Stædig politiker gik længe med en drøm: "Nu har jeg endelig fået det, jeg ønsker mig"
Rasmus Jarlov har brugt næsten 20 år af sit liv i politik, og han er konservativ med stort K. Også når det gælder familien.
- Det er som en stormende forelskelse, der ikke klinger af, siger Rasmus Jarlov, når han forklarer, hvad det har betydet for ham at blive far til sine to små drenge.
Da TV 2 Kosmopol møder Rasmus Jarlov, er han ved at hejse Dannebrog foran hjemmet, der ligger i Roskilde Kommune.
En ramme om familien, der betyder alt for Rasmus Jarlov.
- Det har taget mig mange år at blive gift og få børn, men jeg er meget lykkelig for, at det endelig er lykkedes, fortsætter den konservative politiker, der blev valgt ind i Folketinget for anden gang i 2015.
Pussigt nok var det på Christiansborg, at Rasmus Jarlov mødte kvinden, han nu deler sit liv med. På en valgaften søgte Julie Frølich, der havde været ansat i Socialdemokratiet, sammen med nogle andre hen, hvor den sene nattefest var, og her stod Rasmus Jarlov. I dag lever han den konservative drøm som familiefar med ægtefælle og børn.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Foto: Henry Michaelsen/TV 2 Kosmopol
100 procent konservativ
Rasmus Jarlov har været politiker i næsten 20 år, og han er konservativ helt ind til benet:
- Jeg er meget patriotisk, og jeg elsker Danmark, og derfor vil jeg gerne være med til at gøre det til et bedre land, siger han.
Sådan har det været siden han meldte sig ind i det Konservative Folkeparti tilbage i 1997.
(Artiklen fortsætter efter faktaboxen.)
Blå bog: Rasmus Jarlov (KF)
• Folketingspolitiker valgt ind som suppleant fra 2010 til 2011 og igen valgt ind for de konservative i 2015 i Københavns Omegns Storkreds.
• Formand for Forsvarsudvalget fra 2021.
• Erhvervsminister fra 2018 til 2019.
• 46 år og bosat i Roskilde Kommune med sin kone og to børn.
- Jeg meldte mig ind i partiet på grund af forsvarspolitikken, siger Rasmus Jarlov, der er valgt for de konservative i Københavns Omegns Storkreds.
- Allerede i gymnasiet fandt jeg ud af, at det var det parti, der kæmpede bedst for at få et stærkere forsvar.
Politisk forskellighed hjemme
Men det stod ikke nødvendigvis skrevet over Rasmus Jarlovs vugge, at han skulle blive konservativ.
Han er nemlig vokset op i et hjem i Gentofte med venstreorienterede forældre:
- Begge mine forældre var medlem af SF, siger han.
(Artiklen fortsætter efter faktaboxen.)
1 ud af 70
I portrætserien "1 ud af 70" sætter TV 2 Kosmopol fokus på en række politikere valgt ind i hovedstadsområdet.
Se afsnittet om Rasmus Jarlov på TV 2 Kosmopol.
- Jeg ved ikke, hvordan det så endte med, at jeg blev konservativ, men jeg tror faktisk, jeg er ret borgerligt opdraget, fordi mine forældre indprentede i mig, at jeg selv skulle sørge for at klare mig godt, siger politikeren.
(Artiklen fortsætter efter videoen.)
Vejen ind i politik
Rasmus Jarlov begyndte sin politiske karriere i lokalpolitik. Han blev valgt ind i Borgerrepræsentationen i København i 2010 og mener selv, at den politiske vej blev brolagt af hans stædige kamp mod Ungdomshuset.
- Jeg havde taget nogle store kampe mod Ungdomshuset, som smadrede en stor del af Nørrebro, og som også ville flytte ud til det område i Nordvest kvarteret, hvor jeg boede på det tidspunkt, siger Rasmus.
- Jeg stod i spidsen for den nabobevægelse, der kæmpede imod, at de skulle have et hus i vores område.
Er det din erfaring, at det er en fordel at være stædig i politik?
- Jeg er ikke sikker på, at det er en fordel at være stædig, men jeg er meget stædig, og derfor bider jeg mig også fast i nogle sager, forklarer Rasmus.
- Jeg kæmper hellere hårdt for det, end jeg spreder mig tyndt ud og halvengagerer mig i en masse ting.
Kæmper for bedre idrætsanlæg
Rasmus Jarlov er meget optaget af, at når politikere i Folketinget taler om investeringer i hele Danmark, så gælder det også hovedstadsområdet.
- Jeg synes, det er vigtigt at provinsen i Danmark fungerer, siger Rasmus, men jeg synes (udligningen mellem kommunerne, red.) går for langt, når vi kan se, at for eksempel idrætsfaciliteter i hovedstadsområdet halter langt bagefter, hvad de gør i resten af landet, fortsætter han.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Foto: Henry Michaelsen/TV 2 Kosmopol
Rasmus Jarlovs sønner er endnu for små til at vide, hvad deres far kæmper for. Og på spørgsmålet, om han vil råde de to til at blive politikere, lyder svaret:
- Jeg vil ikke arbejde for, at de går ind i politik. Jeg ved, at man kan få en roligere tilværelse ved at lave andre ting.