Her er bartendernes bud på årets sommerdrink i hovedstaden
Limonchello er ude, negroni er cheugy, og du vil for guds skyld ikke ses med en aperol spritz. Her er bartendernes bud på de hypede drinks i 2023.
Man vil jo gerne være med på hypen, vil man ikke?
Og en måde, man kan fremvise dette til andre på, er ved at indfinde sig det helt rigtige sted i byen med den helt rigtige drink.
Men hvad skal man bestille i år?
TV 2 Kosmopol har sat sig for at undersøge dette, og derfor har vi ringet rundt til et par af byens bedste cocktailbarer for at få dem til at spå om sommerens mest populære drikkevarer.
For lige præcis med cocktails skal man altså holde sig til, hvis man vil følge med.
Det mener Geoffrey Canilao, der er indehaver af baren Balderdash i Københavns indre by.
- Generelt flytter trenden sig hurtigere på drinks end på mad. Folk er mere villige til at prøve noget nyt, og det er nemmere at eksperimentere med cocktails, siger Geoffrey Canilao til TV 2 Kosmopol.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
I baren Atze Peng på Vesterbro lægger indehaver Anze Pihler ikke som sådan mærke til bestemt hype eller pludselige tendenser inden for cocktails:
- Vi ser ikke så meget trends, for gæsterne hos mig ved godt, hvad de vil have. Men vi kan se, at hvis der er nogle TV-serier, hvor de drikker noget bestemt, så kan det blive populært, siger Anze Pihler og fortsætter:
- Vi ser dog, at "gamle" drinks kommer tilbage. For eksempel er bramble blevet populært. Mezcal blev også populær for tre-fire år siden. Der kan være noget prestige i at bruge det, fordi agave vokser rigtig langsomt, så det er blevet dyrt at producere og købe.
Geoffrey Canilao fra Balderdash forklarer, at de nogle gang kan være svært for barer at aflæse trends - for trends er jo dybest set overflødige.
- Sidste år var trenden bare at gå ud og nyde livet efter coronapandemien. Mange varer og ting var ikke til at få fat på på grund af problemer med forsyningskæderne. I stedet blev lettere drinks som vermouth cocktails og naturvin populære, ligesom fermenterede drinks også steg i popularitet, siger han.
Vi har dog vredet armen rundt på både Geoffrey Canilao, Anze Pihler samt Adrian Troy, der er manager på baren Lidkoeb og bedt dem komme med hver deres bud på årets sommerdrink.
Tre bud på årets sommerdrink
Geoffrey canilao, indehaver af Balderdash:
Sbagliato
En lettere version af negronien med mousserende vin i stedet for gin, som fungerer rigtig godt på en varm sommerdag. på Balderdash laver de den med petnat, som er en form for naturvin. Den kan også laves med cava eller cider. Eller champagne, hvis man har råd.
Anze Pihler, indehaver af Atze Peng:
Eau de Vie
Eau de Vie er en slags frugtbrandy, der kan smage af ting som pære, hindbær eller svesker. Den kan bruges i forskellige cocktails, for eksempel laver Atze Peng en sour med æggehvider, sirup og Eau de Vie med smag af mirabeller. Husk lige at øve udtalen, inden du bestiller.
Adrian Troy, bartender ved Lidkoeb:
Mezcal med grapefrugt
Tequilaens røgede fætter, mezcal er ret hypet for tiden. Samtidig er de simple highball-cocktails med én slags spiritus og en mixer populære. De har også en god størrelse, så de ikke forsvinder alt for hurtigt i sommervarmen