Dining Week er tilbage: Vil hjælpe coronaramte restauranter
I vinterferien kan man igen få en madoplevelse, når restauranter i hele TV 2 Lorrys sendeområde slår dørene op til festivalen Dining Week. Hos arrangøren er håbet, at ugen kan være en redningskrans for restauranter, der er hårdt presset af corona.
Trænger du også til en tur på en god restaurant?
Så er der godt nyt, medmindre nye coronarestrikrioner kommer i vejen.
Madfestivalen Dining Week er nemlig tilbage, og madglade danskere kan allerede nu sikre sig en billet.
Konceptet går - traditionen tro - ganske enkelt ud på, at restauranten sætter en menu, der så sælges til et fast beløb.
Og særligt i år er det vigtigt, at der bakkes op om restaurationsbranchen, der har været hårdt ramt af nedlukninger, aflyste julefrokoster og afstandskrav, lyder det fra Dining Weeks direktør, Bjørn Beyer.
- Det er nu, vi skal passe på den branche, som vi er så stolte af, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:
- Vi er internationalt kendt for vores restaurationsbranche, og København er en gastronomisk metropol ude i verden. Den stolthed er meget i knæ lige nu, og derfor er det vigtigt, at vi værner om og bevarer den, siger Bjørn Beyer.
Dining Week afholdes i uge 7. Det vil sige den 11.-20. februar, der også er vinterferie for mange. Og selvom coronavirus fortsat hænger som en sky over vores tilværelse, håber arrangørerne bag Dining Week, at folk er klar på en tur på restaurant.
- Vi havde virkelig ikke forestillet os, at vi, og resten af restaurationsbranchen, skulle stå her igen. Og det er hårdt at se, at folk man har kendt i branchen gennem flere år, må lukke deres livsværk ned. Så det er bare virkelig vigtigt, at vi igen-igen, hjælper til som forbrugere, siger Bjørn Beyer.
En svær tid
Konceptet med en fast menu sikrer, at restauratørerne ved lige præcis, hvor meget de skal købe ind, og hvilken omsætning de kan forvente. Det er med til at give tryghed og sikkerhed i en omskiftelig tid.
- Det har været en svær tid for restauranterne henover julen, og den næste tid bliver også svær. Nogle restauranter holder lukket, og som forbruger kan det være svært at komme ud, siger Bjørn Beyer:
- Derfor vil vi gerne lave en god genåbning af restaurantverdenen og opmuntre til, at folk spiser ude, da det er sundt og godt for sjælen. Og så er det også en god mulighed for at prøve andre restauranter og måske finde sit nye favoritsted, siger Bjørn Beyer.
Frygter ikke aflysninger
En billet til Dining Week koster 225 kroner + gebyr. For det får man en tre-retters menu + mineralvand. Er man gammelsulten, kan man for 525 kroner få billet til 10 serveringer på udvalgte restauranter.
Og hos Dining Week frygter de ikke aflysninger trods den høje smitte med corona.
- Udgangspunktet sidste år var et andet. Folk var ikke vaccineret og i år er restauranterne også bedre klædt på til opgaven og har mere erfaring, siger Bjørn Beyer.
Samtidig har konceptet den fordel, at der er fuldt overblik og mulighed for at have procedurerne helt på plads, så gæsterne får en god, tryg oplevelse.
- Der er styr på det på en anden måde end ved a la carte i og med, at restauranterne ved, hvor meget de skal producere. Derfor kan de også være langt mere omhyggelige i forhold til de hygiejniske behov og restriktioner, de arbejder under. Alt er tilrettelagt, og de skal bare forholde sig til, hvad gæsterne vil have at drikke, siger han.
Forventningen er at cirka 150 restauranter ender med at melde sig til, og at et sted mellem 60.000 og 100.000 vil købe billet.
Der er mange gamle kendinge blandt restauranterne, men også en række nye restauranter har set muligheder i Dining Week. Det gælder blandt andet Restaurant Lola, der ligger på Christianshavns Vold eller Almanak i Operaen.
I faktaboksene nedenfor kan du se et udpluk af menuerne hos de lige knap 100 restauranter i TV 2 Lorrys sendeområde, der allerede har meldt sig til Dining Week.
København K og København S
Barock
FORRET
- Hummersuppe
- Cremet hjemmelavet hummersuppe lavet på cognac.
- Serveret med brød og økologisk smør.
HOVEDRET
- Grillet entrecôte
- Serveret med aspargeskartofler med persille, bearnaisesauce, sauté af svampe, spinat og små tomater.
DESSERT
- Klassisk crème brûlée
Puls Kitchen & Bar
FORRET
- Cremet Jordskokkesuppe - sprøde jordskokkechips - urter
HOVEDRET
- Braiseret oksetykkam
- Knuste kartofler - stegte perleløg - grillede minimajs - signatur sauce - grønt
DESSERT
- Creme brûlée
- Klassisk hjemmelavet - fløjsblød vanillecreme - sprød sukkerskorpe - bær
Vegetarmenu
FORRET
- Cremet Jordskokkesuppe - sprøde jordskokkechips - urter
HOVEDRET
- Pasta Trøffel
- Frisk linguine pasta - cremet sauce - vilde skovsvampe - parmesan - urter
DESSERT
- Creme brûlée
- Klassisk hjemmelavet - fløjsblød vanillecreme - sprød sukkerskorpe - bær
København Ø og København N
Aamans Etablissement
Aamanns frokost Favoritter:
- Smørsteg rødspætte med citron mayonnaise, syltede løg og urter.
- Laks med peberrods creme.
- Æg og fennikel med dild mayonnaise.
- Hønsesalt med kyllingeskin og syltede svampe.
- Rørt tatar af okse med løvstikke mayonnaise og sprøde kartofler.
Ravnsborg Kitchen & Bar
FORRET
- Cremet Jordskokkesuppe - sprøde jordskokkechips - urter
HOVEDRET
- Braiseret oksetykkam
- Knuste kartofler - stegte perleløg - grillede minimajs - signatur sauce - grønt
DESSERT
- Creme brûlée
- Klassisk hjemmelavet - fløjsblød vanillecreme - sprød sukkerskorpe - bær
København V og Frederiksberg
Falernum
FORRET
- Rimmet kulmule med spidskål & dild emulsion
HOVEDRET
- Braiseret grisebryst serveret med østershatte, porre & rødvins sauce.
DESSERT
- Hvid chokolade parfait med citron creme & brændt marengs.
Famosi E Golosi
FORRET
- Traditional toscansk ravioli med ricotta og spinat i hjemmelavet tomatsauce serveret med parmesan ost
HOVEDRET
- Delikat perlehønebryst af gourmet kvalitet med Madagaskarpebersauce med grønne peberkorn og Prosecco serveret med garniture
DESSERT
- Tartufo italiano - Italiensk trøffel is dessert, sammensat af flere smag af is
Nordsjælland
Rungsted Kro
FORRET
- Kroens rørte tatar af friskhakket okseinderlår rørt med dijon sennep, let hakkede kapers, hakket løg, æggeblomme, hjemmelavet urtemayonaise hertil blå Løgismose chips.
HOVEDRET
- Helstegt kalvemørbrad af sødmælks kalv hertil stegte svampe, bagt sæson kål, bagte små blommetomater, hjemmelavet båd kartofler vendt i urter og cremet svampesauce
DESSERT
- Hjemmelavet chokolademousse med karamel, nøddeknas hertil flødeskum
Vegetarmenu:
FORRET
- Vegansk Falafel serveres på bund af hummus, hertil blomkål, tomat, olie eddike dressing
HOVEDRET
- Plankebøf af stegt svampebøf stegte svampe, bagt sæson kål, bagte små blommetomater, hjemmelavet kartoffelpure, friteret løgringe og cremet svampesauce
DESSERT
- Hjemmelavet chokolademousse med karamel, nøddeknas hertil flødeskum
Restaurant Bolværket, Gilleleje
FORRET
- Cremet jordskoksuppe - jordskokchips - urter
HOVEDRET
- Langtidsstegt okseculotte - Pommes Rissoles - syltede løg - brændte løg - løgpuré - rødbedeglace
DESSERT
- Honning-citrongræs Panna cotta - æble-chilikompot - knust chokolade
Øvrige Sjælland
Restaurant Upstairs, Roskilde
FORRET
- Røget andebryst med tranebær og valnødder
HOVEDRET
- Braiseret oksebryst med vintergrønt, kartofler og skysauce
DESSERT
- Pærer med chokoladesauce og vanijeis
Restaurant Limone, Køge
FORRET
- Carpaccio: Oksekødscarpaccio marineret med trøffel, citron og oliven olie. Hertil rucola samt frisk høvlet parmesan.
HOVEDRET
- Kalvefilet: Skiver af kalvefilet, med timian sauce samt dagens kartoffel og sæsonens grøntsager
DESSERT
- Panna cotta med råsyltede bær samt coulis
_