Kontroversielt byggeprojekt på Amager møder igen kritik fra borgere - "politikerne lytter ikke"
Gruppen Amager Fælleds Venner mener ikke, at politikerne har været lydhøre nok overfor deres kritik af det planlagte byggeri på Amager Fælled. Samtidig mener gruppen ikke, at kampen er tabt endnu.
Planerne omkring byggeriet ved Vejlands Kvarter på Amager Fælled har efterhånden pådraget sig enorm opmærksomhed - og ført til polemik.
Som det seneste led i sagen har Amager Fælleds Venner søndag sendt et åbent brev til Københavns borgerrepræsentation, der behandler byggeplanerne på torsdag.
I brevet lægger gruppen blandt andet vægt på, at de ikke mener, at de ikke er blevet hørt tilstrækkeligt.
Steffen Rasmussen, talsperson for Amager Fælleds Venner, mener, at byggeriet på Amager Fælled vil skade biodiversiteten og fratage københavnerne et grønt område.
- Vi har skrevet det her brev, fordi vi synes, at politikerne skal tænke sig om en ekstra gang, inden de vedtager lokalplan. Vi synes ikke, at vores henvendelser bliver hørt, og at det, der ligger til grund for byggeriet, bør være bedre bearbejdet, end det er i dag, siger Steffen Rasmussen til TV 2 Lorry.
Artiklen fortsætter efter billedet.
Foto: By & Havn
I brevet giver de blandt hvordan udtryk for, at de er bekymrede over, at et af de meget populære grønne områder i København skal forvandles til byggegrund.
- Her under corona har vi virkelig set, hvordan folk strømmer til de grønne områder og går tur. Vi synes, at det vil være ærgerligt, hvis der er flere grønne områder, der forsvinder i København.
Samtidig er foreningen bekymret over den effekt, som byggeriet vil have på biodiversiteten i området.
Politiker har hørt argumenterne "ufatteligt mange gange" før
Jonas Bjørn Jensen (S), medlem af Økonomiudvalget og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, mener, at de utilfredse borgere er blevet hørt i sagen.
- Åbne breve gør altid stort indtryk på os. Men nu har vi jo tidligere hørt de her argumenter og klager fra Amager Fælleds Venner ufatteligt mange gange før.
Artiklen fortsætter efter billedet.
Foto: TV 2 Kosmopol
- Jeg tror ikke, at der i min tid på rådhuset er blevet lyttet så meget, som der er i det her projekt. Vi har rykket byggeriet fra et sted på Amager Fælled til et andet af hensyn til biodiversiteten.
- De har godt nok ikke fået det præcis, som de har ønsket, men jeg synes, at vi har været gode til at efterkomme ønsker, siger Jonas Bjørn Jensen til TV 2 Lorry.
Han kan godt forstå bekymringen for, om de grønne områder bliver inddraget til byggeri, men samtidig forsikrer han, at der bliver gjort meget for at undgå det.
- Der kommer flere og flere københavnere, og vi har mange planer for, hvordan vi undgår at bygge på de grønne områder, det er blandt andet derfor, vi har startet et projekt som Lynetteholmen.
Er løbet kørt?
I brevet skriver Amager Fælled Venner, at de ikke ser nogen anden mulighed end at sende en officiel klage, hvis byggeriet vedtages.
Men i følge Jonas Bjørn Jensen, er planerne for byggeriet gode, som de er nu, og han ønsker derfor ingen ændringer.
- I Socialdemokratiet synes vi, at de planer, der ligger fast for byggeriet, er rigtig fornuftige. Vi får en masse almene billige boliger her i byen, og vi synes samtidig, at vi har taget de hensyn, man kan forvente. Så står det til os, skal der ikke ændres noget, siger Jonas Bjørn Jensen til TV 2 Lorry.
- Rent juridisk er der ikke noget, der strider i mod de beslutninger, vi er kommet frem til, så jeg kan heller ikke se, at en klage skulle ændre på noget.
Steffen Rasmussen mener omvendt ikke at sagen er slut endnu.
- Vi vil blive ved med at rejse det her som emne, for vi mener ikke, at borgerne er blevet inddraget og hørt nok i det her projekt. Så længe byggeriet ikke er gået i gang, mener vi stadig, at der er noget at kæmpe for.
Tidligere i januar gav et flertal i Teknik- og Miljøudvalget en endelig godkendelse til byggeprojekterne i naturområderne på blandt andet Amager Fælled.
Nu mangler blot en blåstempling i Borgerrepræsentationen.
Det er på torsdag den 4. februar, Københavns Borgerrepræsentation skal tage endelig beslutning til projektet.