FC Nordsjælland markerer Copenhagen Pride med særlig trøje

Når FC Nordsjælland tager imod Lyngby på søndag, vil spillerne være iført en hvid spillertrøje med regnbuefarver på, som gemmer på et bestemt budskab.

"Det er stadig vigtigt at tale om det."

Sådan lyder budskabet i de regnbuefarvede lydbølger, der pryder FC Nordsjællands specialdesignede trøjer, der skal sætte fokus på Copenhagen Pride, som begynder denne weekend.

Trøjen skal slå et slag for, hvor vigtigt det fortsat er at tale om retten til at være den, man er, og at samtalen om frihed til selv at vælge sin seksualitet har en vigtig plads i vores samfund, fortæller Trine Hesselund Hopp Møller, der er administrerende direktør i FC Nordsjælland.

- Vi gør det, fordi det er indarbejdet i vores DNA og værdier her i klubben, at man skal turde tale om nogle af de ting, som engang i mellem måske er nemmest at lukke af for som for eksempel homoseksualitet.

- Og det er noget, vi skal turde tale om, så vi kan bygge noget forståelse op omkring noget af det, vi måske har svært ved at forstå, siger Trine Hesselund Hopp Møller. 

Spillerne bakker op

Det er femte år i streg, at FC Nordsjælland har specialdesignet en trøje i forbindelse med Copenhagen Pride.

På søndag vil Superliga-mandskabet spille i trøjerne til hjemmekampen mod Lyngby, imens kvinderne trækker i trøjen allerede lørdag til deres første kamp i sæsonen.

Og spillerne selv bakker op om budskabet.

- Vi har en platform, hvor vi føler os forpligtede til at råbe op, og hvor vi måske bliver hørt lidt mere end nogle andre, så derfor synes jeg, det er et godt initiativ, siger Peter Ankersen, der bliver suppleret af sin holdkammerat Jeppe Tverskov:

- Hos os snakker vi meget om at sørge for, der skal være plads til alle, og man behøver ikke være ens - om man er vokset op i Hellerup kontra Ghana, så det ligger i vores kultur.

Et par af de specialdesignede spillertrøjer, som FC Nordsjælland har haft de sidste par år for at sætte fokus på Copenhagen Pride.
Et par af de specialdesignede spillertrøjer, som FC Nordsjælland har haft de sidste par år for at sætte fokus på Copenhagen Pride.
Foto: Roni Jafar / TV 2 Kosmopol

Homofobiske tilråb imod Viktor Fischer

Tilbage i 2019 blev der for første gang sanktioneret imod homofobiske handlinger ved en Superliga-kamp.

Brøndby og OB fik nemlig en bøde på 25.000 kroner hver, fordi holdenes fans var kommet med homofobiske tilråb mod den daværende FCK-spiller Viktor Fischer.

- Problemet for mig i denne her sag er, at ordet homo bliver brugt som et skældsord, og det er en dårlig kultur for unge mennesker og alle andre, der kommer på et fodboldstadion, lød det dengang fra Viktor Fischer til TV 2 Sport.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Afstemning

_

Peter Ankersen var dengang holdkammerat med Viktor Fischer, og han håber, at de homofobiske tilråb kommer helt væk fra fodboldbanen.

- Det er en ting, vi skal gøre opmærksom på og fjerne helt fra fodbold og generelt fra verden, for det hører ikke til nogen steder.

Viktor Fischer blev tilbage i 2019 udsat for homofobiske tilråb.
Viktor Fischer blev tilbage i 2019 udsat for homofobiske tilråb.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Salg af trøjer går til BørneTelefonen

Kamptrøjerne bliver efter kampene bortauktioneret, og overskuddet vil gå direkte til BørneTelefonen, ligesom klubben donerer 100 kroner for hver solgte trøje i FC Nordsjællands fanshop.

- FC Nordsjælland har taget et godt initiativ, og det er nogle vigtige ting, de får kommunikeret, og så kan det hjælpe vores arbejde her hos BørneTelefonen, fortæller Rasmus Kjeldahl, der er direktør hos Børn Vilkår, som BørneTelefonen hører under.

Mange børn og unge ringer nemlig ind til dem med spørgsmål om alt fra deres kønsidentitet til seksualitet.

- For det første kan vi jo hjælpe ved at lytte, og ved at hjælpe den, som ringer, med at sætte nogle ord på. Vi har rigtig mange erfaringer med, hvad det her betyder, slutter Rasmus Kjeldahl.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik