Flere detaljer fremme fra sigtelsen mod 27-årig i sag om voldtægt på folkeskole
Fredag må eleverne ikke forlade skolens område.
En tidligere ansat på Søholmskolen i Rudersdal Kommune blev for en uge siden varetægtsfængslet for voldtægt af en mindreårig pige. Kommunen mistænker, at han kan have begået flere overgreb.
Ifølge TV 2s oplysninger er den 27-årige mand sigtet for at have begået voldtægt på skolens grund, selvom pigen sagde fra og forsøgte at få ham til at stoppe.
Det er ifølge sigtelsen sket på et ikke nærmere kendt tidspunkt inden sommeren 2022 på Søholmskolen, afdeling Bistrup, i Birkerød.
Han er sigtet for en paragraf i Straffeloven, der handler om voldtægt af en person under 15 år.
Manden er desuden sigtet for vidnetrusler.
Ifølge TV 2s oplysninger skal han have sagt til pigen, at hun ikke måtte fortælle om overgrebet. For så ville han såre hendes familie eller sørge for, at hun blev voldtaget igen.
Manden nægter sig skyldig ifølge Sjællandske Medier, der dækkede grundlovsforhøret 14. september.
Elever skal blive på skolen
Sagen vækker stærke følelser i lokalområdet, også hos borgmester Ann Sofie Orth (K).
- Det er hæsligt. Jeg ved ikke hvilke ord, der dækker ordentligt. Det er hæsligt, det er skrækkeligt, det er uacceptabelt. Sådan noget må ikke ske, siger hun til TV 2.
Politiet bekræfter over for TV 2, at en 27-årig mand er varetægtsfængslet i to uger, sigtet for at have begået voldtægt mod en mindreårig skoleelev og efterfølgende at have truet hende til ikke at sige noget til nogen.
- Det er en anmeldelse, som Nordsjællands Politi tager meget alvorligt, og derfor har vi indledt en grundig efterforskning, siger politikommissær Kasper Guldager.
Torsdag blev skolens forældre orienteret med en besked på Aula. Samme aften udsendte kommunen en pressemeddelelse om sagen.
I beskeden til forældrene, som TV 2 har set, skriver kommunen, at politiet har efterforsket sagen ”i nogen tid”.
Der står også, at kommunen vil gå ud med en pressemeddelelse for at undgå rygtedannelse.
Desuden fremgår det, at skolen stiller med ekstra bemanding den kommende tid for at værne eleverne mod interesse fra medierne. Eleverne i udskolingen må heller ikke forlade skolens matrikel fredag.
- Vi opfordrer alle til at respektere, at der er tale om en mistanke, som politiet efterforsker, og hvor det i sidste ende er anklagemyndighed og domstolene, der tager stilling til skyldsspørgsmålet, står der i beskeden på Aula.
Det understreges også over for forældrene, at den sigtede er beskyttet af navneforbud.
Hjælp fra krisepsykologer
Siden manden blev varetægtsfængslet, har der været afholdt samtaler med skolens børn, og de samtaler fortsætter i næste uge, fremgår det.
Kommunen har desuden oprettet en hotline og iværksat en ekstern advokatundersøgelse.
Undersøgelsen skal både belyse den tidligere ledelses eventuelle svigt på skolen og den kommunale tilsynspligt med skolen, står der i pressemeddelelsen.
Desuden samarbejder kommunen med Børns Vilkår og Red Barnet.
Red Barnet har bistået kommunen med rådgivning om, hvordan man bedst muligt taler med børn om seksuelle overgreb, fortæller Pernille Spitz, der er psykolog og chef for teamet Beskyttelse mod overgreb i Red Barnet.
- Vi har flere gange gjort det i lignende sager. De børn kan sidde og brænde inde med en masse spørgsmål, og derfor er det vigtigt, at man taler om det på den rigtige måde, siger Pernille Spitz til TV 2.
Med hjælp fra Red Barnet har kommunen udviklet en folder til forældrene med råd til, hvordan de taler med deres børn.
Forældrene indkaldes også til forældremøde onsdag i næste uge med deltagelse af krisepsykologer.