Her kan du se verdens største stentryk
Kastrupgårdsamlingen er drevet af Tårnby Kommune, så her er det ganske gratis at opleve nogle af vores allerstørste kunstnere.
En perlerække af anerkendte kunstnere er lige nu med i en stor udstilling - bogstaveligt talt.
Udstillingen hedder Kolossal - Grafik i store formater og kan opleves på Kastrupgårdsamlingen i Kastrup.
Måske kender du nogle af dem - Emily Gernild, John Kørner, Olafur Eliasson, Cathrine Raben Davidsen og Asger Jorn er alle en del af udstillingen.
- Den her udstilling hedder jo Kolossal, og det vi har fokuseret på, er jo ikke bare grafikken, men det store, kolossale grafiske værk. Hvad kan man med grafikken? siger Mette Sandhoff Mansa, Museumsleder, Kastrupgårdsamlingen.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Kosmopol
Det er nemlig ikke bare sådan lige til at skalere grafik op i store formater.
Hun peger på et træsnit lavet af en yngre, dansk kunstner, Viktoria Wendel Skousen.
- Hun har arbejdet med at skære i en træplade og trykke det på papir bagefter, siger hun:
- Måske er lige præcis det, hun gør her, mere i familie med det at hugge en skulptur, end det egentlig er at lave et stykke grafik, siger Mette Sandhoff Mansa.
Museet har en stor samling af moderne grafiske værker. Grafiske værker har jo også den fordel, at de økonomisk er nemmere at komme i nærheden af, selvom budgettet ikke er gigantisk. Det gælder både private og museer.
(Artiklen fortsætter efter billederne.)
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Kosmopol
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Kosmopol
Kastrupgårdsamlingen
Museet er et statsanerkendt kunstmuseum, der er drevet af Tårnby Kommune. Museet har speciale i moderne grafik og har en kæmpe samling af grafisk kunst - som eksempelvis litografier, træsnit og kobbertryk.
Kastrupgård blev indviet som kunstmuseum i 1977.
Der er tre til fire årlige særudstillinger.
Der er gratis adgang.
I en anden sal fylder et kæmpe litografi en hel udstillingsvæg.
- Det er jo faktisk verdens største litografi, siger Mette Sandhoff Mansa og viser os ind i salen, hvor Lars Nørgaards værk hænger.
Når man går tæt på værket, kan man se, at det består af 12 puslespilsbrikker. Det er individuelle tryk, og det må have taget tid, for de har trykt en farve af gangen.
- Det er lagt ud, og maksimum for, hvad der kunne være i værkstedet af sten, det er det, der har afgjort, hvor stort det her værk kunne blive, siger museumslederen.
Du kan opleve udstillingen frem til 29. september 2024.
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Kosmopol