Parken-direktør revser forslag til ny fanzone
Det er slut med Fan Village mellem Parken og Brumleby, når FCK i fremtiden spiller hjemmekampe. Men direktøren for Parken har ikke meget fidus til kommunens alternative forslag.
Kampråb, fadøl, høj musik og godt humør er som regel nogle af ingredienserne til en god fodboldfest.
Men fremover vil der ikke være fælles opvarmning ved Øster Alle - mellem Parken og Brumleby - når F.C. København trækker i kamptrøjen.
Det står klart, efter at et flertal i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har besluttet sig for at fjerne klubbens midlertidige tilladelse til at afholde det såkaldte Fan Village i forbindelse med hjemmekampe.
Kommunen har valgt at sparke tilladelsen til hjørne, efter naboerne i Brumleby har ladet en klageregn hagle ind over kommunen på grund af gener fra fodboldfesten ved hjemmekampe.
Men Fan Village har været et forsøg på at inddæmme generne, lyder det fra Jakob Lauesen, der er direktør for Parken Sport & Entertainment og dermed også F.C. København.
- Jeg er ret sikker på, at hvis vi ikke lavede noget, så ville det blive værre at være nabo, for 30.000 mennesker fylder. Og undskyld jeg siger det - de urinerer også. Så Fan Village har hele tiden været et forsøg på at styre festen, siger Jakob Lauesen.
(Artiklen fortsætter under billedet.)
Foto: Katrine Angel / TV 2 Kosmopol
Fan Village-arrangementer er hidtil blevet afholdt mellem Parken og Brumleby (rød cirkel på kortet herunder).
Og nu har Teknik- og Miljøudvalget bedt forvaltningen undersøge muligheden for, om arrangementet kan afholdes ved Øster Alle og Per Henrik Lings Alle (grøn cirkel på kortet herunder).
Alternativt helt bag D-tribunen (blå cirkel på kortet herunder).
(Artiklen fortsætter under billedet.)
Medlem af Teknik- og Miljøudvalget Morten Melchoirs (K) sagde mandag til TV 2 Kosmopol, at beslutningen var "en måde at være løsningsorienteret på."
- Der har været for meget larm og rod i forbindelse med fanzonen nede ved Brumleby, men vi vil gerne gå i dialog med Parken og undersøge en anden placering, sagde Morten Melchoirs.
Imens de alternative muligheder undersøges, må der ikke afholdes fanarrangementer omkring Parken i forbindelse med FC Københavns kampe.
- Hvis det, der er udtalt, i går (mandag, red.) efter mødet, står til troende, så mener vi, at det er uden hold i, hvordan man i virkeligheden afvikler, lyder det for direktøren for Parken Sport & Entertainment.
- Det har noget at gøre med flugtveje og at adskille fans, så mit bud er, at relevante myndigheder vil kalde det groft uansvarligt, fortsætter Jacob Lauesen med henvisning til de nye forslag.
Han holder fast i, at den den hidtidige model er den mest forsvarlige måde at afvikle fanzone på.
- Vi synes selvfølgelig, at vi skal afvikle på en måde, hvor sikkerhed er det primære. Derfor synes vi, at vi skal tage forbehold, så man aldrig går på kompromis med sikkerheden, siger Jacob Lauesen.
Også hos F.C. Københavns fanklub er de kede af kommunens beslutning.
- Vi synes, det er ærgerligt, at muligheden for en samlet fan-opvarmning nu ikke kan lade sig gøre. Vi havde selvfølgelig håbet på, at man kunne komme op med et kompromis både politisk og med Brumleby, skriver Lars Thor Nielsen, der er formand for fanklubben i et skriftligt svar til TV 2 Kosmopol.
Naboerne er glade
Anderledes glade er de for nyheden i Brumleby. Her møder vi Charlotte Berg, der har boet i Brumleby i 25 år.
- Det er godt! Men vi har jo også klaget alle sammen, fordi det var så slemt, lyder det fra den mangeårige beboer.
(Artiklen fortsætter under billedet.)
Hun har nemlig med jævne mellemrum været ufrivillig deltager til en kæmpe fodboldfest.
- Det er ligesom, det banker ind på hovedet hele tiden i mange timer. Det har været til at blive vanvittig af, siger Charlotte Berg.
- Lidt larm er okay. Men det bliver til meget larm, fortsætter hun.
Festen bliver kun større
For fem år siden var det gennemsnitlige antal tilskuere til en FCK-kamp i Parken på lige knap 14.000.
I 2022 var tallet 27.000 tilskuere per kamp - og direktøren for Parken Sport & Entertainment håber på mange flere i fremtiden.
- Vi skal finde en måde, hvor vi kan være de gode naboer, og hvor vi er til mindst mulig gene, men også hvor vi har respekt for hinanden. Når man bor ved siden af et stadion, der har ligget her siden 1911, så vil der også være dage, hvor det er lidt anderledes end at bo ude i en forstad, siger Jacob Lauesen.