Efter års kamp: Politiheste skal igen skridte på gaderne
Fra hesteryg skal politiet patruljere, hvis det står til regeringen. Det giver synlighed og tryghed, mener DF.
Politiet skal sadle op og trække i ridestøvlerne. For politiheste skal igen skridte i landets gader for at øge trygheden og sikkerheden.
Det mener regeringen og Dansk Folkeparti, der er blevet enige om at afsætte otte millioner kroner på finansloven for 2018 til at genetablere en ryttersektion i dansk politi.
Betjente til hest skaber synlighed og er til glæde og gavn for befolkningen, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.
- En politibetjent på en hest er en betjent, som kan ses på rigtigt lang afstand. Det giver en følelse af, at ordensmagten er til stede.
Politiryttere er gode at have med til fodboldkampe og andre begivenheder, hvor der er mange mennesker, for de kan holde styr på store grupper, mener Peter Kofod Poulsen.
- Fra andre lande ved vi, at de er rigtigt gode at sætte ind ved demonstrationer, hvor de faktisk er med til at spare politibetjente på jorden, siger han.
Københavns Politi havde frem til 2012 politiheste, hvor rytterisektionen blev sparet væk.
Regeringen og Dansk Folkeparti ønsker at genetablere enheden med betjente til hest, som skal anvendes til honorære opgaver og patruljere i turistområder.
Politihestene var sidst på gaden i 2012
- Sidste gang, politiet var til hest i Danmark, var fra 1998 til 2012 i København.
- Før 1998 skal man tilbage til 1970'erne for at finde sidste periode med politiheste i Danmark.
- Fra 1998 til 2012 var der mellem 10 og 12 heste i Københavns Politis rytteri.
- For at komme til hest skal man have været politibetjent i mindst fem år. Man skal kunne ride, og det bliver testet til en prøve, hvor man skal ride tre forskellige heste.
Kilde: politi.dk