Boligejere sagsøger kommune efter økonomisk øretæve
En gruppe boligejerne vil trække kommunen i retten, efter politikerne i København i foråret valgte at at ændre reglerne for hjemfaldspligt.
En gruppe boligejere i foreningen Hjemfaldspligt København vil trække kommunen i retten.
Det sker, efter borgerrepræsentationen på et lukket møde i foråret stemte for at lave markante ændringer i den såkaldte hjemfaldspligt.
Ændringer der koster boligejerne millioner.
Ændret uden varsel
1.200 ejendomme i København er omfattet af hjemfaldspligten, der betyder, at kommunen kan købe en ejendom tilbage.
Det er dog muligt at købe sig fri af denne hjemfaldspligt, og det er prisen for det, som kommunen har ændret uden varsel for at sikre sig selv et større provenu.
For mange boligejere er det blevet over en million kroner dyrere at købe sig fri og for andre mere end det.
- Det har haft flere ganske grumme konsekvenser. De boliger, vi bor i, er nærmest blevet usælgelige, fordi der er en usikkerhed omkring, hvad der er gældende angående hjemfaldspligten. Derudover er mange af vores medlemmer blevet stavnsbundet til deres bolig, fordi de ikke har råd til at lægge det her frikøbsbeløb, som er nødvendigt for at komme af med boligen, lyder det fra Henrik Storm Jeppesen, der er næstformand i foreningen Hjemfaldspligt København.
Dialogvejen udslukt
En advokat er nu igang med at forberede et søgsmål. Det bliver enten et gruppesøgsmål eller individuelle erstatningssager.
- Vi vil forfølge vores mulighed for at ændre den beslutning, som kommunen har taget den 1. april, der rammer vores 1.200 medlemmer på ganske brutal vis. Vi har set markante prisstigninger på at købe sig fri, så i og med at dialogvejen var udslukt - vi har talt med både politikere og embedsmænd, og på vores seneste møde med embedsmændene fik vi at vide, at de ikke vil holde flere møder med os - så synes vi ikke, vi har andre muligheder end at gå rettens vej, fortæller Henrik Storm Jeppesen.