TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

13-årig fik 25.000 volt gennem kroppen: Nu advarer han andre om farlig leg

Årligt får flere alvorlige forbrændinger på grund af strømstød i kroppen via køreledninger. Nu kritiserer et af ofrene Banedanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Efter fire dage i kunstig koma vågnede 13-årige Silas Thomsen Balslev op efter sin strømulykke.
Foto: privat foto

Silas Thomsen Balslev lå fladt på toppen af et tog i Valby og kiggede op i himlen.

Han tænkte på, hvor galt det mon var gået, og hvordan han kunne slukke de flammer, der stod op fra hans bukseben.

Stoffet på det andet ben var allerede brændt væk. Med det eneste kropsdel, der endnu ikke var forbrændt – sin venstre arm – forsøgte den 13-årig dreng febrilsk at slå flammerne ned.

21-årige Silas Thomsen Balslev har i mange år kæmpet for at komme tilbage til livet, som det så ud før strømulykken.
Foto: TV 2 Echo

Han erindrer, at hudflager dryssede fra hans forbrændte krop, og at lugten af brændt hår var gennemtrængende.

På bare få minutter var han endt som "et stort, åbent sår", forklarer han i dag – syv år efter ulykken, der nær havde slået ham ihjel med 25.000 volt. Det er 100 gange mere end i en stikkontakt.

Én til tre personer kommer ifølge Banedanmark alvorligt til skade eller mister livet efter lignende stærkstrømsulykker ved tog – hvert år.

Det var ved dette område ved Vigerslev Godsvej i Valby, at drengene som så mange gange før, havde løbet rundt og leget.
Foto: TV 2 Echo

Året inden Silas Thomsen Balslevs ulykke var det gået udover en ung kvinde. Endda i samme område.

Så da TV 2 Echo tog den i dag 21-årige Silas Thomsen Balslev med ud for at genbesøge ulykkesstedet, blev han både ked af det og chokeret, da han så, at der ikke var sat hverken hegn eller flere advarselsskilte op.

Stedet lignede sig selv, som han husker det. Og hvis de allerede er to, der kunne overse faresignalerne, hvordan sikrer de ansvarlige så, at der ikke kommer flere i fremtiden?

En kritik, han nu retter mod Banedanmark, som han ikke synes, gør nok for, at flere ikke ender som ham.

Det hele handlede om at fikse mig som person igen.

— Silas Thomsen Balslev

"25.000 volt igennem mig"

Det var ellers "bare" ikke-gennemtænkte narrestreger, der fik ham og hans to venner i "deres livs værste situation".

En solrig majdag i 2017 havde Silas Thomsen Balslev vennerne på besøg i familiens kolonihavehus i Valby i København.

Teenagedrengene blev enige om at tage ud til et nærliggende område bagved skinnerne for at kigge på graffiti på de tog, der stod parkeret.

Selv min mor inde i kolonihaven hørte det gigantiske brag af 25.000 volt, der gik igennem mig.

— Silas Thomsen Balslev

Området er privat og tilhører Banedanmark, og her står flere togvogne over natten eller til reparation.

Silas Thomsen Balslev beskriver området som "gigantisk" med græs op til knæene og som et sted, hvor folk lufter deres hunde, og hvor børnene i haveforeningen blev sendt ud for at lege.

Det var graffiti som dette, som de 13-årige drenge ville kigge lidt nærmere på, den skæbnesvangre dag i maj 2017.
Foto: TV 2 Echo

I de mange år hans forældre havde kolonihaven, så han aldrig et tog køre igennem. Der var ifølge Silas Thomsen Balslev masser af plads og ingen fare på færde.

På vejen tilbage til kolonihaven spottede drengene et parkeret lokomotiv, som fangede deres interesse. Vognen var kun tre meter høj og stod helt øde.

Han havde ikke et sekund overvejet, at der kunne være strøm i ledningerne over de parkerede tog, eller at det kunne ramme ham.

- Vi var 13 år gamle og jo ikke de største genier i verden, så hvor sejt kunne det ikke lige have været at få et billede oppe på det her tog, siger Silas Thomsen Balslev.

Det var et gammelt lokomotiv som dette, som Silas Thomsen Balslev kravlede op på under sin ulykke.
Foto: jernbanen.dk

Silas Thomsen Balslev førte an og fik en hestesko af sin kammerat for at komme op på taget.

Men han nåede kun at tage et par skridt på taget, før det gik helt galt.

Strømmen fra en af køreledningerne over toget havde slået ned i hans krop. Ind igennem hans højre arm, ned gennem brystet og ud gennem venstre ben.

Der gik to-tre år, før Silas Thomsen Balslev var helt færdig med sine indlæggelser og genoptræning.

Selvom drengene ikke rørte ved køreledningen, så var spændingen så kraftig, at man ibare skulle være inden for en afstand af 1,75 meter fra køreledningerne, for at det kunne være livsfarligt, lyder det fra Banedanmark.

Spørg Os

Vær med i vores journalistiske fællesskab.  Du spørger. Vi undersøger.

Og sådan en ulykke går ikke stille for sig.

- Selv min mor inde i kolonihaven hørte det gigantiske brag af 25.000 volt, der gik igennem mig, siger han.

Men han husker ikke smerten. Adrenalinen tog over, og han besvimede.

Få minutter efter vågnede han op til morens skrig. Fire brandbiler holdt ved toget, og brandmændene bad ham bruge sin fungerende, venstre arm til at møve sig hen over vognen og tættere på dem. Brandmændene kunne nemlig ikke selv nærme sig, før strømmen var slukket.

Det tog flere år, før arene og huden helede på Silas Thomsen Balslevs krop.
Foto: TV 2 Echo

I en lang menneskelig kæde fik brandmændene fragtet Silas Thomsen Balslev ned fra toget, over på en båre og ind i en ambulance.

Selvom han ikke følte sig det mindste heldig, var det et held, at han var i live, lød det fra lægerne, der efterfølgende brugte år på at dække hans sår, lære ham at gå og trække vejret selv igen.

Det påvirker mig overraskende meget at se, at stedet ligner sig selv én til én.

— Silas Thomas Balslev

Påvirket af at se ulykkesstedet igen

Strømmen på baneområdet kan være ekstremt farlig. Bare et halvt år før Silas Thomsen Balslevs ulykke, i november 2016, blev en 25-årig kvinde hårdt såret, da hun også kravlede op på et tog i samme område.

Deres ulykker er alvorlige, men langt fra unikke.

Ifølge en opgørelse over indrapporterede ulykker med køreledninger blev der i perioden 2012-2023 indberettet 15 ulykker til Banedanmark, hvor privatpersoner blev hårdt kvæstet.

To af disse personer afgik ved døden.

Foto: Kort: TV 2 Grafik Kilde: Plan- og Landdistriktsstyrelsen

Siden Silas Thomsen Balslevs ulykke i 2017 er syv andre – primært børn og unge – blevet kvæstet af strøm fra køreledninger.

Og det var med den viden i baghovedet, at det tog en drejning, da TV 2 Echo ellers bare var taget med Silas Thomsen Balslev ud for at se på, hvor ulykken skete.

Han havde bare regnet med, at han skulle pege og forklare, hvad der skete hvor. Men han måtte tage et par lange, dybe indåndinger og samle sig, da han så stedet igen.

Efter ulykken oprettede familien en Facebook-gruppe, så Silas Thomsen Balslevs familie og venner kunne følge med i hans udvikling.
Foto: Privat foto

For selvom ham og familien dengang anlagde sag mod Banedanmark, som de tabte, havde han alligevel håbet, der ville være bedre skiltning i området.

Den enorme trådport stod stadig på vid gab, som den altid gjorde, da han var barn. Og han syntes, at der manglede bedre indhegning omkring området til at skræmme andre fra at tage samme tur som ham.

Hver gang vi finder et sted, hvor der er adgang til skinnerne, så kører vi derud og tjekker.

— Martin Harrow, Sikkerhedschef i Banedanmark

- Jeg troede virkelig, at jeg var kommet langt i processen. Men det påvirker mig overraskende meget at se, at stedet ligner sig selv én til én, at der stadig er så åbent, og at der ingen skilte er, siger han.

Han frygter nu for den næste 13-årige dreng eller 25-årige kvinde, der får den samme dumme tanke og skal igennem det samme mareridt som ham.

Hvordan kan ulykkerne opstå?

  • Toget får strøm fra køreledninger over jernbanesporet.

  • Ledningerne er livsfarlige at komme tæt på, fordi de ikke er isolerede.

  • Spændingen er så kraftig, at du ikke engang behøver røre ledningen for at få stød, du kan dø af. Du skal kun være inden for 1.75 meter af køreledningerne, for at det kan være livsfarligt.

  • Hvis man rører en køreledning og skaber jordforbindelse, bliver man ramt med energi på 37,5 millioner Watt. Til sammenligning bruger en gennemsnitlig familie på fire personer 4,9 millioner Watt om året.

  • Konsekvenserne – hvis ikke man dør af det – kan blandt andet være; hjertestop og rytmeforstyrrelser i hjertet, bevidstløshed, tale- og hørebesvær samt forbrændinger af hud og muskler. 

  • Der er strøm på køreledningerne, selv om toget holder parkeret.

  • Det er ulovligt og forbundet med livsfare at klatre op på tog.

    Kilde: Banedanmark

Ulykker ved efterladte, åbne områder kan nemlig ske for alle, mener han. Og det kalder på mere skiltning eller hegn, lyder bønnen.

Sikkerhedschefen hos Banedanmark, Martin Harrow, der er ansvarlig for togbanerne og områderne omkring dem, kalder episoderne for "meningsløse tragedier".

Han er enig med Silas Thomsen Balslev i, at skiltning er vigtigt, for at vi kommer til at se færre tragedier.

Det var en køreledning som denne ved Vigerslev i Valby, der afgav strømmen, som gik gennem Silas Thomsen Balslev og forbrændte hans krop.
Foto: TV 2 Echo

Martin Harrow forklarer, at Banedanmark efter hver ulykke – også Silas Thomsen Balslevs i 2017 – laver en "grundig undersøgelse" af, om området har brug for mere skiltning eller aflukning.

- Hver gang vi finder et sted, hvor der er adgang til skinnerne, så kører vi derud og tjekker. Og hvis vi vurderer, der mangler et skilt eller midterhegn, så sætter vi det op, siger han.

Han kan ikke afvise, at de skal ud igen og tjekke om området omkring Vigerslev i Valby er ordentligt sikret.

Men når det så er sagt, så kan "vi ikke hegne os ud af problemet" langs Danmarks 3.000 kilometer jernbanenet, lyder det fra sikkerhedschefen.

Silas Thomsen Balslev kunne i begyndelsen kun klare at få besøg i få timer ad gangen, inden han faldt i søvn, så kroppen kunne hele.
Foto: Privat foto

Man er simpelthen bare nødt til at holde sig væk.

For antallet af ulykker med køreledning skal ned, lyder det fra Martin Harrow. Problemet ligger i, at den unge målgruppe, som de forsøger at ramme, er den sværeste at nå.

- Vi er så afhængige af personer som Silas, politiet, skoler og kampagner fra os selv, der forklarer unge, hvor dødbringende det kan være at opholde sig omkring banen. Det er fortsat en stor opgave, siger han.

13-årige Silas Thomsen Balslev var indlagt på Rigshospitalet i ti uger efter sin ulykke. Her hjælper personalet ham på benene.
Foto: Privat foto

"Det hele handlede om at fixe mig som person"

Efter fire dage i kunstig koma vågnede Silas Thomsen Balslev med hele sin familie omkring sig på Rigshospitalet.

De næste ti uger på hospitalet gik med at få dækket de 47 procent af hans hud, der blev forbrændt, med ny hud. Den 13-årige drengs liv blev sat på pause og erstattet af hudtransplantationer og genoptræninger.

Han kunne hverken gå, bevæge sit venstre ben, højre arm eller trække vejret uden hjælp.

Lægerne fortalte Silas Thomsen Balslev, at han aldrig ville kunne løbe eller spille basketball igen.
Foto: Privat foto

- Det hele handlede om at fikse mig som person igen, fordi jeg var så beskadiget af ulykken, husker han.

Lægerne sagde, at han aldrig ville kunne træne eller spille basket igen. Arvævet var for tykt, og meget af mobiliteten var forsvundet, lød det.

Det har taget mange år for Silas Thomsen Balslev at acceptere sin krop efter ulykken.
Foto: TV 2 Echo

Men efter intensiv genoptræning hver eneste dag i årevis kan Silas Thomsen Balslev i dag meget af det samme som sine venner. Men blandt andet slidgigt vil være et af de mén, han kommer til at leve med i sit liv.

- I dag har jeg faktisk 101 procent mobilitet, fordi jeg er blevet hypermobil i mit ene led, siger han.

På trods af at det meste af hans krop er dækket af ar, så er det de psykiske mén, han har kæmpet mest med.

Ifølge Silas Thomsen Balslev dækkede han sig i begyndelsen til med lange hættetrøjer, takkede nej til strandture i bar overkrop og havde svært ved at finde selvtilliden til at tale med en sød pige.

Lad nu bare være med at gå derhen.

— Silas Thomsen Balslev

For hvordan så de andre på hans ar? Syntes de, han var grim?

- Det har i mange år været svært for mig at være ung, fordi jeg følte mig så alene med de problemer, siger han og fortæller, at han med tiden har lært at acceptere arrene.

I dag er han glad for sin krop.

- Arrene er blevet symbolske for mig og minder mig om, hvem jeg er, og hvad jeg kan klare. For det er ikke nemt at gå igennem en gigantisk ulykke og komme tilbage til livet, siger han.

Efter sin alvorlige ulykke og årelange genoptræning håber Silas Thomsen Balslev, at andre unge bliver afskrækket fra at nærme sig togene.
Foto: privat foto

Silas Thomsen Balslev håber, at andre unge med lignende historier kan spejle sig i hans, for det savnede han selv, da han stod midt i mareridtet.

Mest af alt håber han, at andre vil have hans ulykke i baghovedet, hvis de nærmer sig togene og skinnerne.

- Lad nu bare vær med at gå derhen. Tænk jer om, og lad ikke et halvt minut, hvor du har slukket hjernen, ændre resten af dit liv, siger Silas Thomsen Balslev.

Link kopieret!
Læs flere artikler fra TV2.dk
30-årig kræftsyg filmer og deler sin sidste tid
'X-Factor'-vinder synger om voldsomme sexoplevelser: - Jeg var min egen gerningsmand
Dansk band havde stor international succes – efter to dødsfald giver det hele mere mening end nogensinde

Seneste nyt

play-circle play-circle Læs op

34-årig anholdt efter politijagt i Københavns gader

Foto: Sebastian Andersen Holm / TV 2 Kosmopol

En 34-årig mand er blevet anholdt efter en 14 minutter lang biljagt i København.

Det oplyser Jonathan Wald, central vagtleder hos Københavns Politi til TV 2.

Politiet eftersatte den 34-årige, da han ikke ville stoppe ved Langebro.

Det lykkedes klokken 14.26 lørdag politiet at stoppe manden på Danneskiold-Samsøes Allé ved Holmen. H

an vil blive sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven og muligvis også af straffeloven. Det er endnu ikke afgjort, om han vil blive krævet fængslet ved et grundlovsforhør.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Færre afviste asylansøgere venter på at komme hjem

Der er rekordfå afviste asylansøgere i udsendelsesposition.

Det skriver Udlændinge og Integrationsministeriet lørdag i en pressemeddelelse.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) skyldes det blandt andet oprettelsen af Hjemrejsestyrelsen i 2020.

Hjemrejsestyrelsen har ansvaret for, at afviste asylansøgere udrejser fra Danmark.

I dag er der omkring 330 afviste asylansøgere i udsendelsesposition. I 2020 var tallet 1155.

- Det er en kæmpe succes, at vi i Danmark er lykkedes med at få tallet bragt så langt ned, siger Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Fem dræbt i Tyskland: Politiet har fokus på julemarkeder i København

Det var med denne bil, den formodet gerningsmand dræbte fire personer fredag aften.
Foto: Axel Schmidt/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter et formodet angreb på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag lyder det fra Københavns Politi, at man til alle tider har operationelt fokus på steder med mange mennesker.

- Julemarkeder har vi også haft fokus på, og det fokus er ikke blevet mindre efter i går, siger vagtchef Henrik Stormer lørdag formiddag til Ritzau.

Politiet ønsker ikke at gå i detaljer med indsatsen eller at svare på, om patruljeringen er øget som følge af udviklingen i Tyskland.

Fredag aften omkring kl. 19 kørte en mørk BMW igennem et julemarked i Magdeburg i Tyskland. Bilen nåede at dræbe fem personer og såre cirka 200, det skriver den tyske avis Bild lørdagen morgen.

Efterfølgende anholdte politiet føreren af bilen.

Denne artikel er opdateret kl. 13:07. Tidligere fremgik det, at kun fire personer var dræbt og 68 personer såret. Dette tal er nu steget og opdateret.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Hotel efterlyser ikonisk knop

Foto: BWH Hotels

Hotel Astoria midt i København efterlyser sin noget nær ikoniske flagstangsknop. Den er nemlig forsvundet.

Man har umiddelbart en formodning om, at det er en gæst, der har set sig lun på den skinnende knop.

- Vores flagstangsknop har været en del af hotellets identitet, og vi håber, at vores gæster kan hjælpe os med at bringe den tilbage, siger Oliver Strandvig Holm, Hotel Manager på Hotel Astoria i en pressemeddelelse.

- Vi elsker, hvordan vores gæster værdsætter den atmosfære, vi har skabt på Hotel Astoria. Men gennem årene har nogle måske følt sig lidt for meget hjemme, så de har valgt at tage en del af Astoria med sig hjem, fortæller Oliver Strandvig Holm.

Derfor efterlyser hotellet nu sin savnede flagstangsknop.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

PET efter blodig hændelse: Undersøger om det kan få betydning for Danmark

Julemarked, Tyskland, Magdeburg
Foto: Axel Schmidt/Reuters/Ritzau Scanpix

Politiets Efterretningstjeneste oplyser efter den blodige hændelse i Magdeburg i Tyskland, at man følger situationen i nøje, og at man er i kontakt med tyske og europæiske partnere og forsøger at vurdere eventuelle afledte betydninger for Danmark.

- PET følger situationen i Tyskland nøje, og vi er i kontakt med vores tyske og europæiske partnere, herunder med henblik på både at støtte de tyske myndigheder og på at vurdere eventuelle afledte betydninger for Danmark, hedder det i udtalelsen.

Her står også, at PET løbende kommer med anbefalinger til politikredsene:

- PET har som altid i den forbindelse sammen med det øvrige politi en skærpet opmærksomhed på offentlige steder, hvor mange mennesker er forsamlet, står der.

Fire personer har mistet livet ved det formodet angreb i Tyskland og mere end 68 mennesker er blevet såret.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Endnu en kommune dropper bøder

Foto: Trine Sand Skjøldberg

Fra 1. januar skal man i Køge ikke længere frygte en kontant opkrævning, hvis en biblioteksbog bliver afleveret for sent.

Byrådet i Køge har nemlig besluttet, at kommunens biblioteker ikke længere behøver at opkræve gebyr for overskredne lån. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Det betyder dog ikke, at man kan beholde bøgerne til evig tid.

- Lånte bøger og andre materialer skal naturligvis afleveres tilbage, så andre kan få glæde af dem. Beholder man sine lån længere end lånetiden, betragtes de som bortkommet, og så skal der betales erstatning, skriver kommunen.

- Erfaringer fra andre biblioteker peger på, at fjernelse af gebyrer giver flere lånere. Unge og børnefamilier holder sig nogle gange tilbage fra at låne, fordi de er bange for at glemme afleveringsfrister, siger bibliotekschef for KøgeBibliotekerne, Henriette Ritz Kylmann.

Link kopieret!

TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
beyondwords no-domain
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
app_banner_enabled no-domain
pusherTransportTLS no-domain
tv2_kosmopol_session tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN tv2kosmopol.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google