Smart dims gør det lettere at drikke øl på festival
Studerende har udviklet en såkaldt DrinkSaver til kørestolsbrugere og festivalgæster, der ryster på hænderne.
Somme tider er de simple, små opfindelser faktisk de bedste.
Det er devisen bag opfindelsen DrinkSaver, som er udviklet af en gruppe DTU-studerende frem mod årets Roskilde Festival.
Den lille dippedut skal gøre det lettere at drikke øl uden at spilde indholdet, og det er især smart for kørestolsbrugere og andre festivalgæster, der har svært ved at holde på ølkrusene.
DrinkSaveren er en ring af plastik, som stopper øllet ved kanten og fører den tilbage i glasset. Der er stadig åbne huller i plastikringen, således at man kan drikke som normalt.
Skal ligge i fremtidens ølbar
Produktet er testet af kørestolsbrugere på Roskilde Festival, og resultatet er opløftende.
- Vi har danset og hoppet. Vi har også testet det med store næser for at se, om de kunne komme ned i koppen, fortæller den glade DTU-studerende Laila Midjord.
- Vi håber, at vores DrinkSaver kan gøre festivaler endnu mere tilgængelige for alle. Uanset om man er beruset eller rent faktisk har nogle bevægelsesvanskeligheder, som gør, at man spilder, uddyber DTU-studerende Astrid Sønderskov Andersen, som ligeledes har været med til at udvikle produktet.
DrinkSaveren findes endnu kun i en 3D-printet prototype, men planerne er store:
- Vi har tænkt, at den skal produceres i den samme plastik som almindelige ølkrus. Det er billigt materiale, så det bliver en engangsting på lige fod med sugerør, servietter og andre ting, som man får lov til at tage i baren, forklarer Astrid Sønderskov Andersen.
Jubel blandt kørestolsbrugere på festival
TV 2 Lorry tog opfindelsen med til Roskilde Festivals handicapvenlige område, hvor der er plads til kørestole, toiletter med lift og frivillige, der kan træde til, hvis der er brug for hjælp.
Og her var begejstringen overvældende.
- Det er perfekt, siger muskelsvindsramte Mads Larsen, der har deltaget på Roskilde Festival i fire år.
- Ofte sætter jeg mit glas på fodstøtten, mens jeg kører. Og så kan der ikke være særlig meget i. Man spilder hele tiden, forklarer han.
DTU's studerende har da også gjort sit forarbejde:
- Vores feltarbejde viser, at mange kørestolsbrugere spilder ud over dem selv. Og at de faktisk også får hældt øl ud over sig af de andre gæster, siger Astrid Sønderskov Andersen.
- Tit sætter de koppen fra sig eller må lade hjælperne holde deres drikkevarer, siger hun.
DTU og Roskilde Festival har nu samarbejdet i 10 år, og hvert år får de studerende mulighed for at afprøve nye, smarte idéer.