TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Far til tre skal betale 17.000 om måneden for at blive gældfri: "Det er et sort hul"

Kasper Asmussens forbrydelse kostede ni år i fængsel. En straf, han betalte. I dag vokser gælden for den kriminelle fortid med tusindvis af kroner om måneden.

Kasper Asmussen blev for år tilbage idømt en årelang fængselsdom. Siden har han sagt farvel til kriminaliteten og læser nu psykologi. Selv om han har afsonet sin straf i fængslet, føler han sig i dag fanget af en gæld på over 1,5 millioner kroner.
Foto: Claus Bie / TV 2

Man kan beskrive Kasper Asmussen på flere måder.

Han er familiefaren fra Vallensbæk, der stræber efter et godt liv sammen med sin kæreste og deres tre børn. Snart er han færdiguddannet psykolog, han har ambitioner for sin virksomhed, og han drømmer om at arbejde med udfordrede unge.

Alt dét er han, ja. Men han er også tidligere narkosmugler.

I 2014 blev han idømt 14 års fængsel i en af danmarkshistoriens største narkosager. 

Efter knap ni år blev han prøveløsladt, og i dag fortæller Kasper Asmussen, at han skylder staten mere end 1,5 millioner kroner for de omkostninger, der var forbundet med retssagen mod ham.

Søndag kunne TV 2 fortælle, hvordan dømtes gæld for sagsomkostninger de seneste 10 år er eksploderet. I dag er gælden på 6,4 milliarder kroner. Et beløb, der på grund af en rente på 7,5 procent vokser mere hvert år, end de nu 86.000 skyldnere afdrager.

Med dommen i 2014 blev Kasper Asmussen, der i dag er 38 år, en del af den statistik. 

Han ser sin gæld som et “sort hul”, og selv med en snarlig uddannelse som psykolog og den løn, der følger med en sådan titel, har han svært ved at se, hvordan han nogensinde skal blive gældfri.

- Jeg vil rigtig gerne leve et normalt liv. Men det kan være svært, når man sidder med så stor en gæld.

Dømte betaler:

Den ubetalte regning på mere end seks milliarder kroner omfatter de sagsomkostninger, som pålægges kriminelle i forbindelse med deres retssager. 

Under en retssag skal den dømte eksempelvis betale udgifterne til deres beskikkede forsvarsadvokat og visse dele af politiets efterforskning. Udover de konkrete udgifter skal den dømte betale en rente på 7,5 procent, som bliver lagt oveni sagsomkostningerne.

En farlig sneboldseffekt

Anholdelsen af Kasper Asmussen skete som led i en stor politiaktion mod indsmugling af narkotika.

Den samlede tiltale mod de i alt fem involverede mænd gik på, at de skulle have smuglet og planlagt at smugle flere hundrede kilo narkotika fra Holland til Danmark.

Kasper Asmussen blev dømt for at have taget del i indsmuglingen af mellem 130 og 150 kilo narkotika.

Jeg startede som ung med at lave nogle dumme ting i nogle forkerte miljøer, og så nogle gange er det en sneboldeffekt, hvor der bliver rykket grænser, siger Kasper Asmussen i dag til TV 2.

Han når dårligt at afslutte sin sætning, før han understreger, at han på ingen måde er ude på at benægte sit eget ansvar. Det er ikke derfor, han har sagt ja til interviewet. 

Han vil være med til at belyse konsekvenserne ved en gæld for sagsomkostninger, når man “gerne vil noget andet med sit liv”. 

Straffen stopper ikke efter fængslet

I dag er dommen afsonet, kriminaliteten lagt bag ham. Det er, som han formulerer det, ikke værd at kaste sin uddannelse, familielivet, hverdagen på gulvet. Det ved han nu.

Men selvom straffen er afsonet, og kriminaliteten er fortid, er han ikke fri. Kriminaliteten, der satte Kasper Asmussen godt otte år bag tremmer, tynger ham fortsat i form af gælden. 

Konsekvenserne rammer ikke kun Kasper Asmussen, men også hans familie. 

Med en hund og tre børn begynder pladsen i den lejede lejlighed i Vallensbæk at føles trang. De drømmer om et hus, en have. En stor og praktisk familiebil. 

Det føles som en form for dobbeltstraf.

— Kasper Asmussen

- Det er ikke, fordi det skulle være en eller anden kæmpe Porsche eller Lamborghini. Vi gad godt købe noget praktisk. Men også dét har vi lige fået afslag på, fordi jeg har en gæld.

Hvordan føles det at have afsonet sin dom og komme ud til så stor en gæld? 

- Det føles som en form for dobbeltstraf. Som et fortsat økonomisk fængsel, man kommer til at skulle leve med. Så straffen slutter jo ikke rigtig, når fængselsdommen er slut, siger Kasper Asmussen. 

17.000 om måneden i 30 år

Efter at have afsonet godt otte år af sin fængselsstraf, færdiggjort en HF-uddannelse og påbegyndt psykologistudiet blev Kasper Asmussen i 2021 prøveløsladt.

Så længe han fortsat læser psykologi, behøver han ikke betale af på sin gæld. Men til sommer, når han er færdiguddannet, venter afbetalinger i et omfang, der virker ”uoverskueligt”. 

Alene i renter vil hans gæld i øjeblikket stige med omtrent 12.000 kroner om måneden. Hvis han samtidig vil afdrage gælden over 30 år, kræver det, at han betaler yderligere 5.000 kroner om måneden. 

- Jeg vil rigtig gerne betale af på min gæld. Det er ikke sådan, at jeg tror, at jeg bare skal lægge mig ned og få det hele serveret. Jeg vil gerne gøre en indsats. Men lige nu føler jeg lidt, at det er et sort hul, der bare kommer til at suge i en uendelighed, siger Kasper Asmussen om sin gæld. 

Du mener, at det er urealistisk at betale det fulde beløb tilbage?

- Det er jo ikke mere urealistisk, end at det vil tage over 30 år, hvis jeg kan finde 17.000 om måneden. Men det er måske urealistisk at tro, at man kan finde de penge udover alle faste udgifter.

Kan du ikke bare skrue ned for de faste udgifter og så betale de 17.000 om måneden?

- Jo, men hvis jeg har et beløb svarende til bistand tilbage, er det begrænset, hvor meget mere jeg kan skrue ned.

Lektor Annette Olesen har beskæftiget sig med resocialisering af dømte og kriminelle i en årrække. Hun mener, at gælden for sagsomkostninger er et stort problem for mange dømte, som ønsker et kriminalitetsfrit liv.
Foto: Ib William Christensen / TV 2

Psykolog med lav løn

Som reglerne er i dag, kan staten inddrive mellem 3 til 60 procent af ens løn, hvis man har gæld til det offentlige. Andelen afhænger af den enkeltes årlige indtægt. 

Ser vi på Kasper Asmussens økonomiske fremtidsudsigter, vil han efter alt at dømme først betale skat af sin løn og derefter blive trukket 60 procent af det resterende beløb. 

Det skyldes, at han som færdiguddannet psykolog står til at tjene på den gode side af en optrukket grænse på 447.919 kroner om året. 

Men hele forudsætningen for, at staten kan inddrive gæld, er, at den tidligere dømte har en lovlig indtægt. Fortsætter man derimod med at begå kriminalitet og tjene sorte penge, kan staten ikke røre dem.

- Det er jo oftest dem, som egentlig gerne vil være samfundsborgere og rette op på deres liv, der bliver ramt af gælden. Det er næsten som om, at det rammer de forkerte, siger Kasper Asmussen. 

Journalistiske principper

TV 2 publicerer nyheder ud fra journalistiske principper om etik og balance. Det betyder blandt andet, at vi faktatjekker, interviewer kilder og altid forsøger at lade sagens parter komme til orde. Du kan læse vores etiske retningslinjer her. TV 2 er desuden tilmeldt pressenævnet og følger de presseetiske regler.

Da han startede sin afsoning, havde han ikke afsluttet 9. klasse. Men i fængslet spirede lysten til at uddanne sig. 

Han fik to bøger om psykologi i hænderne. Dengang forstod han ikke de komplicerede, engelske linjer, han prøvede at læse sig igennem. 

Der var ikke mange, der troede på, at han ville lykkedes med at uddanne sig, husker han. Heller ikke ham selv. 

Men HF’en fik han. Og karaktergennemsnittet blev tilpas højt til, at han kunne søge ind på psykologiuddannelsen. 

I dag føles det “surrealistisk” at sidde med de to psykologibøger foran sig. Nu forstår han dem ikke bare. De fungerer også som en påmindelse om, hvor langt han er nået. 

- Nogle gange glemmer jeg lidt at stoppe op og klappe mig selv på skulderen og sige, at jeg faktisk er nået rigtig langt, siger Kasper Asmussen:

- Men det er jo sådan lidt paradoksalt. Jo mere, jeg kommer til at knokle, og jo mere uddannelse, jeg tager, desto større lønindhold vil der være. Det giver ikke mening for mig. 

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) kalder det et “stort problem”, at gælden for sagsomkostninger stiger og stiger. Men det betyder ikke, at alle dømte skal kunne få eftergivet gæld, mener han.
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

De "fiktive" penge

Tillader Kasper Asmussen sig at drømme om en fremtid uden gæld, ser han et system for sig, hvor man afdrager et “realistisk beløb” over fem år. Hvis man i den periode samtidig holder sig ude af kriminalitet, skal gælden slettes. 

Kasper Asmussens tanker spiller på samme tangenter som de anbefalinger, en gruppe eksperter på området i forsommeren afleverede til Justitsministeriet. 

TV 2 er i besiddelse af anbefalingerne, hvor der lægges op til at dække en gruppe dømtes sagsomkostninger, såfremt de holder sig ude af kriminalitet i fem år.

Problemet for mig er at sætte mig i et økonomisk fængsel.

— Kasper Asmussen

Der er dog en afgørende forskel på Kasper Asmussens drøm og realiteterne på Christiansborg. Selv hvis eksperternes anbefalinger bliver til virkelighed, vil det formentlig ikke få betydning for ham.

Der lægges således hverken op til at se på gæld med tilbagevirkende kraft eller på dømte ældre end 24 år. En indstilling, som både eksperter og politikere overfor TV 2 kritiserer.

Du er jo blevet dømt for at smugle mere end 200 kilo narko ind i Danmark. Hvorfor skal det være andre end dig selv, der betaler for sagens omkostninger?

Kasper Asmussen trækker vejret ind og kigger væk.

Han ved godt, at det kan være svært at argumentere for det retfærdige i, at han skal slippe for at betale, hvad det har kostet staten at dømme ham.

- Hvis gælden havde været noget mindre, ville jeg da synes, at det var helt retfærdigt, at jeg selv skulle betale det. Men lige nu står jeg med en gæld så stor, at den er umulig for mig at betale, siger han og fortsætter:

- Problemet for mig er at sætte mig i et økonomisk fængsel.

Men hvem skulle så betale for den gæld? 

- Ja … Altså lige nu er der jo ingen, der betaler den. Så man kan jo sige, at det er lidt fiktive penge.

Årligt indbetales og inddrives der i omegnen af 215 millioner kroner af den nu 6,4 milliarder kroners gæld for sagsomkostninger, fremgår det af de førnævnte anbefalinger fra arbejdsgruppen. Samtidig lægges der cirka 367 millioner kroner på beløbet alene i renter.

Link kopieret!

Seneste nyt

play-circle play-circle Læs op

Borgmester frygter fjernvarme-mareridt

Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix

I Dragør Kommunen skal borgerne tager en stor beslutning om, hvorvidt man ønsker at tilslutte sig fjernvarmenettet.

I dag er de fleste af kommunens husstande opvarmet med naturgas, men det er ikke længere en økonomisk rentabel løsning. Det er fjernvarme til gengæld, men det kræver en meget stor investering at få etableret.

Kommunalbestyrelsen i Dragør har besluttet, at mindst 65 procent af varmeforbruget i Dragør By og Store Magleby skal dækkes af fjernvarmeaftaler, før projektet kan igangsættes, skriver AmagerLiv.

- Vi kan ikke risikere at optage store lån uden tilstrækkelig tilslutning. Det ville være en økonomisk byrde, der kan skade hele kommunens velfærd, advarer Kenneth Gøtterup (K), til lokalavisen.

Hvis tilslutningen til fjernvarme ikke er stor nok, vil Dragør står uden fælles varmeforsyning, når naturgassen bliver udfaset. 1. juni udløber fristen for at tilmelde sig.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Kommune laver 90 hektar vild natur og slynger bæk

Foto: Solrød Kommune

Smilene er brede i Solrød i disse dage og det er ikke kun på grund af den forestående jul. Kommunen har sammen med lokale lodsejere, HOFOR, KLAR Forsyning og Naturstyrelsen indgået en omfattende aftale, der skal omdanne 90 hektar landbrugsjord til vild natur.

- Der er næsten tale om et oversize kinderæg med alle de gevinster, der er i det her projekt. Dele af kommunen bliver klimasikret, drikkevandet bliver beskyttet, vi reducerer CO2- og kvælstof-udledningen, vi planter skov, naturen bliver mere alsidig til glæde for biodiversiteten, og der kommer en skøn natursti, som binder Havdrup og Solrød sammen, siger Morten Scheelsbeck (K), formand for Kultur- og naturudvalget i en pressemeddelelse.

Projektet har været længe under vejs, men nu er der indgået frivillige jordkøbsaftaler med flere af de større lodsejere, som ejer jord i området og dermed er vejen banet.

Som en del af Solrød Bæk-projektet skal der genoprettes moser og enge, etableres skov og så skal Solrød Bæk slynges og udvides.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Politiet advarer: Overfør ikke penge i juledagene

Foto: Finn Frandsen - Ritzau Scanpix

Nordsjællands Politi beder nu alle borgere i deres kreds om at være ekstra påpasselige med at overføre penge i disse dage. Årsagen er nemlig, at det ikke kun er dig selv, der har ekstra travlt i disse dage, det har svindlerne også.

- Svindlerne vil nemlig forsøge at udnytte juletravlheden til at lokke penge ud af dig – blandt andet ved at udgive sig for at være dit barn, dine venner eller andre bekendte, skriver Nordsjællands Politi på Facebook og forsætter:

- Modtager du derfor en besked eller sms fra en bekendt, der pludselig har brug for at låne penge, så ring altid personen op, før du overfører – også selvom der er tale om et nært familiemedlem. Vedkommende kan nemlig være blevet hacket.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Endnu en organisation har slået julehjælps-rekord

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I år modtager 22.458 børnefamilier i Danmark julehjælp fra Dansk Røde Kors. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Ifølge generalsekretær Anders Ladekarl er det det største antal børnefamilier, der modtager julehjælp fra Dansk Røde Kors nogensinde.

Der er uddelt julehjælp til 22.274 børnefamilier fordelt på de fem regioner. Derudover er der uddelt julehjælp til 184 børnefamilier på asylcentre i Danmark.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Så meget koster det at stege din juleand

Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Det kommer til at koste cirka 8,25 kroner i strøm at stege juleanden, viser en beregning fra Green Power Denmark. Juleaften ligger elpriserne på cirka 3,30 kroner for en kilowatttime inklusive afgifter. Sidste år kostede det ifølge brancheorganisationen 7 kroner at stege juleanden, og i 2021 var prisen helt oppe på 13 kroner

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Video gik viralt: Nu skal journalist i retten efter voldsom anholdelse

Flere betjente anholder og pacificerer en cyklist nær Christiania. Anholdelsen blev optaget af en forbipasserende.
Foto: Sreendump fra privat video

Tilbage i september 2023 gik en voldsom anholdelse ved Christiania af den daværende chefredaktør for Danwatch Adam Dyrvig viralt. Nu skal han i retten, hvor han er tiltalt for fire forhold.

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Adam Dyrvig er ifølge mediet tiltalt for blandt andet at køre på cykel, samtidig med han betjente sin telefon, og samtidig er han tiltalt for ikke at ville opgive navn, adresse og fødselsdato.

Han er desuden tiltalt for at fornærme to betjente ved at råbe 'fucking nar' efter dem. Det sidste punkt er at modsætte sig anholdelse ved at spænde op i sine arme.

Under anholdelsen blev episoden filmet, hvor man blandt andet kunne høre Adam Dyrvig råbe 'I skal stoppe! Jeg er i gang med at hente mine børn! hvad fanden sker der?'.

Spørg Os

Hvad undrer du dig over i hovedstadsområdet? Stil dit spørgsmål her
+

_

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Efter choksag: Fodboldklub forbyder voksne at være alene med børn og unge

En mandlig ansat i fodboldklubben Roskilde Boldklub af 1906 blev i oktober sigtet for blufærdighedskrænkelse, efter han angiveligt skulle have filmet 42 unge spillere i et omklædningsrum og befølt en ung mand i skridtet.

Sagen har ikke været for retten endnu, men den har allerede fået konsekvenser, skriver sn.dk.

Klubben har strammet håndhævelsen af de regler, der skal beskytte både børn, unge, ansatte og frivillige.

Klubben har allerede en regel om, at børn og unge altid skal ledsages af minimum to voksne, men det er nu blevet understreget, skriver mediet, der har talt med et bestyrelsesmedlem i klubben.

- Det er blevet italesat over for trænere, forældre og ledere, at det altid skal håndhæves. Det gør, at der ikke er voksne, der risikerer at stå i en situation, hvor de er alene, siger Tom Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem i Roskilde Boldklub, til sn.dk.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

DBU melder udsolgt

Der var udsolgt i Parken, da Danmark mødte Spanien i Nations League tidligere på året.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Når Danmark møder Portugal på udebane ved Nations League-playoff, vil der være stor opbakning fra de danske roligans.

Bold.dk skriver, at DBU mandag har oplyst, at der nu er udsolgt til returkampen i Portugal.

2.500 danskere har sikret sig billet til opgøret, som spilles på Estadio José Alvalade i Lissabon.

Det første opgør spilles i parken den 20. marts, og den afgørende returkamp spilles tre dage senere i Portugal.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Derfor skal Robert Hansen ruske tremmer over julen

Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

Skuespiller Robert Hansen skal sidde varetægtsfængslet hen over jul og nytår, og det skyldes en særlig mistanke.

Det fortæller Robert Hansens forsvarsadvokat, Erbil Kaya, til BT.

- Han er blevet varetægtsfængslet for påvirkningsrisiko – at han kan gå ud og påvirke sagen, siger Erbil Kaya til mediet.

Byretten i Frederiksberg havde ellers vurderet, at skuespilleren kunne løslades, men søndag besluttede landsretten at varetægtsfængsle 45-årige Robert Hansen, der er sigtet for grov vold mod en kvinde.

Når en person varetægtsfængsles for påvirkningsrisiko, frygter man, at en person for eksempel kan gå ud og instruere sagens forurettede i, hvad vedkommende skal fortælle politiet.

Link kopieret!
play-circle play-circle Læs op

Minister udskyder lovforslag om lagerbeskatning af kryptovaluta

Minister udskyder lovforslag om lagerbeskatning af kryptovaluta som for eksempel bitcoins.

Et lovforslag, som skal sikre, at beskatningen af kryptoaktiver bliver "mere hensigtsmæssig", bliver udskudt. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Oprindeligt lød planen, at skatteminister Rasmus Stoklund (S) ville fremsætte lovforslaget i begyndelsen af 2025.

Men ministeren ønsker at "indhente flere input fra aktørerne", og derfor bliver lovforslaget udskudt til senere i 2025.

I oktober udgav Skattelovrådet efter tre års arbejde en rapport, hvori rådet anbefalede, at kryptoaktiver som eksempelvis bitcoin bliver lagerbeskattet.

Når en investering lagerbeskattes, betyder det, at der betales skat af afkastet - uanset om aktivet er solgt eller ej.

Link kopieret!

TV 2 Kosmopol app
Få de vigtigste nyheder fra metropolen
lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
beyondwords no-domain
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
kosmopol_ovp_session kosmopol.tv2reg.stream
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
SRVNAME kosmopol.tv2reg.stream
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN kosmopol.tv2reg.stream

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
app_banner_enabled no-domain
pusherTransportTLS no-domain
tv2_kosmopol_session tv2kosmopol.dk
XSRF-TOKEN tv2kosmopol.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google