Bruges til festlokale: Nu indfører biblioteker aldersbegrænsning
Rudersdals biblioteker har problemer med unge, der fester, når personalet er gået hjem.
Tre ud af fire biblioteker i Rudersdal vil nu indføre aldersgrænse på brug af bibliotekerne i den selvbetjente åbningstid.
Det har et enigt kulturudvalg i Rudersdal Kommune vedtaget.
Så når bibliotekspersonalet går hjem, kommer de unge ud og omdanner biblioteket til festlokale i den ubemandede åbningstid.
- Der bliver spillet høj musik og løbet rundt. Fredag og lørdag bliver lokalerne brugt som opvarmningsfester, hvor der bliver røget og drukket alkohol, siger Mona Madsen, som er socialdemokratisk medlem af Kulturudvalget i Rudersdal Kommune.
Derfor har et enigt Kultur- og Fritidsudavlg i Rudersdal Kommune besluttet at indføre en aldersbegrænsning på 16 år i den selvbetjente bibliotekstid.
Aldersbegrænsningen bliver i første omgang indført på Nærum Bibliotek, Hovedbiblioteket i Birkerød og Vedbæk Bibliotekscenter. Det skyldes, at det er her, at problemerne er størst.
På Holte Bibliotek er der ifølge kommunen sjældent problemer, og derfor friholdes biblioteket fra de nye regler.
- Det er meningsløst at stille alle biblioteker og borgere lige dårligt, når det kun er nogle få unge på de andre biblioteker, der laver problemer, siger Birgitte Schjerning Povlsen, Kons., som er næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.
Hun understreger, at aldersbegrænsningen på de tre biblioteker skal følges op af en forstærket ungeindsats i samarbejde med SSP.
Spørgsmålet er så, om en aldersbegrænsning har nogen virkning.
- De kan jo bare smutte med ind sammen med en der er ældre, siger Kultur- og Fritidsudvalgsmedlem Mona Madsen fra Lokallisten.
- Måske skal vi overveje helt at lukke for adgang til bibliotekerne fredag og lørdag aften. Det er der, problemerne er værst, fortsætter hun.
Foreløbig kører aldersbegrænsningen på de tre biblioteker året ud, og så bliver ordningen evalueret i starten af det nye år.