Superligadrømme på Vestegnen: Nu kommer borgmester med ny melding i stadion-sag
Der er mulighed for, at Hvidovre IF skal spille Superliga efter sommerferien - men klubbens stadion er ikke klar.
Tilhængere af Hvidovre IF går i disse uger med Superligadrømme - og det med god grund. Holdet fra Vestegnen har således lige nu gode chancer for at rykke op fra landets næstbedste række.
Holdets fans ser dog de lokale helte uddele øretæver i 1. division på et stadion, der langt fra er Superliga-klar.
Det skal derfor moderniseres og udbygges, men spørgsmålet er så, hvem der skal betale.
Borgmester i Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen (SF), har tidligere udtalt, at han ikke forestiller sig, at kommunen skal "lægge de mange millioner, der skal til." I stedet håbede han på, at "sponsorer og andre gode kræfter har overskud til at bidrage."
Men over for TV 2 Kosmopol bløder borgmesteren nu op. Han vil afsøge mulighederne for finansiering af et nyt stadion.
- Jeg snakker med mine budgetforligspartnere om, hvad vi kan gøre her, og så snakker jeg med klubben og klubbens sponsorere. Og så ser vi på det, siger Anders Wolf Andresen, der dog også understreger:
- Hvis vi lige pludselig skal bygge et Superligastadion over en sommer, så bliver det altså rigtig dyrt, og vi har mange andre ting: Plejehjem, skoler, dagtilbud, som vi også skal passe på.
(Artiklen fortsætter efter billedet og faktaboksen.)
Foto: Andreas Hentze Madsen /TV 2 Kosmopol / Presse Grafik: Clara Leck Bachmann/TV 2 Kosmopol
Stillingen i 1. division - top seks
Vejle Boldklub - 53 point
Hvidovre IF - 49 point
Sønderjyske - 45 point
FC Helsingør - 38 point
Vendsyssel FF - 37 point
Næstved Boldklub - 37 point
Der er aktuelt spillet 26 ud af 32 kampe i 1. division - NordicBet Liga
Godkendelse på plads
I marts måned vedtog kommunalbestyrelsen i Hvidovre Kommune en ny lokalplan, der gør det muligt at udbygge og modernisere Hvidovre Stadion.
Hvis stadionet skal leve op til kravene for Superliga, skal der bygges tribuner med plads til yderligere 3.400 tilskuere. Dermed bliver den samlede kapacitet 10.000.
Derudover skal der også etableres et VIP-lounge-område med uforstyrret udsyn over banen til mindst 300 personer.
Endelig skal der også bygges tv-studie og tårne til tv-kameraer.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Også stadion-koks i Helsingør og Hillerød
Pludselig fodboldsucces i hovedstadsområdet har tidligere givet hovedbrud for kommunalbestyrelser og byråd.
I Hillerød har Hillerød Fodbold på få år spillet sig fra Serie 2 til landets næstbedste fodboldrække, men med den succes følger også udfordringer.
Hjemmebanen på Hillerød Stadion lever nemlig ikke op til kravene for NordicBet Liga - 1. division. Anlæggets eneste tribune har 215 siddepladser, og det er altså langt fra de 1000 siddepladser, som Divisionsforeningen stiller krav om.
Borgmesteren i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen (S) sagde i februar måned til TV 2 Kosmopol, at hun ikke kan love klubben de mange millioner til en udvidelse. Klubben spiller nu sine hjemmebanekampe på en dispensation.
I Helsingør måtte FC Helsingør også få dispensation til at spille på klubbens gamle stadion, da de spillede i Superligaen i sæsonen 2017/2018.
I 2019 rykkede Helsingør ind på et helt nyt stadion, men det har også flere mangler, hvis det skal leve op til Superliga-kravene.