The New York Times anbefaler perler i hovedstaden: - Det er en drengedrøm
En af verdens største aviser, The New York Times, har anbefalet restauranter, barer og steder i hovedstaden.
Den amerikanske avis, The New York Times, har brugt 36 timer i København, og noget tyder på, at de er begejstrede for vores hovedstad.
I hvert fald har besøgt ført en lang række anbefalinger til restauranter, barer og oplevelser i København, som de mener, er et besøg værd.
Besøget sker i forbindelse med at København er blevet udnævnt til Arkitekturhovedstad 2023.
Særligt fremhæver de Dansk Arkitektur Center, Folkehuset Absalon, Cisternerne og Juno the Bakery.
Men på listen er altså også bird, der er 'en tilbagelænet cocktailbar kendt for sin vinylsamling, inviterer musikere og DJs til at styre weekends playlister', som The New York Times beskriver dem.
- Det er vi jo selvfølgelig rigtig glade for. Det er altid rart med international anerkendelse, lyder det fra Peter Altenburg, der ejer den musikglade cocktailbar.
- Det er jo en drengedrøm at blive nævnt i New York Times, men det er på en måde også naturligt, når man gerne vil ud over byens og landets grænser, fortsætter han.
Også Italo Caffé på Værnedamsvej bliver særligt udpeget af avisen.
- Det er jo helt vildt dejligt og et cadeau, at flere og flere ved, at vi er der, lyder det fra Levent B. Engin, der ejer Italo Caffé.
- Det er med til at give lidt ekstra flødeskum på kagen, fortsætter han.
Forventer turister
Når en af verdens største aviser, der bliver læst over hele verden, anbefaler, så forventer begge restautrationer, at det kommer til at kunne mærkes i antallet af udenlandske gæster.
- Vi forventer, at der kommer til at komme flere amerikanske turister til os. Det er vi glade og stolte over, lyder det fra birds Peter Altenburg.
- Og så er vi fortrøstningsfulde. Vi vil gerne være en international bar, og vi kan godt lide, når vi har internationale gæster, fortsætter han.
For Italo Caffé vil fremtidige turister da også blive taget imod med åbne arme. Og de frygter heller ikke, at det er noget, der skræmmer de lokale væk.
- Værnedamsvej er et sted, hvor turister kommer i forvejen, så det bliver ikke et problem, lyder det fra Levent B. Engin.
- Vi prøver at være gode til at pleje de lokale og stamkunderne, for de betyder jo alt. At flere og flere vil komme og prøve stedet, tror jeg ikke kommer til at skubbe folk væk, fortsætter han.
Og hos bird vil man gerne bruge muligheden til at give anbefalinger videre:
- Jeg håber, vi kan være ambassadører for København, og vi vil også gerne anbefale andre steder til vores gæster. På den måde kan vi være med til at vise byen frem på den måde, som vi mener, den skal vises frem, fortæller Peter Altenburg.
På barens Instagramprofil takker de også for at være med i den internationale guide.
- Tak for de søde ord og for at nævne os blandt så mange store danske hospitality legender, skriver de.
Se hele listen med anbefalinger hos The New York Times.