Voldtægtssag ryster eksperter – mand idømt et års tavshed af kirke

Kiran Vesterholm blev flere gange bedøvet og voldtaget af sin mand. Da ledelsen i mormonkirken blev bekendt med overgrebene gik de ikke til politiet.

Kiran og Peter fik i alt tre børn. De er i dag 18, 21 og 24 år.
Foto: Privatfoto

En forårsnat i 2013 vågnede Kiran Vesterholm pludselig op.

Det sidste, hun kunne huske fra aftenen før, var, at hendes mand, Peter, havde lavet hende en ekstra kop te inden sengetid.

Nu var hun blevet vækket af en lyd, og selvom hun var noget omtumlet, forstod hun pludselig, hvad der skete.

Hendes mand var i færd med at voldtage hende.

Igennem flere år havde Kiran Vesterholm følt, at hun var ved at blive sindssyg. Hun gik ud som et lys, når hun lagde sig på sengen om aftenen og var stadigvæk træt og groggy, når hun vågnede.

Men nu faldt brikkerne på plads.

Da hun efterfølgende konfronterede sin mand med, hvad der var sket, erkendte han straks, fortæller hun.

Han havde både bedøvet og voldtaget hende.

Ude af sig selv – og fyldt med skyld og skam – undlod hun at gå til politiet og anmelde sin mands grove overgreb.

I stedet henvendte parret sig til ledelsen i deres kirke – Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, også kendt som mormonkirken – for at få hjælp.

Som teenager begyndte Kiran Vesterholm i mormonkirkens dansegruppe. Det var her, hun mødte Peter, der var kendt i kirken, eftersom hans familie havde flere ledende poster i kirken. Hun syntes, han var charmerende, god til at tale og danse.
Foto: Privatfoto

I kirken blev den øverste ledelse gjort bekendt med overgrebene. Men i stedet for at anmelde det strafbare forhold, blev Kiran Vesterholms mand dømt i kirkens eget system, fortæller hun.

I TV 2-dokumentaren ’Tro, håb og voldtægt’ står Kiran Vesterholm frem og fortæller sin historie, som ryster flere eksperter.

For kirkens alternative håndtering af det strafbare forhold løste intet.

Det gjorde det tværtimod muligt for Kiran Vesterholms mand at fortsætte de natlige overgreb, fortæller hun.

Mormonkirken, der ligger på Frederiksberg, afviser overfor TV 2 at drive parallelle domstole eller retssystemer.

51-årige Kiran Vesterholm er uddannet læge. Hun mødte Peter i en tidlig alder, og de stiftede hurtigt familie.
Foto: Carsten Overbye / TV 2

Et helligt ægteskab, der varer evigt

Kiran Vesterholm er kommet i mormonkirken, siden hun var barn. Hun fandt tryghed og fællesskab i kirken, og allerede som teenager mødte hun Peter, der også var medlem af kirken.

De to blev forelskede og giftede sig tidligt – hun var 21 og han 24 år.

I løbet af de næste år fik de tre børn.

I mormonkirken bliver man opfordret til at stifte familie tidligt – sex før ægteskabet er nemlig forbudt. Det samme er indtag af alkohol, tobak og kaffe.

Ægteskabet i mormonkirken er helligt. Kirken fordømmer i udgangspunktet skilsmisse, fordi det er et brud på Guds plan.

Kiran og Peter fik i alt tre børn. De er i dag 18, 21 og 24 år.
Foto: Privatfoto

Det forklarer Lisbet Christoffersen, der er professor i ret og religion på Roskilde Universitet, RUC.

- Når man bliver gift med nogen på jorden, varer ægteskabet evigt, forklarer hun.

Om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige

Kirken blev grundlagt i 1830 og er en af de hurtigst voksende bevægelser i verden.

Mormoner tror blandt andet på et evigt liv efter døden og ønsker at få så mange som muligt ind i kirken, så de også kan få evigt liv.

Bevægelsen betegner sig selv som kristen, men anerkendes ikke sådan af den traditionelle kristne kirke. 

Der er omkring 4500 medlemmer af mormonkirken i Danmark, fordelt på 22 menigheder. På verdensplan er der cirka 17 millioner medlemmer.

Der findes en række regler og råd i kirken, blandt andet at man skal gifte sig med en af modsatte køn, missionere, betale en vis procentdel af sin indkomst til kirken, undgå sex før ægteskab og være iført helligt mormonundertøj.  

 Kirken har helt fra begyndelsen været i konflikt med omverdenen, blandt andet fordi den i begyndelsen var fortaler for flerkoneri. Stifteren bag mormonkirken Joseph Smith havde selv 40 koner, den yngste var 14 år. Hovedorganisationen er dog ikke længere for flerkoneri.

Undervejs begyndte Kiran Vesterholm og Peters ægteskab dog at slå sprækker.

Kiran Vesterholm følte, at hendes mand blev mere og mere fraværende, og at hun stod alene med pligterne i hjemmet.

Nogenlunde samtidig begyndte den mystiske træthed at melde sig.

- Jeg følte, at noget ikke var som det skulle være. Jeg faldt i søvn med det samme og sov i lang tid, men følte mig stadigvæk ikke udhvilet. Det skete en del gange. Jeg troede måske, jeg var depressiv, forklarer hun.

I flere år kæmpede Kiran Vesterholm med at forstå, hvorfor hun konstant var træt.

Indtil den dag i 2013, hvor det gik op for hende; at hendes mand havde bedøvet og voldtaget hende – noget hun selv vurderede måtte være sket mindst 30-40 gange i årene op til.

Kiran Vesterholm har ført dagbog i perioden, hvor overgrebene skete og har flere gange noteret, hvad der foregik.
Foto: TV 2

Hun gik dog ikke til politiet, fordi hun var bange for konsekvenserne og skammen fyldte meget i hende.

- Jeg var i en meget sårbar situation. Hele mit liv var bygget op omkring kirken og vores omgangskreds der. Jeg havde ikke andet. Jeg kunne ikke overskue, at vi havde tre små børn, og han skulle i fængsel. Jeg kunne heller ikke overskue skammen, den nedværdigelse det var, at alle skulle vide det her, fortæller hun.

Sammen søgte parret råd hos kirkens daværende øverste leder, stavspræsidenten, Erik Bernskov.

Kirken gav ham en straf

Når der er konflikter i ægteskaber mellem mormoner, er det almindeligt, at den øverste ledelse i mormonkirken træder til.

Ifølge Kiran Vesterholm erkendte Peter overfor stavspræsidenten, at han havde bedøvet og voldtaget sin hustru.

En alvorlig straffelovsovertrædelse, der kan give op til flere års fængsel. Sammen med sine rådgivere og kirkens højråd tog stavspræsidenten sagen op i den mormonske kirke. Peter blev ikke anmeldt til politiet.

Men i stedet for at melde det til politiet valgte stavspræsidenten at tage sagen op med sine to rådgivere og højrådet bestående af 12 personer og stille Peter for den mormonske kirkeret.

Kiran Vesterholm og hendes mand var tilknyttet Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige på Frederiksberg.
Foto: Mikael Ib Hansen / TV 2

Alle i kirkens ledelse er mænd

Efter et møde kom de frem til, at Peter ikke længere måtte sige noget i kirken og ved møderne. Han måtte fortsat komme der, men altså uden at deltage i fællesskabet. ”Straffen” endte med at vare et år, så kunne Peter igen deltage på lige fod med andre i kirken, fortæller Kiran Vesterholm.

Selv fik hun ingen hjælp, siger hun.

- Der blev ikke taget hånd om mig overhovedet. Det var et spørgsmål om at tage hånd om ham og sørge for, at han ikke forlod kirken. Man sørgede for at holde på ham, forklarer hun.

Fokus på at frelse en synder

At ledelsen hverken anmeldte eller ekskluderede Peter fra kirken, kommer ikke bag på professor i ret og religion på RUC, Lisbet Christoffersen.

Hun forklarer, at den vigtigste mission for medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er medlemmernes situation i evigheden. 

- Deres fokus er på, at en synder bliver frelst og hjulpet tilbage på rette vej, forklarer hun.

 Hun forklarer samtidig, at mormonkirken har en lang tradition for at undgå myndighederne og finde ”løsningerne” på både etiske, men også strafferetslige problemer i Bibelen i stedet.

- Kirken har altid været i konflikt med det omkringliggende samfund. Det ligger i deres DNA, at det er ”samfundet mod os”. Det ikke, fordi de vil trodse samfundets regler, men hvis der opstår konflikt, er det altid guds regler, der er de rigtige, forklarer hun.

Et medlem af samme kirke som Kiran Vesterholm kom i, bakker op om Kiran Vesterholms opfattelse.

Biskop Lasse Meilsøe har nemlig valgt at stå frem, da han ligesom Kiran Vesterholm er bekymret over kirkens håndtering af en sag som denne.

- Kirkens ry skal sikres

Han kender til Kirans sag og bekræfter, at kirken driver sit eget parallelle restsystem – kirkeretten. Han fortæller, at kirken i mange situationer er vigtigere end medlemmet.

- Stavspræsidenten er lederen af sådan en retssag. Og Højrådet har til opgave at sikre kirkens ry og rygte. Der er ikke nogen af de 12 Højrådsmedlemmer, som har til opgave at sikre retssikkerheden eller offerets oplevelse eller beskyttelse, forklarer han.

Lasse Meilsøe er fortsat medlem af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Han forstår ikke, at hans kirke ikke tager afstand fra Peter, efter hvad han har gjort. Han mener, at kirken bør se indad og være mere opmærksom på ofre i sager som disse.
Foto: TV 2

Efter Peter havde fået sin ”straf” af kirken, gik det bedre i ægteskabet.

I 2015 flyttede parret med deres børn to år til USA. Men der gik ikke lang tid, før Kiran Vesterholm igen begyndte at sove mærkeligt.

Endnu et overgreb

Peter kom nu med et skriftligt løfte. En form for erklæring, hvor han lovede ikke at gøre det igen.

”Dette dokument er til dig for at vise, at jeg er overbevist om, at jeg aldrig nogensinde vil overgribe mig på dig – på nogen måde igen", stod der blandt andet.

Dele af Peters aftale med Kiran, hvor han lover ikke at forgribe sig på hende igen.
Foto: Privatfoto

Alligevel fortsatte overgrebene. Ifølge Kiran Vesterholm orienterede hun løbende stavspræsidenten om overgrebene fra 2013 til 2018.

Kirken benægter i et skriftligt svar overfor TV 2, at de løbende er blevet orienteret om overgrebene.

I 2018 vågnede Kiran Vesterholm endnu gang op ved, at hendes mand var ved at gøre sig klar til at voldtage hende, fortæller hun.

Hun kunne tilmed mærke en rest fra en sovepille ved sin underlæbe.

Hængelås på døren

Efter episoden gik Kiran Vesterholm og hendes mand igen til et højtstående medlem af kirken, fortæller hun. Han var i familie med Peter, medlem af højrådet og tidligere biskop. Kiran fortalte, at overgrebene fortsatte.

Den tidligere biskop sendte dem herefter en mail med en løsning, hvor han blandt andet foreslog, at Kiran Vesterholm kom en dirkefri lås på døren.

”Vi blev i dag enige om, at der straks sættes en dirkefri lås på jeres soveværelse, og kun Kiran har nøglen til døren, så Kiran kan få sit sikre space, hvor Kiran altid ved, at hun kan være i sikkerhed – også i sovende tilstand”

I mailen var også et billede af en mulig lås.

Kiran Vesterholm skulle altså sikres fra sin mands overgreb ved at låse sig inde på sit værelse.

Kiran Vesterholm og hendes mand modtog en mail fra den tidligere biskop og medlem af højrådet. Han sendte blandt andet et foto med en mulig lås på døren. En skydelås, der fjernede problemet med, at Peter evt. ville kunne kopiere en nøgle.
Foto: TV 2

I dag ser Kiran Vesterholm tilbage på mailen med hovedrysten.

- De skulle jo få mig væk fra ham. Jeg var jo ikke i et sikkert space. Jeg skal jo ikke låse mig inde på mit soveværelse. Det er helt vanvittigt, siger hun.

I mailen foreslog biskoppen også, at hun og hendes mand inddrog børnene i problemet og forklarede dem, hvorfor der skulle en hængelås på morens dør. De skulle have at vide, at deres far er sexafhængig, og at det var synd for ham.

I mailen foreslår familiemedlemmet og den tidligere biskop også, at parret informerer deres børn om voldtægterne. De skal forklare børnene, at det er synd for Peter, at han er sexafhængig.
Foto: TV 2

Til sidst blev det for meget

TV 2 har forelagt juraprofessor emerita Eva Smith og tidligere anklager Stine Dahl hele sagen om Kiran Vesterholm.

De er begge chokerede over, at kirkens ledelse har forsøgt at løse en straffelovsovertrædelse, som de har pligt til at melde til politiet, i kirkens eget system.

Det kan i sig selv være strafbart at undlade at handle, hvis man er vidende om, at overgrebene fortsætter.

- Det kan man jo ikke have i et retssamfund. Der er man jo nødt til at sige, der er ikke noget, der hedder kirkeret. Der er ikke noget, der hedder, at I har jeres eget retssystem ved siden af vores retssystem, lyder det fra juraprofessor emerita Eva Smith.

Tidligere anklager Stine Dahl kalder det sørgeligt, at der blev lavet foranstaltninger for, at Kiran Vesterholm ikke kunne blive voldtaget.

- Der er også noget problematisk i, at kirken har kendskab til, at der foregår nogle ting i et hjem med børn. Man har jo pligt til at handle, hvis man har kendskab til, at der foregår ting, som kan sætte børn i en situation, der går ud over deres sundhed og trivsel, tilføjer hun.

Efter overgrebet i 2018 og forslaget om hængelåsen var Kiran Vesterholm ved at indse, at hun ikke kunne overleve i forholdet længere.

Kiran Vesterholm skrev også i sin dagbog den nat i 2018, hvor hun vågnede op ved, at "Peter smører creme ved hendes numsehul".
Foto: Privatfoto

Hun endte med at søge om skilsmisse fra Peter og meldte sig efterfølgende ud af mormonkirken.

Men først i efteråret 2022 følte hun sig klar til at gå til politiet og anmelde sin eksmand for overgrebene.

Peter ændrer forklaring

Hos politiet afleverede hun mails, Peters skriftlige tilståelse og sine dagsbogsnotater. Derudover var der en række vidner, der havde hørt om overgrebene.

Midt om natten den 28. september 2022 blev Peter anholdt i sit hjem. Han erkendte over for politiet, at han flere gange havde bedøvet og begået overgreb mod Kiran.

Men da sagen skulle for retten, var der pludselig sket en ændring i den forklaring.

Nu ville Peter kun vedkende sig overgreb frem til 2013, altså lige inden kirkens ledelse blev involveret.

Peter endte med at blive idømt to år og tre måneders fængsel, heraf seks måneder ubetinget for i to tilfælde at have bedøvet og voldtaget Kiran. Hele perioden mellem 2013 og 2018, hvor ledelsen i kirken, ifølge Kiran Vesterholm, vidste besked, var ikke en del af dommen.

Det undrer tidligere anklager Stine Dahl.

- Man har jo lagt hans forklaring til grund, på trods af at der umiddelbart er masser af beviser, der indikerer noget andet, siger Stine Dahl.

TV 2 ville gerne have spurgt politi og anklagemyndigheden, hvorfor de ikke rejste sagerne fra 2013 til 2018, som Peter havde tilstået, og hvor der var en række skriftlige beviser.

Vi ville også gerne høre, hvorfor sagen blev skåret til, så man undlod lige præcis den periode, hvor mormonkirken havde kendt til voldtægterne.

Men hverken Københavns Vestegns Politi eller anklagemyndigheden vil stille op til interview.

I dag står Kiran Vesterholm tilbage med en følelse af, at hun er blevet svigtet to gange.

- Jeg var blevet svigtet i det religiøse samfund, jeg var en del af. Og så bliver jeg også svigtet af retssamfundet. Det er virkelig…. Det er hårdt, siger hun.

I dag beskriver Kiran Vesterholm, at hun er et bedre sted. Hun bor sammen med kæresten Thomas.
Foto: TV 2

Til trods for de mange års overgreb er hun dog begyndt at få det bedre.

Hun håber, at hun ved at stå frem med sin historie, kan give andre modet til at stå frem.

Mormonkirken afviser at kende til overgreb efter 2013

Mormonkirkens nuværende ledelse ønsker ikke at stille op til interview.

Kirken afviser at drive parallelle domstole eller retssystemer og understreger, at kirkerettens afgørelser handler om åndelige og religiøse forhold.

Kirken bekræfter, at den kender til voldtægter i 2013, men afviser at kende til overgreb efter 2013.

Mormonkirken skriver til TV 2, at den flere gange opfordrede Kiran Vesterholm til at gå til politiet. Kirken gik ikke selv til myndighederne, fordi parret ikke ønskede det, skriver de. Kirken skriver også, at den rådede Kiran Vesterholm til at forlade Peter.

TV 2 har forelagt Kiran Vesterholm kirkens påstande. Hun kan ikke genkende kirkens udlægning og fastholder sin egen forklaring.

Kiran Vesterholms eksmand Peter ønsker ikke at stille op til interview. Peter afviser at have begået andre strafbare forhold end de to voldtægter, han er dømt for.

Link kopieret!
Læs flere artikler fra TV2.dk
Tro, håb og voldtægt
Erik Clausen var ved at miste alt – men blev tilgivet
Han bar på en hemmelighed, der næsten tog livet af ham

Seneste nyt

Politikere vil sælge arena, der skulle have været nyt samlingspunkt

Der var mange planer for arenaen Royal Stage i Hillerød, som åbnede i 2020.

Men dårlig økonomi får nu Venstre til at foreslå, at fonden bag Royal Stage sætter hele eller dele af sports- og kulturkomplekset til salg. Det skriver sn.dk.

- Måske er det bedre bare at trække stikket nu, siger medlem af byrådet, Morten Bille (V), til sn.dk, efter flere andre scenarier har været oppe at vende.

Hillerød Kommune ejer ikke Royal Stage, men bidrager med et årligt tilskud på mere end 25 millioner kroner til driften.

Link kopieret!

Burgerkæde åbner endnu en restaurant

Foto: Sidsel Babenco - TV 2 Lorry

Onsdag den 27. november klokken 10 slår den svenske burgerkæde Max dørene op til kædens tredje restaurant i København.

Den nye Max skal ligge i bunden af beboelsesejendommen Kaktustårnene på Dybbølsbro. Det skriver Ekstrabladet.

Max åbnede sin første danske restaurant på Gammeltorv i København i 2013.

Link kopieret!

Justitsministeren oplevede vold i hjemmet som barn

Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Der skal fra samfundets side gøres mere for børn, som vokser op med fysisk eller psykisk vold.

Sådan lyder det overordnede budskab fra justitsminister Peter Hummelgaard (S), som tirsdag udkommer med bogen "Der er noget, vi skal tale om".

Peter Hummelgaard, der er valgt i Københavns Storkreds og vokset op på Amager, kommer i bogen også ind på, hvad der politisk ifølge ham bør gøres for at stoppe vold mod børn i hjemmet.

I bogen skriver 41-årige Hummelgaard, at han som barn selv oplevede vold i hjemmet, og at det var faren, som var voldelig.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Hummelgaards far, men det har ikke været muligt.

Link kopieret!

Strømmede til gratis rødvin

Kulden kunne ikke holde kunderne væk fra et glas gratis rødvin.

Der var rigtig mange, der trodsede november-kulden og mødte op foran Restaurant Bouillon på Frederiksberg torsdag eftermiddag for at få fingre i et de 500 glas gratis Beaujolais.

Det er en fransk tradition, at man den tredje torsdag i november fejrer frigivelsen af den helt unge Beaujolais Nouveau-vin, og den tradition er Restautant Bouillon hoppet med på og uddelte gratis vin og ristede kastanjer foran restauranten på Solbjergvej.

- Skål for Beaujolais og skål for kastanjer, lød det fra de fremmødte kvinder, som TV 2 Kosmopol talte med, og som syntes, det var "dejligt at nyde et glas Beaujolais midt på Frederiksberg".

- Det er jo en gammel og virkelig sjov tradition, som jeg har oplevet flere gange i Paris. Folk står gerne og småfryser lidt, men storhygger med venner og familie. Det er en tradition, jeg virkelig kan godt li', og som jeg synes, falder på et lidt tørt sted her i november, der ærligt talt ellers ikke er den mest muntre måned, sagde Bouillon-ejer Torben Klitbo tidligere på ugen til KøbenhavnLiv.

Foto:
Link kopieret!

21-årig udså sig de svageste ofre - nu er han dømt

Midt- og Vestsjællands Politi
Foto: TV 2 Kosmopol

Torsdag idømte Retten i Roskilde en 21-årig mand et års ubetinget fængsel for systematisk at gå efter ældre mennesker, som han svindlede for store beløb.

- En målrettet efterforskning fra politiets side har gjort, at vi nu har fået dømt en af de personer, som vi mener har haft en central rolle i bedragerierne, siger anklager Marutha Thayaphran fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiets efterforskning har vist, at den 21-årige tog ud til de ældre, efter at andre medgerningsmænd over telefonen havde givet sig ud for at være fra banken og overbevist dem om, at de skulle udlevere hævekort og koder. Derefter blev kortene afhentet hjemme hos ofrene for derefter at blive brugt i de nærmeste hæveautomater.

I alt blev 13 ældre svindlet for et samlet beløb på 193.000 kroner. I yderligere tre tilfælde forsøgte svindlerne at snyde penge fra ældre, men de fattede dog mistanke og fik kortet spærret, før der kunne hæves penge på det. Ofrene har været bosiddende i København, Greve, Skovlunde, Hillerød, Slangerup, Herlev, Søborg, Helsinge og Gentofte.

- Der tegner sig et billede af et omfattende svindelnummer. Vi kan se, at den 21-årige forinden havde søgt på "gamle navne kvinder" og "hvor bor der flest ældre. Og på den måde har de så udset sig de svageste ofre, siger Marutha Thayaphran.

Link kopieret!

Knap 300.000 danskere får flere penge

Foto: TV 2 Kosmopol

Ældrechecken bliver øget med omkring 5000 kroner, og det betyder, at 295.000 danskere kan se frem til en større check. Det har Folketinget besluttet, skriver Ekstra Bladet. I alt er der afsat 1,3 milliarder kroner til at hæve ældrechecken.

I år udgør ældrechecken 19.900 kroner.

Link kopieret!

Rekordmange søger om julehjælp

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Blå Kors Danmark melder om rekordmange ansøgninger om julehjælp. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Antallet af økonomisk pressede familier, der har ansøgt om hjælp til julemad og gaver, er steget med15,5 procent sammenlignet med sidste år.

- Vi møder mange familier, som ikke har råd til de mest basale ting, og som hver måned kæmper for at få pengene til at slå til. Det økonomiske pres bliver ekstra stort i juletiden, hvor der skal købes julemad og julegaver, siger Morten Skov Mogensen, generalsekretær hos Blå Kors Danmark.

Antallet af ansøgninger om julehjælp er steget i 31 ud af de 34 kommuner i TV 2 Kosmopols sendeområde.

Egedal, Albertslund og Helsingør er blandt de kommuner, hvor antallet af ansøgninger er steget mest.

Dragør, Hillerød og Solrød er de eneste kommuner, hvor antallet af ansøgninger er faldet.

Link kopieret!

Mor idømt fængsel for overgreb på mentalt retarderet søn

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En 37-årig kvinde er torsdag blevet idømt fire år og seks måneders fængsel for voldtægt og andre seksuelle overgreb mod sin mindreårige søn.

Hun blev desuden dømt for at have udnyttet sønnens mentale retardering.

Det skriver Anklagemyndigheden ved Københavns Politi på X.

Ifølge KøbenhavnLIV skete overgrebene fra 2015 til 2022, hvor sønnen var mellem fem og 12 år gammel.

Kvinden har anket dommen til frifindelse.

Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google