TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Syv håndgribelige tiltag: Spar på varmen med energiforbedringer af boligen

Energirenovering af boligen kan være omfattende, og især hvis du bor i et utæt ældre hus. Du kan dog sagtens nedbringe energiforbruget og spare på varmeregningen med en række mindre forbedringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Mange danskere kan se frem til en markant højere varmeregning denne vinter. Men med en række simple tiltag kan det helt store nakkedrag forhindres. (Arkivfoto)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Denne artikel er lavet i samarbejde med Videnscenteret Bolius.

Hvilke energiforbedringer kan du nemt gå i gang med?

Energiforbedringer behøver ikke være voldsomt dyre eller besværlige, hvis du blot gør det lidt i etaper eller går i gang med dem, der ikke kræver en kæmpe indsats.

Selv med mindre energiforbedringer kan du spare penge på varmeregningen, og udgifterne vil sagtens kunne tjene sig selv hjem igen inden for en overskuelig årrække. Ud over det, vil de fleste energiforbedringer også give en større komfort i boligen og mindske klimaaftrykket, så gevinsten er ikke kun til at føle på i kroner og ører.

I den lette ende kan du tætne døre og vinduer, mens efterisolering af loftet eller udskiftning af vinduer er mere bekosteligt og besværligt, men selvfølgelig også tilsvarende har en større positiv effekt på energiforbruget, afhængig af boligens oprindelige stand.

Hvordan du skal gribe energiforbedringer an, afhænger selvfølgelig både af din økonomi, din bolig, dit temperament, og hvor godt du har hænderne skruet på. Skal du hyre en håndværker til at hjælpe dig med forbedringerne, vil det i sagens natur blive dyrere.

Følgende energiforbedringer kan du sagtens selv udføre, hvis blot du har hænderne nogenlunde skruet på. Desuden er de ikke så tidskrævende og vil kunne klares på et beskedent budget, sammenlignet med en totalrenovering af boligen.

• Ekstra isolering på loftet

• Montering af tætningslister

• Energiforbedring af vinduer

• Udskiftning af yderdør

• Isolering af varmerør på loft og i kælder

• Udskiftning af radiatorventiler/termostatstyringer på radiatorer

• Udskiftning af ældre cirkulationspumpe

Tilbagebetalingstiden og besparelsen afhænger både af husets stand, materialepriser samt typen af varmekilde, du har. Vil du have et nuanceret billede af, hvor meget du eventuelt kan spare på hver enkelt forbedring, bør du kontakte en energirådgiver og få hjælpe til beregningerne.

Du skal også være opmærksom på ventilationen, hvis du laver tiltag, der tætner din bolig markant – fx når du efterisolerer eller skifter vinduer. Det naturlige luftskifte, du automatisk har pga. utætheder vil blive minimeret, og der kan opstå behov for ekstra ventilation for at undgå problemer med fugt, partikler og CO2 i indeluften.

Du sparer mest ved at energiforbedre, hvis du har elvarme, fyrer med gas eller har et gammelt oliefyr, som er dyrt i drift. Har du fjernvarme eller en varmepumpe er besparelsen mindre. 

Herunder gennemgår vi de syv tiltag skridt for skridt:

Spar på varmen med energiforbedringer af boligen
1

Ekstra isolering på loftet

Mads Jensen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Hvis din bolig har et uudnyttet loftsrum, som endnu ikke er blevet efterisoleret, er det et godt sted at hente besparelser på varmeregningen. I mange danske boliger ligger der nemlig kun 100 eller 200 mm loftsisolering, og det er ikke nok til at holde ordentligt på varmen.


I dag anbefaler man 300-400 mm isolering på loftet. Det svarer til bygningsreglementets krav til isolering af tage og lofter i nye tilbygninger. Lever loftet ikke op til nutidens krav, og er der plads til at lægge et ekstra lag, bør du gøre det. Især fordi varme stiger op, så et dårligt isoleret loft kan give et unødvendigt højt varmetab. Isoleringen skal lægges rigtigt, dvs. at den skal være helt tæt i samlingerne.


Undgå at lægge isoleringen helt tæt op til taget ude langs kanten, da luften skal kunne passere frit mellem taget og isoleringen. Det sikrer, at den fugt, der evt. kommer ind på loftet, kan blive ventileret væk. Hvis den fugtige luft ikke kan komme væk, kan der opstå problemer med råd og svamp.


Husk, at det kræver en helt intakt dampspærre, når du efterisolerer. Hvis der ikke er det, bør du udskifte den i samme ombæring, så du undgår fugtproblemer i konstruktionerne.


Hvor meget kan du spare på ekstra isolering af loftet?

Hvor meget du sparer, afhænger af, hvor meget isolering, der i forvejen er. Jo mindre isolering, der er, jo mere er der at spare på varmeregningen.


Hvis boligen har en anden type tag eller loft end et almindeligt fladt loft, vil det normalt være både dyrere og mere besværligt at efterisolere. Det samme gælder, hvis der skal monteres en dampspærre. 

2

Montering af tætningslister

Du sparer både på varmen og slipper for træk, når du tætner vinduer.


Træk fra utætte vinduer er især generende i stuer og andre rum, du bruger til længerevarende ophold, så her kan du især få stor glæde af at skifte tætningslister.


Vælg tætningslister af en god kvalitet og helst de originale lister, som passer til vinduet frem for billige selvklæbende tætningslister. De bedste tætningslister er af silikone og er også de dyreste. De bevarer deres elasticitet og form længst og holder derfor tæt i lang tid.


Sørg for at følge producenten vejledning, når du monterer tætningslisterne – og husk også at rense overfladen, så den er ren og fri for skidt og løs maling, før du monterer dem.


Det er bedst at sætte tætningslister op om sommeren, når træværket er tørt. Så er det lettest at få dem til at sidde ordentligt fast – især hvis de skal klistres fast. Når træværket er tørt, er det også nemmere at se, hvor der er sprækker, som det kan trække ind af.


Tætningslister koster fra 10 kr. til 50 kr. pr. løbende meter (2022) afhængigt af profiltype og materiale. Det er derfor en relativ billig energiforbedring, som du samtidig nemt selv kan udføre, hvis du vil.

3

Energiforbedring af vinduer

Hvis vinduerne er af god kvalitet og er blevet vedligeholdt gennem årene, kan du som regel nøjes med blot at skifte de gamle termoruder ud med nye energiruder. Det er både billigere og mere bæredygtigt end at udskifte et fint fungerende vindue.


Rækker budgettet ikke til at få udskiftet alle de gamle vinduer på samme tid, kan du sagtens skifte dem ud ét ad gangen.


Særligt større ruder kan være en fordel at skifte ud, da det ikke kun sparer på varmen men også giver bedre komfort, da du undgår kuldenedfald fra glasfladen, hvor luften afkøles og ”falder” med gulvet. Kuldenedfald opleves som træk og kan gøre det fristende at skrue yderligere op for radiatoren.


Du skal være opmærksom på, at tykkelsen på den nye rude skal være identisk med eller maksimalt 1-2 mm tykkere end den gamle for at passe ind i hullet.


Køb af energiruder og vinduer

Når du udskifter ruder eller vinduer og vil spare på energien, er det vigtigt at købe den rigtige type ruder/vinduer. Du skal vælge ruder med en lav U-værdi.


Skal du skifte hele vinduet ud, skal du se på U-værdien for vinduet, ikke kun for ruden. I dag skal man også kigge på rudens energitilskud (Eref), hvilket er den mængde energi som vinduerne bidrager med inde i boligen, når solens lys skinner ind i gennem.


Lavenergiruder med energimærke A har eksempelvis en Eref-værdi på 0 kWh/m2/år, hvilket betyder at mængden af energi, der ryger ud af vinduet, er den samme som den mængde energi, der strømmer ind i boligen gratis via solens stråler. En rude med energimærke B, har til sammenligning en Eref-værdi på -17 kWh/m2/år. Altså taber man en smule mere varme, end der kommer ind.

4

Udskiftning af yderdøre

En skæv og utæt yderdør giver både trækgener og et stort tab af varme og kan desuden være svær at åbne og lukke. En ny hoveddør skal opfylde bygningsreglementets energikrav. U-værdien på en yderdør uden glas må højst være 0,8.


5

Isolering af rør på loft og i kælder

Dårligt isolerede rør giver en masse spildvarme, som du meget nemt kan undgå. Det kan især betale sig at isolere rør, der er varme hele vinteren, som fx rør, der fører varmt vand til radiatorer eller gulvvarme.


Ved at isolere rørene kan du sætte fremløbstemperaturen på dit varmeanlæg ned, fordi der ikke går så meget varme til spilde på vejen ud til radiatorerne.


Det er også en god idé at isolere rørene, der fører varmt vand frem til køkken og badeværelser – og især hvis der er cirkulation på det varme vand, hvilket der typisk er, hvis der er langt fra varmekilden til et badeværelse.


Rørene kan isoleres enten med mineraluld eller med formstøbt skumplast. De skal være mindst 40 mm tykke for at leve op til bygningsreglementet.


Mineralulden køber man normalt i rørskåle, som er rørformet isolering i stænger. Rørskålene er klar til brug og skal blot klippes til, så de passer til rørets længde og bredde. Rørskålene tapes typisk sammen med tape, der følger med, når du køber dem.


Skumplasten køber man normalt i længder af 1,2 meter, som man skærer til. Derefter tapes det fast rundt om rørene.


Udgifterne forbundet med isolering af rør vil normalt være tjent ind i løbet af ganske kort tid. Isolering af rør på kolde lofter, i skunke eller i en kold krybekælder har også den fordel, at man mindsker risikoen for frostsprængninger.

6

Udskiftning af gamle termostater på radiatorer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hvis dine termostater eller radiatorventiler er gamle, kan du spare en del varme ved at udskifte dem. Nye termostater reagerer nemlig hurtigere på temperaturskift i boligen og lader det varme vand passere langsommere gennem radiatorerne, så du udnytter varmen bedre.


Radiatorventiler uden termostatstyring er efterhånden et særsyn, da termostatstyrede radiatorventiler begyndte at se dagens lys helt tilbage i 60’erne. Men skulle de på mirakuløs vis have overlevet de mange årtier, kan du spare op til 7 procent på varmeregningen ved at udskifte de manuelle radiatorventiler til termostatstyrede radiatorventiler.


Yderligere besparelser er der at hente, hvis du udskifter dem til termostatstyrede radiatorventiler med elektronisk automatik. Her er der op til 22 procent at hente på varmeregningen.


De gamle manuelle termostatstyrede radiatorventiler kan også med fordel udskiftes til termostatstyrede radiatorventiler med elektronisk automatik. Her kan du spare op til 15 procent på varmeregningen, hvoraf en del af besparelsen kommer ved hjælp af natsænkning af temperaturen i boligen, som de moderne termostater automatisk sørger for. 

7

Udskiftning af ældre cirkulationspumper

HOFOR og Energitjenesten

Gamle cirkulationspumper (+ 25 år) bruger også mere energi end nye. Cirkulationspumpen, er den pumpe, der pumper det varme vand rundt i radiator- og/eller gulvvarmesystemet.


Ældre cirkulationspumper kører med faste trinintervaller og tager ikke hensyn til husets aktuelle forbrug af varme. En moderne trinregulerende cirkulationspumpe regulerer derimod automatisk, hvor hårdt pumpen skal arbejde alt efter husets reelle varmeforbrug og sænker automatisk også hastigheden om natten.


Udover besparelser på elregningen, kan det også forbedre varmefremførelsen til radiatorer eller gulvvarme pga. pumpens bedre effektivitet. En positiv sidegevinst ved at udskifte cirkulationspumpe er, at man kan slippe for støj i rør og radiatorer.


Cirkulationspumper koster mellem 1.200-6.000 kroner (2022-priser), hvor prisen i høj grad afspejler, hvor god pumpen er, samt hvor meget den kan trække. Dertil skal du påregne udgifter til en VVS-montør, der vil kunne udskifte den på nogle timer, afhængig af, hvordan dit varmeanlæg er skruet sammen.


Det gælder om at vælge en pumpe, der passer efter behovet for at kunne pumpe varme rundt.

Link kopieret!

Seneste nyt

play-circle play-circle Læs op

Kvindelig fodboldprofil var på flugt fra Iran. Nu er hun fængslet i København

Foto: Afp Photo/AFP/Ritzau Scanpix

Den kvindelige, iranske fodbolddommer Mahsa Ghorbani er blevet fængslet i København på sin flugt fra Iran. Det skriver Berlingske.

I 2018 iførte Mahsa Ghorbani sig shorts i stedet for lange bukser i protest mod det iranske præstestyre.

Efterfølgende blev hun angiveligt opsøgt af sikkerhedsstyrker, der truede hende med blandt andet syreangreb, tortur og forsætlig påkørsel, fordi hun nægtede at trække sig som fodbolddommer.

Mahsa Ghorbani har været på flugt fra Iran i knap et år og landede i december i København fra Tyskland på sin vej videre mod Storbritannien.

Men den 23. december, fem minutter inden hendes fly til Edinburgh havde afgang, blev hun anholdt og sigtet for at have forfalsket en tysk opholdstilladelse, skriver Berlingske. Juleaftensdag blev hun fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret og fængslet for dokumentfalsk.

- Jeg mener, at det er grotesk at varetægtsfængsle hende. Hun søgte ved det første møde med de danske myndigheder asyl og skulle selvfølgelig have været behandlet som asylsøger, siger hendes advokat, Daniel Rosenkilde, til Berlingske.

Sagen ligger nu hos Østre Landsret, der forventes at tage stilling til, om Mahsa Ghorbani kan løslades, inden for få dage.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

På nyt spisested i København koster den dyreste ret 125 kroner

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Den 13. december åbnede Bistro Limone på Nørrebro i København - en italiensk-inspireret bistro, hvor den dyreste ret på kortet koster 125 kroner.

Det skriver KøbenhavnLIV.

- Mit mål er at give mine gæster en simpel og autentisk smagsoplevelse med mine italienske retter, hvor stort set alt er lavet fra bunden, siger Maria Solskov, indehaver af Bistro Limone, til mediet.

Menuen skifter løbende for at afspejle sæsonens råvarer og består lige nu af fire pastaretter, seks forskellige snacks og to typer dessert.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Købmand har mistet 200.000 kroner på butikstyverier siden maj

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Købmanden Ali Feili fra Søllerød har siden maj måned fået stjålet varer for omkring 200.000 kroner i sin Spar-butik, skriver Sjællandske Nyheder.

Købmanden har kunnet følge med på overvågningen, når tyvene er gået hætteklædte ind i hans forretning for at stjæle oksemørbrad, chokolade eller champagne, fortæller han.

Ifølge Ali Feili har en tyv i et enkelt tilfælde fyldt en indkøbsvogn og forladt hovedindgangen med varer for 20.000 kroner.

- Jeg er ikke modløs, men det er da surt, at der bliver stjålet for så store beløb, siger Ali Feili til mediet.

I 2023 modtog politiet på landsplan 25.000 anmeldelser om butikstyverier, hvilket er en stigning på knap 25 procent siden 2022.

I september sendte justitsministeren et nyt lovforslag i høring, der blandt andet skal hæve straffen for butikstyveri.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Opråb fra forsyningsselskab: Væn dig til oversvømmelser

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Kloakkerne i hovedstadsområdet kan slet ikke følge med de massive vandmængder fra skybrud og stormfloder, som har præget vejret de seneste år.

Sådan lyder det fra Thomas Jensen, områdechef for Drift Spildevand i HOFOR, i Berlingske.

- Kloakkerne, hvor de fleste er bygget for mere end 100 år siden, er ikke dimensioneret til at kunne rumme alt det vand, som klimaforandringerne medfører, skriver han i en kommentar i avisen.

Samtidig betyder nye regler på klimasikringsområdet, at HOFOR må skrue ned for skybrudssikringen, skriver han.

Derfor vil det ifølge Thomas Jensen i stedet i de fleste tilfælde være op til den enkelte at beskytte sig selv og sin bolig.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

De små butikker i Nordsjælland har det svært

Foto: Søren Lorenzen/Ritzau Scanpix

Samtlige kommuner i Nordsjælland har mistet detailhandelsbutikker de seneste ti år.

Det viser en analyse fra SMVdanmark, som Berlingske har fået udarbejdet.

Værst står det til i Helsingør Kommune, som er den kommune i Nordsjælland, der har mistet flest detailhandelsbutikker per 1.000 indbyggere fra 2012 til 2022.

Ifølge seniorøkonom i SMVdanmark Thomas Gress handler tendensen om en prioritering af "lethed", som betyder, at mange fravælger de lokale butikker til fordel for shoppingcentre og onlineshopping.

Og så er tendensen selvforstærkende, mener Nikolai Klausen, branchechef i Dansk Erhverv:

- Når du kommer op til en by som Helsingør og oplever, at der er tomme, mørke lokaler, så oplever du det, som om den er i forfald. Det påvirker købelysten, måske ikke lige dén dag, men så kører du et andet sted hen næste gang, siger han til Berlingske.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

De seneste dages småregn rykker 2024 op som næstvådeste år

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Med de seneste par dages nedbør er 2024 krøbet op på en plads som det næstvådeste år i dansk vejrhistorie.

Det siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Thor Hartz til Ritzau.

Summen af nedbør fra starten af året og frem til onsdag, 25. december, er omkring 910 millimeter. Det er fem millimeter mere end i 1999 og 2019, som indtil nu har delt pladsen som næstvådeste år.

Der er dog stadig lang vej op til det vådeste år, siden DMI begyndte at måle nedbør i 1874. Der beholder 2023 fortsat sin førsteplads med 972,7 millimeter.

- Når jeg kigger frem i prognoserne, så selv om der kommer noget nedbør de sidste dage i året, ser det ikke ud, som om vi slår rekord, siger Thor Hartz.

2024 har generelt været et atypisk år vejrmæssigt, lyder det fra meteorologen.

- Vi har haft en ganske tørt efterår, som normalt er den vådeste tid på året, siger Hartz.

Derimod faldt der rigtig meget nedbør i vinteren, hvor der i alle måneder faldt over 100 millimeter. Foruden vinterens nedbør overraskede april også på regnfronten.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Han svindlede for milliarder - nu kan han måske kræve erstatning

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Selv om den milliardsvindeldømte Sanjay Shah ikke fik straffesagen mod sig afvist, så giver Retten i Glostrup ham alligevel delvist ret i, at ministre og andre myndighedspersoner gik for langt i deres udtalelser om ham.

Muligvis kan der endda være grundlag for, at Shah kan kræve erstatning.

Det fremgår af præmisserne i dommen, hvor Shah blev idømt den maksimale straf for økonomisk kriminalitet i Danmark: fængsel i 12 år. Det skriver Ritzau.

- Domsmandsretten finder efter de foreliggende oplysninger, at nogle af de fremlagte udtalelser fra ministre i perioden fra 17. november 2015 til og med 3. april 2023 er af en sådan karakter, at de kan opfattes som eller kan efterlade det indtryk, at de pågældende ministre anser tiltalte for skyldig i en kriminel handling i forbindelse med refusion af udbytteskat, lyder det blandt andet i dommen.

En af udtalelserne kom fra den tidlige udenrigsminister Jeppe Kofod (S):

- Det er velfærdstyveri ved højlys dag, når man stjæler milliarder af kroner, sagde Kofod til TV 2 på en optagelse, som blev afspillet i retten.

Forsvarsadvokat Kåre Pihlmann fortæller til Ritzau, at han og hans kollega Mikael Skjødt under den kommende ankesag vil søge at få afklaret, nøjagtig hvilke udtalelser og dermed også hvilke ministre der er tale om.

Spørg Os

Hvad undrer du dig over i hovedstadsområdet? Stil dit spørgsmål her
+

_

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Indbrudstyve slog til 39 gange juleaften og -nat

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Julemorgen har 39 personer anmeldt indbrud, som er begået 24. eller 25. december, fremgår det af de seneste tal fra Rigspolitiet.

Endnu er det for tidligt at sige, nøjagtig hvor mange indbrud der er blevet begået juleaften. Politiet forventer, at der kommer flere anmeldelser de kommende dage, i takt med at folk vender hjem fra, hvor de har holdt jul.

Skal man dømme ud fra antallet af anmeldte indbrud i de senere år, så har juleindbruddene ikke toppet endnu. Det plejer nemlig, at være juledag, hvor flest hjem får ubudne gæster i form af indbrudstyve.

En sammenligning med de senere år viser, at der i dagene op til jul i 2024 er blevet begået lidt flere indbrud end i de tidligere år. For eksempel er der i år anmeldt 42 indbrud lillejuleaften - det tal lå på 37 i 2023 og var helt nede på 27 i 2022.

Dog kan fordelingen af indbrud hen over julen være påvirket af, hvordan helligdagen er placeret i ugen, da det har betydning for, hvornår folk er hjemme, og dermed for indbrudstyvenes spillerum.

Rigspolitiets opgørelse over juleindbrud strækker sig da også normalt over en længere periode. Opgørelsen de senere år strækker sig fra 13. december og frem til 5. januar.

I den periode har antallet af anmeldte indbrud ligget nogenlunde stabilt. I 2021 var antallet 1106, året efter blev der anmeldt 1051 i perioden, mens der i 2023 blev anmeldt 1063.

Indtil videre er der i fra 13. december og frem ti juledag i år anmeldt 601 indbrud.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Rune håber på bedre 2025

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tennisspilleren Holger Rune har tidligere i karrieren meldt bombastisk ud, at han har som mål at blive nummer et i verden og vinde grand slam-titler.

Men efter en til tider uforløst 2024-sæson har tonen fået en anderledes lyd forud for den nye sæson. Det skriver Ritzau.

- Min målsætning er at være den bedste version af mig selv. Er jeg det, så har jeg en chance for at vinde en grand slam-turnering. Så det er ikke for at fjerne presset.

- Jeg er nødt til at gøre ting bedre for at levere bedre resultater. Jeg kan ikke bare gøre det samme, som jeg har gjort, og forvente bedre resultater af mig selv, siger Holger Rune.

Han vil ikke kalde den forgangne sæson "dårlig", selv om han dumpede fra 8.- til 13.-pladsen på verdensranglisten og ingen turneringer vandt.

Han påpeger, at det særligt var i grand slam-sammenhæng, at han skuffede og minder om, at han nåede frem til en lang række semifinaler.

Han tager hul på den kommende sæson ved Brisbane International, der begynder på søndag. 14 dage senere går det løs ved årets første grand slam-turnering, Australian Open.

Link kopieret!

TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
beyondwords no-domain
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
app_banner_enabled no-domain
pusherTransportTLS no-domain
tv2_kosmopol_session tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN tv2kosmopol.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google