Timelang kø foran Michelin-restaurant nytårsaften – nu undskylder ejer
Ejer af Kokkeriet undskylder nu over for alle de kunder, der stod i kø i otte timer for at hente takeaway nytårsaften. Der er nu mulighed for at blive kompenseret, lyder det.
Adskillige kunder stod nytårsaften i nærmest endeløs kø til at hente deres nytårsmenu ved Michelin-restauranten, Kokkeriet i København.
Flere valgte at droppe køen og køre hjem uden mad, og nu undskylder Kokkeriets ejer, Sammy Shafi. Han fortæller, at desserten drillede, og at kunderne nu kan få kompensation.
Sammy Shafi erkender, at han begik en række fejl, der førte til, at flere tusinde københavnere sluttede 2020 med en kedelig oplevelse.
- Jeg vil gerne sige undskyld til alle dem, der har været i forbindelse med Kokkeriet i går (nytårsaften, red.). Om man har fået sin mad eller ej. De er kommet med en forventning om at få en sublim menu, så jeg vil sige kæmpe undskyld til dem alle sammen. Vi er fuldstændig kede af det. Jeg personligt - der lægger navn til restauranten - jeg lægger mig fuldstændig fladt ned. Lige meget hvad - det er min fejl, siger han til TV 2 Lorry.
Artiklen fortsætter efter billedet...
Foto: Ulrik Horneman - TV 2 Lorry
Får pengene tilbage
Nytårsaften kom det frem, at kunder stod i kø op til syv og otte timer for at få den menu, de havde bestilt gennem enten Downtown eller Kokkeriet.
Nogle valgte at forlade køen, mens andre ventede på deres mad i kulden. Samtidig væltede det ind med vrede kommentarer på Kokkeriets Facebook-side:
"Værste og sørgeligste oplevelse ever. Hold nu kæft. Hvor man skider på sine kunder," lød det blandt andet fra en bruger.
Kokkeriet skrev to opslag på Facebook den 31. december om aftenen, men de blev - ligesom den sure kommentar herover - senere slettet.
Det er ikke første gang, at Kokkeriet er endt i en nytårsskandale. Også i 2013 måtte mange kunder gå forgæves efter mad til deres nytårsaften.
Sammy Shafi siger, at 80 procent af kunderne nytårsaften fik deres menuer, men at der skal “findes en løsning, på den dårlige oplevelse, folk fik nytårsaften.”
- Dem, der ikke har fået deres menu, får pengene tilbage. Dem, der har fået deres menu, men har haft en lorteoplevelse, fordi posen har været våd, eller der har manglet noget, får et gavekort til restauranten svarende til det beløb, de har købt for.
- Så er der folk, der har fået deres mad, men som vil have penge tilbage som følge af den dårlige oplevelse. Men det kan jeg ikke. Jeg kan ikke betale for råvarer og udgifter og samtidig betale dem, der har fået deres mad. Men som sagt vil jeg gerne give dem et gavekort til Kokkeriet, som gælder i tre år.
Alt gik galt
Ifølge Ekstra Bladet havde Kokkeriet taget imod knapt 7.000 nytårs-bestillinger. Men det tal er ifølge Sammy Shafi forkert.
Han tog alt i alt imod 4.900 bestillinger til nytårsaften. Der er ifølge restaurantejeren tre gange så mange i forhold til en normal nytårsaften, hvor der bliver solgt mellem 1.500 og 1.800 menuer.
- Men vi havde også tre gange så meget mandskab til at pakke, og vi havde en helt lukket restaurant, der er i flere dage havde forberedt sig til denne aften, siger Sammy Shafi.
Ekstra Bladets tal på 7.000 menuer inkluderer ifølge Sammy Shafi også hver gang, at nogen eksempelvis bestiller kransekage, champagne eller brød og smør ud over deres menu.
Sammy Shafi siger, at han og hele Kokkeriet var klar til det store antal menuer - men at det gik galt med desserten.
- Til sidst endte alt med at gå galt. Men det var teknisk set desserten, der ikke ville samarbejde. Mousserne kunne ikke sætte sig i tide. De skulle køles og fryses ekstra for at sætte sig. Og det gjorde, at vores udlevering blev forsinket.
- Jeg valgte at lave en alt for ambitiøs dessert. Men vi regnede med, at vi godt kunne klare det, hvis bare vi arbejdede hårdere og hårdere og mere og mere. Vi ville levere det, som folk forventede. Og hvorfor kunne jeg så ikke bare have sagt til folk, at vi bliver nødt til at skippe desserten og udlevere det andet? Jeg ved det ikke - jeg kunne ikke overskue det i situationen. Og min mentalitet er, at vi skal levere det, vi har lovet.
Så der ville slet ikke have været noget ekstra ventetid, hvis desserten havde været på plads?
- Ikke andet end det forventelige, som der var hos alle andre takeaway-steder i går.
Hvorfor skrev I ikke på Facebook - eller i en mail til kunderne - at der var ventetid?
- Jeg sagde det til alle, der ringede og skrev. Men det er fuldstændig åndssvagt, at vi ikke skrev det på Facebook eller i en mail. Vi skulle have været meget hurtigere. Vi har fuldstændigt fejlet i kommunikationen.
Artiklen fortsætter efter billedet...
Foto: Ulrik Horneman - TV 2 Lorry
Slettede opslag
Sammy Shafi skrev i løbet aftenen to opslag på Kokkeriets Facebook-side. I det første kunne man blandt andet læse, at “gæster der insisterer på refundering synes vi ikke hører hjemme nogen steder,” mens man i det næste kunne læse en uforbeholden undskyldning, og at man kunne gæster kunne blive kompenseret.
Men begge opslag - samt en række kritiske kommentarer fra vrede gæster - blev siden slettet.
Sammy Shafi, hvorfor valgte du at slette opslag og kommentarer?
- Restauranten er mit hjertebarn, og det hele falder tilbage på mig. Folk blev så rasende, og det blev personligt mod mig, og det kunne jeg ikke psykisk holde til. Og jeg ville heller ikke udsætte personalet for det. Det ville ingen ende tage. Det væltede ind med alle mulige grimme kommentarer om mig og min person.
Din undskyldning lyder som en total gentagelse fra 2013 (hvor man i en anden nytårs-skandale også måtte skuffe mange hundrede kunder). Hvordan kan det sket igen?
- Jeg skulle have vidst det med den dessert. Jeg skulle have vurderet, at hvis bare der var den mindste risiko for, at det ikke kunne lade sig gøre, så skulle vi have lavet noget andet. Vi kunne have lavet en anden fremragende dessert, men som bare ville være mere simpel. Jeg skulle have skrevet til kunderne dagene før og sagt, at der ville komme en anden dessert.