangler sygeplejersker og SOSU'er til handicapområdet. Det skal en ny kampagne forsøge at lave om på.
Der mangler både sygeplejersker og SOSU-assistenter til handicapområdet i København.
Lige nu har Københavns Kommune i omegnen af 40 ledige stillinger på området, og i gennemsnit er der kun fire ansøgere til hver stilling.
Og det er et stort problem, fastslår Mia Nyegaard (RV), der socialborgmester i København, i en pressemeddelelse.
- Det trækker veksler på de ansatte, der skal løbe lidt hurtigere for at hjælpe borgerne, siger hun.
Derfor lancerer Socialforvaltningen en kampagne, der skal inspirere flere til at søge disse stillinger.
- Vi skal gøre mere ud af at fortælle omverdenen om det særlige og fagligt spændende arbejde, man møder som SOSU-assistent eller sygeplejerske hos os, siger Mia Nyegaard (RV).
For at udbrede kendskabet har forvaltningen allieret sig med en sygeplejerske og en social- og sundhedsassistent, der lægger ansigt og ord til plakater der vil kunne ses i byrummet i denne og den kommende uge.
Ord, der forklarer, hvorfor de har valgt netop dette område.
Faglige udfordringer og nuancer til jobbet
Ifølge Maibritt Goldman, der er leder i botilbuddet Lynghuset, som huser svært udviklingshæmmede, er der også mange, der får interesse for det, så snart de oplever hverdagen på socialområdet:
- Vi oplever heldigvis, at det trækker i mange SOSU-assistenter og -hjælpere at få mulighed for at kombinere pleje med neuropædagogik, siger hun og fortsætter:
- Flere giver udtryk for, at de ser masser af faglige udfordringer i at arbejde med borgere, der blandt andet ikke har ret meget sprog, og som de derfor skal kunne aflæse og danne relationer til på anden vis.
For at lokke flere sygeplejersker til at søge stillingerne, vil Socialforvaltningen kommunikere, at det kan give nogle andre aspekter på jobbet end sygepleje. Det gælder eksempelvis pædagogisk arbejde og arbejdet med at danne længerevarende relationer til borgerne.
Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) erkender dog, at det kan være nødvendigt at gøre mere, da der er hård konkurrence om især sygeplejerskerne imellem landets kommuner:
- Vi kommer selvfølgelig til at konkurrere med hinanden i hele landet i forhold til at få fat i et faldende antal SOSU'er og sygeplejersker. Netop derfor har vi et stort fokus på, at vi er nødt til at gøre noget ekstra og kæmpe for lige præcis de udsatte og sårbare borgere i hovedstaden.
- I Socialforvaltningen har vi blandt andet også søsat pilotprojektet "Medarbejderens Plan", som for eksempel skal give medarbejdere mulighed for at gå fra ufaglært til faglært, siger hun.
Kampagnen vil både være at finde i byrummet, på kommunens sociale medier og i de relevante fagblade.
_