Forældre: Trafiksikkerheden ved skoler skal være bedre
Hver tredje forælder oplever, at trafikken er blevet farligere ved skolerne. Det viser ny undersøgelse.
Skolestart er den tid, hvor mange børn skal ud i trafikken på egen hånd, men det er også en tid som bekymrer mange forældre.
Men hver tredje forælder mener desværre, at skoletrafikken er blevet farligere. Og 43 % peger på, at der i den grad er behov for at få øget sikkerheden ved skolerne, og 34 % mener, at trafikken omkring skolerne har udviklet sig til at være mindre sikker. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.
- Det er bekymrende, at så mange forældre mener, at trafikken omkring skolerne i Danmark er blevet farligere. Det er dog vigtigt at huske på, at vi selv som trafikanter, skal være med til at gøre trafikken mere sikker. Det er ikke et ansvar, vi udelukkende kan lægge på politiet eller myndighederne. Derfor er det vigtigt, at alle overholder fartgrænserne og viser ekstra hensyn og tålmodighed i trafikken - især omkring skolerne, siger direktør i Gjensidige Forsikring Kim Rud-Petersen.
Mere synlige skolepatruljer, tak
En måde at forbedre trafiksikkerheden nær skolerne på er ved at have skolepatruljer, der hjælper børn og voksne sikkert over vejen.
Ifølge undersøgelsen kunne der muligvis godt være brug for flere skolepatruljer. Kun omkring halvdelen af undersøgelsens adspurgte 56 % mener, at skolepatruljerne er synlige nok ved deres barns skole.
Det er et markant fald i forhold til sidste år, hvor 80 % var tilfredse med, hvor synlige de var.
I Danmark har omkring halvdelen af alle skoler en skolepatrulje.
Giv de gode vaner videre
Trafiksikkerheden handler ikke kun om ydre foranstaltninger, man skal også give de gode vaner videre.
Det mest effektive er, at man som forælder er en god rollemodel i trafikken.
- Det bedste, man som forælder kan gøre, er at være et forbillede for sine børn. Vis børnene at man stopper for rødt, giver tegn når man cykler, og ellers bare viser hensyn til andre i trafikken, lyder det fra Kim Rud-Petersen.