To nye brande: Utrygheden vokser i boligområde, hvor børnefamilie blev evakueret
Utrygheden stiger blandt borgerne i et boligområde i Herlev, som siden påske er blevet hærget af flere brande. Politiet og vagtfirma patruljerer mere i området.
- Vi gør alt for at holde tryghed i højsæde, og vi gør alt for at passe på hinanden, siger Sus Overgaard Nielsen, formand for afdelingsbestyrelsen og selv beboer i én af Højstensgårds 380 boliger i Herlev.
Det seneste halve år har der været otte brande i boligområdet. Og natten til fredag i denne uge kunne de skræmte beboere tilføje yderligere to brande - skræmmende tæt på. To affaldscontainere i den nærliggende Coop 365 stod i flammer.
Der er ikke sket personskade i forbindelse med de mange brande.
- Brandene forekommer oftere og oftere, så det føles meget utrygt herude, fortæller Katja, som er én af beboerne, til TV 2 Kosmopol.
Natten til den 31. august var det tæt på at gå galt, da en brand i en skraldecontainer fik fat i taget på en af boligområdets bygninger. I den forbindelse blev blandt andet en børnefamilie evakueret og genhuset.
I torsdags var der beboermøde med omkring 200 deltagere. Der var så meget behov for mødet, at der ikke var stole nok til alle.
- Her talte vi især om, hvordan vi i fællesskab kan være med til at øge trygheden. Vi skal alle skrue op for opmærksomheden og sige til, hvis vi ser det mindste, som ikke er normalt, siger Sus Overgaard Nielsen, formand for afdelingsbestyrelsen.
- Utrygheden er da stor, men heldigvis er der iværksat megaovervågning. Securitas kommer uanmeldt fire gange i døgnet, politiet er her nærmest hele tiden, og også SSP er synlige. De passer godt på os, siger Sus Overgaard Nielsen.
Det er beboerformandens indtryk, at hvis de ønsker det, så vil området igen kunne få deres egen mobile politistation.
- Men lige nu har vi takket nej tak.
Politiet har intensiveret tilstedeværelsen
På grund af de mange brande har politiet styrket sin tilstedeværelse i området.
- Vi patruljerer ekstra meget i området om natten, og på mandag tager vi stilling til, om der igen skal en mobil politistation ud i området, siger Mads Dam, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Kosmopol.
Foto: Local Eyes
Politiet opfordrer borgerne til at give en hånd med i jagten på et trygt og brandfrit boligområde.
- Vi efterforsker brandene for at se, om der er en sammenhæng mellem dem. Derfor er det vigtigt, at borgerne anmelder det, hver gang de oplever noget mistænkeligt, siger han.
Vi må alle holde øje
Selvom Politiet har øget sin tilstedeværelse i området, så har det ikke fjernet utrygheden hos Tina, som bor i området.
- På trods af at der er kommet mere fokus på problemet, så føler både jeg og mine børn os stadig utrygge, fortæller hun.
Og indtil brandene bliver stoppet, så har beboeren Tina en klar opfordring til sig selv og sine mange naboer.
- Der er jo både politi, SSP og vagtværn på herude, men det er et stort område herude, så det er vigtigt, at vi beboere også sørger for også at holde lidt øje med, hvad der foregår.
Beboerne Katja og Tina ønsker ikke at få deres efternavne frem.