Borgmester om overgrebssager på skole: "Kunne være håndteret bedre"
Køge Kommunes borgmester reagerer på overgrebssagerne på Facebook.
Tragisk.
Sådan beskriver borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S), de overgreb på børn, der de seneste to år er blevet begået af jævnaldrende børn på Borup Skole i kommunen.
- Beretningerne gør enormt stort indtryk på mig, og jeg tager hele situationen ekstremt alvorligt, skriver borgmesteren i et Facebook-opslag mandag.
Borgmesteren har en "klar forventning om", at kommunens fagfolk og skolens ledelse har handlet på de henvendelser, de har fået om sagen.
Men noget kunne tyde på, at en del af opfølgningen på de sager, som forvaltningen og ledelsen kender til, "kunne være håndteret bedre over for resten af forældregruppen og øvrige elever", skriver hun.
- Forvaltningen er på baggrund af beretningerne i medierne ved at gennemgå alle henvendelser og indberetninger for at se, om der er noget, vi har overset, skriver Marie Stærke.
Erkender: Har ikke skabt nok tryghed
TV 2 har mandag afdækket, hvordan flere børn i alderen seks til 11 år på Borup Skole er blevet udsat for blandt andet trusler på livet, trusler med kniv, slag med jernrør, seksuelle overgreb og voldtægt af en gruppe jævnaldrende børn.
TV 2 har været i kontakt med flere forældre, der fortæller, at miljøet på Borup Skole generelt er præget af utryghed på grund af den "lille gruppe børn", der står bag den voldsomme adfærd.
Samtlige forældre understreger, at de ikke bebrejder børnene, men at de bebrejder skolen, som de mener har svigtet deres ansvar.
Henrik Laybourn, der er direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Køge Kommune, fortæller til TV 2 Kosmopol, at skolen nu er i gang med at "håndtere de hændelser, der kræver handling fra skolens side".
- Tavshedspligten for den enkelte elev og familie gør, at skolen kun på et overordnet plan kan kommunikere til den store gruppe af forældre, der ikke har børn, som er direkte berørt af hændelserne, skriver han i en mail:
- Men vi må erkende, at det ikke er lykkedes godt nok at skabe tryghed blandt samtlige forældre, hvilket naturligvis er skolens mål, også i en situation, som er ekstraordinær.
Forvaltningsdirektøren fortæller, at skolen nu har iværksat tre ting for at løse problemerne:
1. Skolen har sat ind med "ekstra tilsyn" og vil lægge en plan for trivselsarbejdet i indskolingen.
2. Skolen vil genbesøge underretningerne for at se, om der er noget, de har overset.
3. Skolen har indkaldt alle forældre i indskolingen til et møde, hvor de vil fortælle om de handleplaner, de nu sætter i værk, og hvad de kan tilbyde forældrene.