Svinesti på Bakken: Kendt restaurant får bøde
Det er ikke første gang, at restauranten har haft problemer med rengøringen.
Kønt var det ikke, da Fødevarestyrelsen den 21. juni foretog et kontrolbesøg på et af Dyrehavsbakkens største spisesteder.
Restauranten Bakkens Perle viste sig at være mere snavset, end fødevaremyndighederne tillader, hvilket resulterede i en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.
Ifølge kontrolrapporten var der snavset under noget tungt inventar, og kanten mellem friture og kipsteger fremstod fedtet og med ældre madrester.
Restaurantens varmevogn fremstod med indtørret sauce, og en røremaskine fremstod med indtørret spild. Personalet oplyste dog, at der ikke var lavet sauce dags dato, står der i kontrolrapporten.
- Bagvæg ved opvaskemaskine fremstår med sort med formodet skimmel. Kølerumsdør fremstår med rug belægninger. I kølerum udenfor er der under hylder og på plade ved ventilation snavset (formentlig noget skimmel), skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten og oplyser yderligere, at en papirdispenser var snavset.
Restauranten lagde sig da også fladt ned og erkendte, at der var beskidt.
- Restauranten havde følgende bemærkninger: ’Jeg kan godt se, her er beskidt. Den tidligere køkkenchef er her ikke mere, og jeg har kun været her i 14 dage. Vi har haft meget travlt i weekenden’, står der i kontrolrapporten.
Har tidligere haft rod med rengøringen
Bakkens Perle skriver på sin hjemmeside, at restauranten har plads til op til 350 gæster ad gangen – heraf hundrede gæster i underetagen.
Fødevarestyrelsen nævner i sin kontrolrapport, at kontrolbesøget på Bakkens Perle var en opfølgning på en indskærpelse fra et tidligere kontrolbesøg.
Det fandt sted i begyndelsen af maj måned, og også dengang blev der flere steder fundet skidt og snavs, hvilket gav anmærkninger i kontrolrapporten.
Fordi rengøringen efterfølgende ikke er bragt i orden, skal Bakkens Perle nu hænge den seneste kontrolrapport med en sur smiley synligt op ved indgangspartiet til restauranten og betale bødeforlæggget på de 10.000 kroner.
TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Bakkens Perles ejer, men efter flere dage har restauranten stadig ikke besvaret vores henvendelse.
Fødevaresikkerheden har haltet på bakken
Det er ikke første gang, at der er problemer med rengøringen på et af Bakkens mange spisesteder.
Sidste sommer slog Fødevarestyrelsen ned på tre andre spisesteder i forlystelseshaven, fordi rengøringen var for dårlig, og maden i værste fald kunne give gæsterne ondt i maven.
Det førte til bøder og sure smileys til 'Pandekagehuset', 'Cæsars Palads' og den kendte burgerbar 'Oscars Bøf Bar og Fish & Chips'.
- Det er beklageligt, og vi er kede af, at rammerne ikke har været i top. Alle vores teltholdere skal selvfølgelig efterleve alle myndighedskrav, og det kommer vi til at følge op på med det samme, lød det dengang fra Bakkens administrerende direktør, Nils-Erik Winther, der senere stoppede på Bakken efter 12 sæsoner.
I dag er Bakkens administrerende direktør i stedet Ole Andersen, som har en fortid som direktør for Danhostel, og før det var han mangeårig salgs- og marketingdirektør i Wonderful Copenhagen.