Deadline udsat: Ronni håber ikke, at metro får mobildækning igen
I det nye år får Cityringen endelig mobildækning til de mange passagerer. Men ikke alle ser frem til den dag.
Dybt under Københavns gader suser metroen rundt i Cityringen.
Masser af pendlere har taget den nye linje til sig, og hvis ikke lige det var for de farvede fliser på stationerne, og de gule sæder der er drejet 90 grader, så ligner turen faktisk til forveksling den, som man kender fra byens første metrolinje.
Én ting er dog anderledes.
Hverken københavnere eller turister taler i mobiltelefon.
Det kan man nemlig ikke.
Bevares. Masser af pendlere knuger stadig telefonen i deres hånd. Men de har ikke mobilnet, så snart skydedørene klapper i, og vognen igen accelererer gennem de grå rør.
Hyggependler foretrækker dårligt signal
Umiddelbart er det en kæmpe fadæse at åbne en metrolinje uden forbindelse i det Herrens år 2019.
Men ikke alle er af den opfattelse.
Én passager, der nyder turen uden dækning, er Ronni Bullock.
Han bor i Hvidovre, men han holder meget af tage en køretur med den offentlige transport i København. En hovedstad, som han kalder for en dejlig, smuk og åben international storby.
- Alt det ville jeg jo gå glip af, hvis jeg bare kiggede ned i telefonen, siger han til TV 2 Lorry.
- Jeg har intet imod mobiltelefoner som sådan, men man kan vel nok for pokker lægge den fra sig og lade være med at bruge den hele tiden, siger han.
Foto: TV 2 Kosmopol
Tal med hinanden
Ronni Bullock foretrækker at sniksnakke om vind og vejr med fremmede. Og hvis det ikke går an, så kan han altid sende et smil til sine medpassagerer.
- Siger man ikke her i Danmark, at den korteste afstand til et andet menneske er et smil, spørger han retorisk.
- Det kan da godt være, at det virker lidt gammeldags, men kontakt mellem mennesker er da vigtigt. Det er da befriende, oplysende og sjovt. Og det gør rejsetiden kortere, siger han.
Han understreger, at han selv både har mobiltelefon, iPad og computer. Det er ikke opfindelserne, han harcelerer imod. Det er mere folks manglende evne til at være til stede i nuet.
Metroselskab: Sikkerheden er i orden
Politiken kunne den 29. september, ti dage før Cityringens åbning, offentliggøre, at det ville være yderst begrænset med mobildækning på strækningens 15,5 kilometer og 17 stop.
Til TV 2 Lorry bedyrede Metroselskabet dog, at den ringe dækning ikke ville få betydning for sikkerheden:
- De private mobilselskabers mobildækning i metroen har intet med kundernes sikkerhed at gøre. De knapper, vi kalder opkaldspunkter, og som kunderne kan trykke på, sidder i toget og på perroner, og dem kan man trykke på døgnet rundt for at komme i kontakt med vores døgnbemandede kontrolrum. Derfra kan man få den hjælp, man har brug for, sagde direktør i Metroselskabet Rebekka Nymark til TV 2 Lorry.
Samtidigt henviste hun rejsende til at købe mobilbilletter på vej ned til stationen, hvor nettet endnu virker.
Foto: TV 2 Kosmopol
Teleanlæg er udsat endnu en gang
Direktør i Teleindustrien Jakob Willer fortalte TV 2 Lorry, at man inden årsskiftet forventede sammenhængende dækning i Cityringen, men denne deadline ser ud til endnu en gang at være rykket.
Ifølge Berlingske manglede teleselskaberne nemlig stadig sin leverance på mobilanlægget, da november gik på hæld.
Og det er, selvom anlægget allerede skulle være overdraget til teleoperatørerne i februar sidste år.
- Vi håber selvfølgelig leverancen kommer snarest muligt. Lige så snart den er færdig, håber vi at kunne komme i gang med at tilslutte teleselskabernes udstyr og få skabt dækning i Cityringen. Et optimistisk bud vil være i løbet af første kvartal i 2020, siger Jakob Willer til Berlingske.
Når anlægget står klart, skal teleselskaberne bruge "nogle måneder" på at tilslutte sig og teste anlægget, inden kunderne vil have fuld dækning på rejserne.
Jakob Willer oplyser i skrivende stund til TV 2 Lorry, at man regner med, der vil gå cirka tre måneder.