Mads blev stukket af skorpion i sin sko: "Vi gik i panik"
Den 18-årig Mads tog en skorpion med på skadestuen på Hvidovre Hospital, efter den havde stukket ham i tåen.
Det er ikke tit, at danskere skal være bange for farlige dyr. Men det var en 18-årig ung mand, da han opdagede et sår på sin tå.
I sin sko fandt han efterfølgende en skorpion, skriver Ugeskrift for Læger.
- Først troede jeg, at det var en hveps. Jeg hev min sko af, og min ven kiggede ned i den. ”Der er en skorpion i din sko”, sagde han. Det troede jeg selvfølgelig ikke på. Men så bankede han skoen i gulvet, og skorpionen fløj ud af den. Vi gik helt i panik, siger Mads Møllegård Hansen til TV 2 Lorry.
- Jeg nåede at tænke: ”Shit, hvad sker der. Hvad nu hvis den er mega-giftig”.
Mads og vennerne fangede skorpionen i en madkasse og tog den med på skadestuen på Hvidovre Hospital, hvor han blev undersøgt.
- Sygeplejersken sætter elektroder på mit hjerte for at sikre sig, at mit hjerte ikke går i stå på grund af giften, siger han.
Han havde bistiklignende smerter og en prikkende, sovende fornemmelse i tåen, men ingen andre gener. Lægerne kontakede alligevel Giftlinjen, der rådgav dem om at lade Mads Møllegård Hansen overnatte på hospitalet.
En usædvanlig arbejdsdag
Fordi den 18-årige havde medbragt skorpionen, kunne lægen Michaela Tinggaard ved infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital undersøge, om den var giftig.
Michaela Tinggaard kontaktede Københavns Zoo, som ved hjælp af et foto af skorpionerne vurderede, at der var tale om en relativt ugiftig skorpion af slægten Babycurus.
- Det er ikke hver dag, vi tjekker med Zoo om potentielt giftige dyr. Det var en anderledes dag på jobbet. Det har jeg ikke prøvet før, siger hun til TV 2 Lorry.
Mysteriet om skorpionen
Næste dag havde Mads Møllegård Hansen det helt fint, og han blev derfor udskrevet.
Men hvor skorpionen kom fra er stadig et mystierie.
- Hverken ham eller beboerne i lejligheden havde rejst uden for Danmark i det seneste år. Så måske er der nogen, der har holdt den som hobbydyr, men vi kan kun gisne om det, siger Michaela Tinggaard til TV 2 Lorry.
Ifølge Ugeskrift for Læger bliver millioner af mennesker på verdensplan årligt stukket af skorpioner. De fleste tilfælde er milde med lokal smerte.