Ny festival til Nordsjælland - ingen grænser for potentialet, mener arrangør

Fjordlys Festival starter i næste weekend, hvor der indbydes til kolde øl og musik. Målet for festivalen er at binde Halsnæs kommune sammen.

En tom grusplads på Frederiksværk Havn forvandles snart til en livlig festivalplads med øl, rosé og musik.

Det er den spritnye endagsfestival Fjordlys Festival, der løber af stablen lørdag den 27. juli.

Målet er ifølge arrangørerne simpel:

Festivalen skal forene Halsnæs Kommune, som festivalens arrangører mener, kommunen har brug for.

- Vi vil gerne binde byen sammen, og så skal vi vise Halsnæs frem. Kommunen skal have samme status som de øvrige kommuner i området, der tiltrækker turister og gæster med deres festivaler, siger Oliver Jøhnk Boel, der er medarrangør af festivalen, til TV 2 Kosmopol.

Festivalen skal vokse og vokse

I år forventer de, at der kommer et sted mellem 500 til 700 gæster, men ambitionen er, at Fjordlys Festival skal vokse og vokse de næste år.

- Vi skal engagere så mange som muligt, og vi skal tiltrække så mange som muligt. Lige nu ser vi ingen grænser for festivalen, fortæller Oliver Jøhnk Boel.

Billetterne til festivalen koster 125 kroner. Han vil dog ikke oplyse, hvor mange billetter, der er solgt indtil videre, men de håber på godt vejr, så der bliver solgt flere billetter i døren på selve dagen, siger han.

Det er her på pladsen på Frederiksværk Havn, at festivalen skal afholdes.
Det er her på pladsen på Frederiksværk Havn, at festivalen skal afholdes.
Foto: Oliver Jøhnk Boel

Folk skal ikke hoppe rundt ved scenerne

Fjordlys Festival er en non-profit festival. Det vil sige, at arrangørerne ikke tjener penge på at drive festivalen. Al eventuel overskud skal i stedet gå til Frederiksværk Havn og foreningslivet i Halsnæs Kommune.

- Festivalen er drevet af frivillige, og den skal bæres af et samlet Frederiksværk, siger Oliver Jøhnk Boel.

Konceptet med Fjordlys Festival er, at gæster skal nyde musik og samvær i rolige omgivelser. Derfor er der altså ikke lagt op til, at publikum skal hoppe vildt rundt ved scenerne, forklarer Oliver Jøhnk Boel.

- Man skal bare hygge sig og slappe af. I år byder vi på to barer, to madboder og to scener med musik. Der skal være plads til, at man kan sidde og nyde musikken med en kold øl ved scenerne, siger han.

På de to musikscener spiller kunstnere som Magnus Temples, Alsace og de lokale The  Hyggeband. Dermed er der altså lagt op til en bredtfavnende vifte af forskellige musikgenrer.

Fjordlys Festival program:

Fredag den 26. juli:

Selvom festivalen starter lørdag den 27. juli, så varmer festivalen op med Rosé og Banko allerede fredag den 26. juli.

Lørdag den 27. juli:

  • Alsace

  • Shubiforsjov

  • Magnus Temples

  • Daniel Firth

  • The Hyggeband

  • Georges and Friends

  • Vølve

  • Hot Pans Steelband

Kilde: Fjordlys Festival

Borgmester glæder sig over ny festival

Steffen Jensen (A), der er borgmester i Halsnæs Kommune, ser frem til, at Fjordlys Festival åbner dørene for samvær på Frederiksværk Havn, men ifølge ham har det ikke været en udfordring at forene Halsnæs tidligere.

- Der har ikke været udfordringer med at engagere Halsnæs Kommune, men det lyder positivt med en ny festival til kommunen, siger han til TV 2 Kosmopol.

Han erkender dog, at området ved Frederiksværk Havn, hvor festivalen skal holdes, vil nyde godt af en festival.

- Området kunne sagtens rumme mere liv, siger han.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Da Musik i Lejet, der er en af Nordsjællands mest populære festivaler, startede i 2009, var der omkring 700 gæster. I år er der over 10.000 gæster til festivalen, og det skaber hvert år udfordringer for naboer, der blandt andet klager over støj og for naturelskere, der bekymrer sig for, at naturen lider under festivalen.

Men selvom Fjordlys Festival i år forventer op mod 700 gæster og har ambitioner om at vokse sig større præcis som Musik i Lejet har gjort, så er borgmesteren ikke bekymret for udsigten til en større festival på Frederiksværk Havn.

- Der er ingen beboelse i området, så der kan man sagtens have en festival uden, at det generer nogen, siger han.

Af samme årsag frygter arrangørerne heller ikke at få sure naboer på nakken.

- De største udfordringer for festivaler er miljø og støj. Her er vi super privilegeret, da der er over 500 meter til nærmeste nabo. Festivalen er placeret midt i et industriområde, så der er ingen naboer at forstyrre, siger Oliver Jøhnk Boel. 

Arrangørerne og havnens bestyrelse fejrer den snarlige åbning af Halsnæs' nye festival, Fjordlys Festival.
Arrangørerne og havnens bestyrelse fejrer den snarlige åbning af Halsnæs' nye festival, Fjordlys Festival.
Foto: Jan Stephan

Er der plads til flere festivaler?

De seneste år er der blomstret flere nye festivaler frem i Danmark, og i Nordsjælland er der i forvejen festivaler som Musik i Lejet, Live i Lynæs og New Note Festival i Hillerød.

Dertil bliver der i Halsnæs Kommune også afholdt Folkely Festival i Hundested.

Men det udelukker ikke, at der også er plads til Fjordlys Festival, mener arrangørerne.

- Jeg tror, at danskere sætter mere og mere pris på festivaler. Vi stjæler ikke gæster fra hinanden, siger Oliver Jøhnk Boel.

Folkely Festival afholdes også i Halsnæs Kommune, er der så plads til jer også? 

- Vi har hvert vores klientel, og der er en måned imellem festivalerne, så vi stjæler ikke gæster fra hinanden. Det ville være noget andet, hvis det var inden for den samme uge eller to, svarer arrangøren.

Vejret kommer til at være afgørende

Fjordlys Festival er i skrivende stund ved at blive stablet på benene på Vinterpladsen på Frederiksværk Havn.

Med blot en uge til festivalen åbner dørene, så er der særligt én app, som bliver holdt flittigt øje med på telefonerne blandt arrangørerne.

- Vi tjekker vores vejrapp hele tiden, siger Oliver Jøhnk Boel.

For ifølge ham, så er succeskriteriet for festivalens første år, at folk skal hygge sig og nyde musikken, men også at omsætningen går i nul eller munder ud i en lille profit. Og det er bare nemmest at opnå, når vejret er godt, siger arrangøren.

- Fiaskoen ville være, hvis der er dårligt vejr, der fører til et ringe salg af billetter i døren. Men vi er optimistiske og ser fremad, og så fortsætter vi med at tjekke vejrapps, siger Oliver Jøhnk Boel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik