Se grøntsagerne, der er for grimme til supermarkedet
En tredjedel af alle de grøntsager, der bliver dyrket, bliver aldrig solgt og går til spilde, fordi de er for grimme.
- Lad os spise grimt!
Sådan siger veninderne Petra Kaukua og Carolin Schiemer, der nu i halvandet år har arbejdet på at promovere grimme grøntsager for at hjælpe klimaet og reducere madspild.
- En tredjedel af alt, hvad landmændene gror, bliver aldrig solgt og går til spilde, fordi det er for grimt, siger Petra Kaukua.
De to kvinder har startet firmaet Grim, som sælger grøntsagskasser med skæve, grimme, skrammede, for store og for små grøntsager. Grøntsager der ofte ville ende som kompost, fordi landmændene ikke kan slippe af med dem.
- Der foregår rigtig meget madspild selvom disse grøntsager er fuldstændig spiselige. For nylig talte vi med en landmand, der havde 17.000 smukke stykker broccoli. Og de blev alle afvist af supermarkedet af den simple årsag, at enkelte af dem havde en lille brun misfarvning!
Grim har netop rundet en milepæl, og har nu 1000 abonnerende kunder på frugt- og grøntsagskasserne, der nu har reddet 150 tons mad fra at ryge i skraldespanden og planeten for 275 tons CO2.
TV 2 Lorry fulgte i 2019 GRIM og fire andre start ups, der vil ændre lidt af verden. Se miniserien her.