En af disse kandidater overtager borgmesterposten i dag: Lær dem at kende her
En ny kultur- og fritidsborgmester i København skal vælges blandt tre Alternativet-politikere. De forholdsvis ukendte politikere har forholdt sig tavse indtil nu.
I sidste uge gik Københavns kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld, Alternativet, af.
Det betyder, at der nu skal findes en ny borgmester blandt tre af Alternativets medlemmer af Borgerrepræsentationen: Badar Shah, Kåre Trabjerg Smidt og Franciska Rosenkilde.
Da de tre kandidater blev offentliggjort meldte Alternativet samtidig ud, at de tre ikke ville udtale sig til medier inden kampvalget. De ville derimod kun udtale sig til Alternativets egne mediekanaler som eksempelvis Facebook.
- På den måde sikrer vi, at alle får lige meget taletid, og at informationerne kommer bedst muligt ud til vores medlemmer, sagde Matthew Daniali, der er talsperson for Alternativet i København, i sidste uge.
Og den beslutning holder partiet fast i.
Efter flere dages tavshed fra kandidaterne har de alle tre nu delt en præsentationsvideo på Alternativet Københavns Facebook-side. Her kan du lære de tre, forholdsvis ukendte kandidater lidt bedre at kende:
Badar Shah, 30 år, medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, uddannet cand. jur. og arbejder for Skatteankestyrelsen:
- Kultur og Fritid er for mig en vigtig del af den sociale bundlinje. Jeg er født og opvokset på Vesterbro i en tid, hvor det ikke var et rart sted at være. Jeg havde ikke mulighed for at tage til fodbold eller ridning. Jeg tog hen til biblioteket. Min kulturelle rejse har gjort mig til et dannet og på sin vis dansk menneske.
- Der er nogle mennesker i Danmark, der prøver at skabe en dansk kultur, der er ekskluderende. Det, synes jeg ikke, er rigtigt. Det ønsker jeg at gøre et oprør imod. Jeg ønsker et København, der er levende og mangfoldigt, som viser den kreative side og afspejler den befolkning, der bor i byen.
- Vi har været igennem nogle møgsager, det er rigtigt. Det er, fordi vi har været usikre og uprøvede. Det er vigtigt, at vi heler og skaber stabilitet og kigger fremad. Det er en høj prioritet for mig.
Franciska Rosenkilde, 42 år, gruppeformand, medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget samt af Børne- og Ungdomsudvalget, uddannet geograf og arbejder som kok.
- Hvis I vælger mig, så får I en borgmester, der vil have meget fokus på børn og unge i København. Jeg vil arbejde for, at det bliver lettere for alle børn at melde sig ind i forenings- og idrætslivet. Samtidig vil jeg også arbejde for mere kunst og kultur i folkeskolen. Der skal være musiktilbud til alle skolebørn.
- Jeg vil også arbejde for at værne om nye kreative værksteder og fællesskaber, som popper op.
- Jeg bliver en borgmester, der kommer til at gå i arbejdstøjet i driftsrummet, og jeg vil bruge noget tid på at genoprette Å's tillid, troværdighed og sammenhold i København.
- Kultur er rigtig vigtigt . Det er det, vi gør, og det vi er. Det er det som mange af os identificerer os med. Det er i kulturen, at vi ændrer adfærd og ændrer samfundet.
Kåre Traberg Smidt, 46 år, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, tidligere medlem af Venstre, arbejder til daglig arbejder som forsvarsadvokat.
- Frivillighed i kultur og fritid er enormt vigtigt.
- Alternativets udfordringer er flerfoldige lige nu. For det første så handler det om at skabe ro i organisationen, så vi kan arbejder videre med vores visioner og det allerede gode arbejde, der har været.
- I Københavns kultur- og fritidsliv er det utrolig vigtigt, at man fortsætter den super gode linje, man har, men også i langt større grad går på tværs af forvaltninger. Vi skal have socialpolitik, integrationspolitik og beskæftigelsespolitik med. Så får vi et rigere, vildere og mere innovativt kulturmiljø i København.
- Som far til tre drenge kender jeg til vigtigheden af gode og brede fritidstilbud. Det er også med til at skabe sociale relationer på tværs af alle skel. Et rigt og stimulerende fritidsliv er vigtigt for alle - uanset hvor man er i livet.
Kampvalg blandt medlemmer
Den kommende kultur- og fritidsborgmester vælges søndag den 28. oktober. Her kan de 2.600 medlemmer i Alternativet København møde op og stemme på deres favorit kandidat.
Medierne har som sagt ikke mulighed for at stille kandidaterne spørgsmål inden kampvalget, men medlemmerne kan stille dem spørgsmål på dagen på søndag, så de bedre kan beslutte sig.
Man skal have været medlem af partiet i mere end 14 dage for at stemme.
- Det står i vores vedtægter, så man ikke bare kan melde sig ind for at stemme en dag før og så melde sig ud igen.