Nannas far reagerer midt i sorgen over datterens død
Midt i sorgen vækker nyheden om, at bostedet lukkes, lettelse hos hendes far.
Lørdag mistede Sonny Dahl sin datter, Nanna Kirstine Dahl.
Den 30-årige Nanna Kirstine Dahl døde efter de følgevirkninger af de ætsningsskader, hun pådrog sig, mens hun var i et bosteds varetægt.
Hun havde Downs syndrom og infantil autisme og boede på bostedet HabitusHuset i Græsted.
Midt i sorgen vækker nyheden om, at bostedet lukkes, lettelse hos hendes far.
- Det er en stor lettelse. Og det må også være en kæmpe lettelse for beboerne og de ansatte deroppe, siger Sonny Dahl til TV 2 Kosmopol.
- Med den personalegennemstrømning, der har været deroppe, må det have været et forfærdeligt sted at arbejde, siger han.
På stedet har man de seneste 12 måneder - ifølge Socialtilsynet Hovedstaden - oplevet en personaleudskiftning på over 100 procent i nogle af bostedets teams.
Blev fundet med voldsomme ætsningsskader
30-årige Nanna Kirstine Dahl sov stille ind lørdag aften efter at have svævet mellem liv og død på Rigshospitalet.
Det skete godt et måned efter, at hun den 28. april om morgenen blev fundet på sit bosted smurt ind i egen afføring og med voldsomme ætsningsskader på kroppen.
Nanna Kirstine Dahl kom fra Hvidovre og havde Downs syndrom, infantil autisme og var uden sprog, og derfor boede hun på det private bosted HabitusHuset Ny Mårumvej i Græsted.
På brandsårsafdelingen på Rigshospitalet slog lægerne fast, at 12,5 procent af Nanna Kirstine Dahls hud på kroppen var blevet ætset. På hospitalet førte ætsningsskaderne også til akut nyresvigt.
Sagen er af eksperter blevet omtalt for omsorgssvigt, ligesom Socialtilsynet har udtalt, at man ser på alvor med sagen.
Ligeledes har politiet igangsat en efterforskning af Nanna Kirstine Dahls død.
Også social- og boligminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), har bedt om en redegørelse i sagen.
Indtil fredag har Martin Godske, der er direktør på HabitusHuset Ny Mårumvej i Græsted, ikke ønsket at stille op til interview eller kommentere sagen.
- Det er en hændelse, der ikke må ske, og jeg er dybt berørt over, at det har fundet sted i vores varetægt. Intet, jeg siger eller gør, kan fjerne smerten fra de efterladte. Hvor frustrerende og uforståeligt det end lyder, kan vi ikke forklare, præcis hvordan ulykken er sket, skriver Martin Godske til TV 2 Kosmopol.