Kæmpe krise på Nordsjællands Hospital: Læger har sagt op
Ud af ni overlægestillinger på Nordsjællands Hospital er det lige nu kun tre, der er besatte, efter at tre ledende overlæger i denne uge har sagt op.
Tidligere på måneden sendte afdelingens sygeplejersker her på TV2 Lorry et nødråb til hospitalets ledelse, og nu har tre ledende overlæger på akut-modtagelsen så valgt at sige op.
Det betyder, at hospitalet som nødløsning må hive læger ind fra hospitalets andre afdelinger for at klare opgaverne i akut-modtagelsen.
Kun tre ud af i alt ni overlægestillinger er i øjeblikket besat på akutmodtagelsen i Hillerød. Jobbet er i følge Halfdan Lauridsen simpelthen ikke attraktivt nok, og den nuværende situation truer patientsikkerheden.
- Vi er tre, der har sagt vores stillinger op på Nordsjællands Hospitals akutafdelingen, og det har vi gjort, fordi der ikke er nogen mulighed for faglig udvikling, udtaler Halfdan Lauridsen, der er en af de overlæger, der har sagt op.
- I øjeblikket har vi en tilstand med nærmest kronisk overbelægning, jeg har dagligt perioder med en overbelægning på op imod 160 procent i min afdeling.
Sygeplejersker under pres
Men det er ikke kun overlægerne, som flygter fra akutmodtagelsen i Hillerød. Som vi fortalte for nyligt, er sygeplejerskerne på afdelingen også hårdt presset, fordi flere stillinger er ubesatte.
Det var i dag ikke muligt at få et interview med hospitalsdirektøren Bente Ourø Rørth på Nordsjællands Hospital.
Men i en mail skriver hun, at "patienterne ikke skal frygte for deres sikkerhed, og at hospitalet i øjeblikket kæmper hårdt for at rekruttere nyt personale. I mellemtiden får akutmodtagelsen hjælp fra andre afdelinger".
Men i stedet for brandslukning, mener Halfdan Lauridsen, at man kunne løse situationen ved organisere sig anderledes.
- Hvis det var sådan, at man havde et selvstændigt behandlingsansvar, sådan så man havde mulighed for at uddanne de sygeplejersker, som der er dernede, så ville man kunne danne et fagligt miljø, som ville gøre det muligt at fastholde personalet dernede, både læger og sygeplejerske.
Halfdan Lauridsen og hans to kollegaer har alle fået tilbudt en stilling som akutlæger på Region Sjællands Universitetshospital i Køge, hvor de både får behandlingsansvar og kommer til at stå for at uddanne yngre læger.