Syn over nordsjællandsk skov har efterladt erfaren fotograf med mysterium

Siden 2007 har han nemlig fotograferet hovedstadsområdet fra luften, men et syn over en nordsjællandsk skov har efterladt ham med et ubesvaret spørgsmål.

Når Nicolas Cosedis går på arbejde, foregår det oftest med 200 kilometer i timen og imellem 450 og 3000 meters højde.

Siden 2007 har han nemlig fotograferet hovedstadsområdet fra luften.

Og der foregår hverken med drone eller GoPro.

Nej, når Nicolas Cosedis fotograferer, foregår det med hans håndholdte kamera og med døren helt åbent i et lille Cessna-fly.

Fra de høje luftlag udnytter Nicolas Cosedis muligheden for at tage billeder af steder, som vi alle sammen kender, men fra vinkler og højder som de færreste af os oplever.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Nicolas Cosedis fotograf flyfotograf hovedstadsområdet luften fly
Siden 2007 har Nicolas Cosedis fotograferet hovedstadsområdet fra luften.
Foto: Nicolas Cosedis

Nicolas Cosedis har arbejdet som fotograf i omkring 17 år, men det var først i løbet af 2020, at han for alvor dedikerede sig til sin passion for luftfotos.

Siden har han fotograferet store dele af hovedstaden fra luften, delt dem med sine mere end 130.000 følgere på Instagram, ligesom det er blevet til flere bøger.

De seneste år har han bogstavelig talt stillet skarpt på Nordsjælland. Det arbejde er han nu aktuel med i bogen "Nordsjælland fra skyen".

Og det er et område, der har fået en særlig betydning for ham.

- Nordsjælland er for mig et specielt sted at fotografere, fordi vi, i et så relativt lille geografisk område, har så meget kultur og historie indkapslet, fortæller han til TV 2 Kosmopol og henviser til, at der både er slotte, lystbådehavn, industri og flotte museer.

(Artiklen fortsætter efter video.)


Inspirereret af nordsjællænderne

På sine mange ture over Nordsjælland har Nicolas Cosedis fotograferet kendte motiver som Strandvejen, Kronborg og Dyrehavsbakken i Klampenborg.

Alligevel er det, når der opstår noget uforudset på de ellers så planlagte ture, at han bedst kan lide sine billeder.

- Jeg finder oftest det smukke i det uforudsete eller når der sker ting, der ikke er planlagt. Det kan være en luftballon, vi kommer forbi, eller træer, der pludselig har fået efterårsfarver to uger, før vi regnede med.

- Meget ofte kan der også være skønhed i det ikke åbenlyst pæne - eksempelvis et rensningsanlæg, der har en flot geometrisk facon.


Undervejs er Nicolas Cosedis blevet opmærksom på nye steder og motiver med hjælp fra borgerne i Nordsjælland.

- Jeg har over de sidste halvandet år spurgt forskellige mennesker, der er bosiddende i Nordsjælland om, hvad de finder specielt i deres region, forklarer han og uddyber:

- Jeg har villet finde ud af, hvad der er centralt for regionen, så vi ikke bare får det evidens smukke, men også eksempelvis ting som Asserbo, Slotsruiner og Fredensborghusene med i bogen. 

(Artiklen fortsætter efter galleriet.)

Derfor håber han da også, at nordsjællænderne får særligt én ting ud af bogen.

- Jeg håber, at de ser deres Nordsjælland.

Efterladt med mysterium

Tilblivelsen af bogen og de mange flyveture over Nordsjælland har da også budt på overraskelser for Nicolas Cosedis.

Det skete blandt andet, da han sidste efterår fløj over en af skovene ved Raadvad tæt ved Dyrehaven. Fra luften så Cosedis nemlig en særlig detalje, han ikke havde set før.

Her kunne han nemlig konstatere, at skoven bestod af to forskellige træsorter, der var plantet, så de udgjorde et hjerte fra luften. 

Og det fik straks hans tanker og fantasi til at lege.

- Jeg tænkte, om der måske var en skovfoged, der for 100 år siden havde lavet det som en kærlighedserklæring, forklarer Nicolas Cosedis.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Nicolas Cosedis fotograf flyfotograf Nordsjælland Rådvad luften fly
Nicolas Cosedis har fundet ud af skovens træsorter, men leder stadig efter årsagen til den særlige træformation.
Foto: Nicolas Cosedis

I sin jagt på svaret har Nicolas Cosedis blandt andet rakt ud til folk på de sociale medier.

Han har her fundet ud af, at det er ahorntræer, der er omgivet af bøgetræer. Han har dog ikke fundet ud af, hvad historien bag det særlig motiv er. 

- Jeg har endnu ikke opklaret mysteriet, fastslår han.

Ved du hvorfra hjertet i Raadvad Skov stammer?

Kender du historien bag hjertet i Raadvad Skov så skriv til TV 2 Kosmopols journalist Signe Julie Andersen på sija@tv2kosmopol.dk 

Tip os

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik