Anna Sørines søn blev knivdræbt af 14-årig - nu kommer hun med opråb om drabsmands skæbne

Anna Sørine Bukh Petersens 15-årige søn blev i maj stukket ihjel ved et busstoppested i Husum. Gerningsmanden - eller gerningsdrengen - var 14 år, da han stak med kniven. Hans sag er blevet behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet, mens hans 15-årige kammerat er i retten i disse dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.
Foto: Privatfoto

- Jeg siger ikke, at den kriminelle lavalder bare skal sættes ned. Men hvis man foretager sig noget, der er planlagt - noget som er så forberedt - så skal man også kunne stilles til ansvar for det.

Ordene kommer langsomt og velovervejet fra Anna Sørine Bukh Petersen. 

22. maj i år stod hun pludselig i enhver forælders værste mareridt, da hun fik beskeden om, at hendes 15-årige søn Elias var blevet stukket ned, da han blev konfronteret af to andre unge ved et busstoppested i København-bydelen Husum. 

Den ene dreng stak ifølge anklageskriftet Elias med en kniv, og så flygtede han og hans kammerat.

Knivstikket var dødeligt, og få timer senere blev Elias erklæret død på Rigshospitalet.

Du vil ikke få flere oplysninger om sagen eller om den afgørelse, der er truffet af nævnet.

— Ungdomskriminalitetsnævnet (i brev til Anna Sørine Bukh Petersen)

Drengen, der stak Elias var 14 år gammel, mens hans medgerningsmand var 15 år.

Og da den kriminelle lavalder i Danmark er 15 år, er de to drenge vidt forskelligt stillet i retssystemet.

Afgørende aldersforskel 

I juli modtog Anna Sørine Bukh Petersen i sin e-boks et brev fra Ungdomskriminalitetsnævnet:

- Københavns Politi har henvist en sag til behandling i Ungdomskriminalitetsnævnet, hvor dit barn var offer. Vi kan oplyse, at sagen er blevet behandlet på et møde i nævnet. Du vil ikke få flere oplysninger om sagen eller om den afgørelse, der er truffet af nævnet, stod der i brevet.

Det her var planlagt. De gjorde det. Og så stak de af

— Anna Sørine Bukh Petersen

- Det var koldt og upersonligt. Der er truffet en afgørelse, men jeg må ikke vide, hvad det er. Jeg må ikke få at vide, hvad der sker med den person, der slog min søn ihjel. Sidder han i en åben institution - eller i en lukket institution. Kommer han ud om et halvt år eller om tre år? Får han lov til at gå i biografen - kan jeg rende ind i ham? Jeg ved det ikke og må ikke få det at vide, forklarer Anna Sørine Bukh Petersen om den usikkerhed, der har præget hende, siden hun fik brevet.

Imens har hendes tanker og overvejelser kørt i højeste gear. 

Kort tid efter drabet omtalte statsminister Mette Frederiksen det, da hun holdt åbningstalen i Folketingets afslutningsdebat op til sommerferien.

- Jeg vil foreslå, at vi straffer hurtigere og hårdere, lød det fra Mette Frederiksen.

Anna Sørine Bukh Petersen valgte at protestere, fordi hun mente, at statsministeren forsøgte at score billige points.

På landsdækkende tv understregede den sorgramte kvinde, at strammere knivlove ikke løser problemer i sig selv, når et stort antal unge er ramt af mistrivsel. 

- Hvem skal hjælpe de her børn, så det ikke går ud over vores andres børn?, spurgte Anna Sørine Bukh Petersen.

Jeg vil foreslå, at vi straffer hurtigere og hårdere

— Mette Frederiksen (S), statsminister

Skal ikke hygge med Playstation og bordfodbold ude i en bøgeskov

Nu efterlyser hun en debat. 

Den skal dog ikke handle om, at vi rykker den kriminelle lavalder, eller at vi skal straffe hårdere, lyder det. 

Den skal i stedet handle om, at vi skal se mere nuanceret på sager og forbrydelser som den, der kostede hendes søn livet.

- Jeg mener helt generelt, at vi skal kunne stilles til ansvar for vores handlinger. Ellers sender vi et farligt signal. Jeg er helt sikker på, at gerningsdrengen var bevidst om, at han først blev 15 "lige om lidt". Det har da givet ham ekstra mod. Det var planlagt og forberedt og derfor skal man kunne stå til ansvar - forklare sig - så man ikke bare bliver gemt på en pædagogisk institution, hvor man kan hygge med PlayStation og bordfodbold ude i en bøgeskov, siger hun.

Nej til voksenfængsel

Anna Sørine Bukh Petersen understreger, at hun på ingen måde er ude efter at få placeret den 14-årige gerningsdreng i et voksenfængsel.

- Det er slet ikke det, jeg vil. Men vi lever i et lille land med gode ressourcer. Vi skal kunne lave individuelle bedømmelser af den slags sager. Tænk dig, hvis du har to 14-årige, som sammen beslutter sig for at drugge og voldtage en jævnaldrende pige, og så en situation hvor to 14-årige bliver fulde, og pigen så fortryder. To sager som dem skal da også kunne ses med de nuancer, der er, påpeger hun.

Hvad sker der, hvis man er et minut fra at fylde 15 år, og så går amok med et maskingevær?

— Anna Sørine Bukh Petersen

Anklageskrift: Det var planlagt

I øjeblikket foregår retssagen mod den anden af de to drenge - den ældste af dem -  i retten på Frederiksberg.

Han var fyldt 15 år, da Elias blev stukket ned 22. maj. Og i modsætning til kammeratens sag, foregår den derfor i en retssal med dommer, forsvarer og anklager.

Anklageskriftet mod drengen holder fast i, at der var tale om et planlagt drab. Den 15-årige nægter sig skyldig i medvirken til drab. 

Her hedder det nemlig, "at den 15-årige medvirkede til manddrab  "ved i perioden fra 20. maj 2024 til den 22. maj 2024 i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse, accept og planlægning med A (gerningsmanden, red)..at have medvirket til drabet."

Det fremgår også, at inden det skæbnesvangre knivstikkeri mødtes de, den 14-årige og hans formodede medgerningsmand. 

De bevæbnede sig med knive en lille halv time før knivstikkeriet og satte så kurs mod det sted, hvor de skulle møde deres offer.

- Og dermed skal det ikke handle om alder. Det skal handle om gerningen. Og det her var planlagt. De gjorde det. Og så stak de af, siger Anna Sørine Bukh Petersen.

Spørg Os

Vær med i vores journalistiske fællesskab.  Du spørger. Vi undersøger.

Flere nuancer giver sikkerhed

Hun mener, at hvis man har en lovgivning, der giver plads til nuancer så som planlægning, så vil man i sidste ende kunne gøre tilværelsen for mange unge mennesker mere sikker.

- Mine - eller dine - børn skal kunne færdes sikkert. De skal ikke kunne møde en vred ung dreng med ubearbejdede følelser i S-toget - og så går det galt. Vi er nødt til at have en kompleksitet i lovene, så det gavner os alle sammen. Hvad sker der, hvis man er et minut fra at fylde 15 år, og så går amok med et maskingevær, spørger hun.

Ungdomskriminalitetsnævnet blev skabt i 2019

Ungdomskriminalitetsnævnet er en del af en lovpakke - lov om ungdomskriminalitet, der blev vedtaget i 2018. Den trådte i kraft 1. januar 2019.

Nævnets arbejde beskrives på nævnets hjemmeside således:

Ungdomskriminalitetsnævnet er et uafhængigt nævn, som medvirker til at forebygge ungdomskriminalitet ved at fastlægge målrettede, individuelle forebyggende indsatser for kriminalitetstruede børn og unge i alderen 10-17 år. Indsatserne bliver fastlagt og gennemført ud fra en vurdering af, hvad der er bedst for barnet eller den unge. Det sker i dialog med både barnet eller den unge og familien.

Nævnet sættes løbende i alle politikredse i hele landet. Nævnet består – når det træder sammen – af en dommer, som leder mødet, et kommunalt ansat medlem og et nævnsmedlem, som er ansat i politiet. Nævnet har på den baggrund både generel juridisk ekspertise og indsigt i sager om social støtte til børn og unge samt politifaglig viden om kriminalitetsforebyggelse.

Det er nævnets opgave at fastsætte sociale foranstaltninger, der bedst muligt kan få barnet eller den unge ud af en kriminel løbebane.

Behandlingen i nævnet er ikke en strafferetlig proces. Nævnet kan ikke idømme barnet eller den unge en sanktion, og nævnet skal ikke tage stilling til, om barnet eller den unge har begået en kriminel handling.

Barnets eller den unges opholdskommune kommer med en indstilling til nævnet om, hvilken reaktion, der vurderes bedst egnet til at støtte barnets eller den unges udvikling.

Når nævnet skal afgøre sagen, foretager nævnet en konkret, individuel vurdering af, hvad der er bedst for barnet eller den unge - og indsatsen bliver fastlagt efter dialog med barnet eller den unge og forældremyndighedsindehaverne.

Kilde: Ungdomskriminalitetsnævnet

Da forslaget om bekæmpelse af ungdomskriminalitet, blev præsenteret, blev nævnets sanktionsmuligheder også skitseret.

• At rydde op efter begået hærværk

• At møde op på den lokale brandstation og vaske brandbiler

• At gøre rent i lokale boligforeninger

• At hjælpe til med at vedligeholde parker og andre offentlige områder

Kilde: Regeringen.dk

Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet blev vedtaget med stemmer fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Det er landets politikere, der har bestemt, at vi har en kriminel lavalder på 15 år. 

Er man i konflikt med loven, men under den kriminelle lavalder, behandles ens sag i Undomskriminalitetsnævnet, hvor både dommere, politifolk og kommunalt ansatte sidder. Rundt om i landet er der udpeget medlemmer til nævnet, og de byttes ud i forhold til hvor i landet, forbrydelsen har fundet sted.

Meningsmålinger har flere gange vist, at et flertal i befolkningen ønsker den kriminelle lavalder sat ned. 

Men det flertal bliver ikke afspejlet på Christiansborg. 

Lavalder til debat

Da Lars Løkke-regeringen i 2018 og med Søren Pape Poulsen som Justitsminister fremsatte deres forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet, blev den kriminelle lavalder vendt igen. 

Daværende retsordfører Trine Bramsen (S) skrev i et debatindlæg i Altinget i februar 2018:

- Det var med stor lettelse og glæde, at vi i Socialdemokratiet konstaterede, at Venstre, Konservative og Liberal Alliance har droppet deres valgløfte om at sænke den kriminelle lavalder til 12 år. Sandheden er, at ingen anerkendte eksperter og fagpersoner tror på, at den model vil have nogen form for effekt på kriminaliteten. Nærmere tværtimod, skrev hun.

Men senere plæderede Dansk Folkeparti for, at lavalderen sættes ned. Dengang var det Peter Skaarup (Nu Danmarksdemokraterne), der førte ordet - og her var der blandt andet tale om en kritik af Ungdomskriminalitetsnævnet:

- Vi mener principielt ikke, at der bør være en nedre kriminel lavalder, men derimod at den begåede kriminalitet vil sætte lavalderen af sig selv. Men da det særligt er ved 12-årsalderen, at kriminaliteten stiger i både antal og alvorlighed, mener vi, at lavalderen i første omgang bør sættes her. Lavalderen er imidlertid ikke det afgørende. Det afgørende er, at de unge mærker konsekvens tidligt, når de begår kriminalitet, og at der er retssikkerhed for de involverede, påpegede han i et debatindlæg i det politiske medie Altinget.

Ofre bør have besked om sagen

I dag - som medlem af retsudvalget for Danmarksdemokraterne - fastholder Peter Skaarup, at der skal være konsekvens også over for unge under 15 år:

- Jeg er enig med hende (Anna Sørine Bukh Petersen, red.). Jeg kan godt forstå, at man sætter sig ned og spørger, hvordan nogen kan gå fri, fordi de lige nøjagtigt er under 15 år. Dansk Folkeparti var støtteparti for regeringen, da Ungdomskriminalitetsnævnene blev lavet, men nu synes jeg, at der er behov for, at regeringen kigger på ordningen, siger han og fortsætter:

- Der er ikke rettet op på børnesygdommene - for eksempel at pårørende ikke får besked om, hvad der sker. De unge skal opleve mere konsekvens fra nævnene, og ofrene skal have besked om, hvad der sker.

SFs Serdal Benli skriver i en mail til TV 2 Kosmopol, at hans parti ikke mener, at der skal justeres på den kriminelle lavalder.

-Vi ser ikke for os, at den kriminelle lavalder skal sænkes. FN’s anbefalinger går på, at den skal være mindst 14 år og gerne ældre og vi risikerer bare at gøre de unge mere kriminelle og forhærdede.  Vi har en ganske god viden om hvad nytter, og det er ikke godt at samle unge under fængselslignende forhold sammen med andre unge, for de påvirker hinanden negativt, lærer nye kriminelle tricks og får i sidste ende sværere ved at ændre kurs, skriver han.

Affekt, selvforsvar - eller overlagt drab

Og i midten af det står Anna Sørine Bukh Petersen - mor til en 15-årig dreng, der blev dræbt af en 14-årig - kort før denne fyldte 15.

Hun understreger igen, at hun ikke bare er ude på at få den kriminelle lavalder sat ned.

- Det, jeg siger, er, at vi skal forholde os nuanceret til den forbrydelse, der bliver begået. Er der tale om affekt? Er der tale om selvforsvar? Eller er der tale om overlagt drab? Den slags overvejelser skal indgå, så der er konsekvens i forhold til gerningen, siger hun.

Og det ved hun ikke, om der er,  når det handler om den dreng, der stak hendes søn ned. 

For Ungdomskriminalitetsnævnet fortæller ikke om deres overvejelser.

Ungdomskriminalitetsnævnets kortfattede brev til Anna Sørine Bukh Petersen. -Det var koldt og upersonligt, siger hun.

- Jeg ønsker ikke at kende hans dagsplan. Men der er da ting, man som forurettet i en sag gerne vil vide, understreger hun.

TV 2 Kosmopol har spurgt Folketingets retspolitiske ordførere om deres holdning til en mere nuanceret lavalder.

Torsdag sad de fleste af dem dog til Folketingets åbningsdebat og er ud over Peter Skaarup ikke vendt tilbage.

Retssagen mod den 15-årige dreng, der er tiltalt for medvirken til drabet på Anna Sørine Bukh Petersens søn, Elias, skal efter planen afsluttes 14. november.

Efter knivstikkeriet i Husum blev der lagt store mængder blomster på stedet. Offeret var 15 - gerningsmanden 14. Hans sag er blevet behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet, som ikke løfter sløret for, hvad der efter deres afgørelse sker med den 14-årige.
Link kopieret!

Seneste nyt

FCK får grønt lys til at forstærke udfordret tribune

Fra starten af næste sæson må der hoppes løs på den nederste del af B-tribunen i Parken.

Det er i hvert fald planen, efter at FC København har fået grønt lys af de relevante myndigheder til at udføre konstruktionsarbejde og få forstærket tribunen, som normalt huser klubbens mest livlige fans.

Det skriver fodboldklubben på sin hjemmeside torsdag.

- På baggrund af et glimrende samarbejde med Københavns Kommune er vi nu nået videre til den afsluttende fase i projektet på B-tribunen. Det ser ud til, at vi holder tidsplanen, og vi forventer fortsat, at selve konstruktionsarbejdet går i gang i vinterpausen.

- Koordinerede hop er fortsat forbudt, men der er lys for enden af tunnelen, og vi glæder os over, at vi snart kan se en ende på det her komplekse forløb, siger FCK-direktør Jacob Lauesen.

De to tribuneafsnit på B-tribunen bliver forstærket separat, og klubben melder ikke videre om, hvornår den øverste del forventes at være forstærket i en grad, hvor koordinerede hop igen er tilladt.

Link kopieret!

Coop tilbagekalder salater efter fund af listeria

Det skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

Der er tale om tre forskellige slags snitsalater - snittet grønkål, vintercoleslaw med tranebær og grønkål og nordisk inspireret cæsarsalat.

Det sker, efter at Coops leverandør ved et rutinetjek har fundet listeria.

Link kopieret!

Borgmester reagerer på superstjernes ankomst

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) er begejstret for udsigten til at den spanske fodboldstjerne Andrés Iniesta fremover vil være en synlig og markant figur i FC Helsingør

- Det er stor nyhed - kæmpestor - nyhed, som jeg bare har glædet mig til. For det som følger får ikke bare stor betydning for det lokale fodboldliv. Det går også betydning for vores dejlige kommune, skriver Benedikte Kiær på sin Facebookprofil.

Tidligere på torsdagen blev Andrés Iniesta - sammen med sit spanske firma Never Say Never (NSN) – præsenteret som investor i FC Helsingør. Og det sker sammen med det schweiziske firma Stoneweg.

- Alt det kommer til at få betydning for vores kommune. Der vil komme en masse opmærksomhed på vores smukke hjørne af Danmark, og det vil kaste investeringer af os. Og det vil sikkert også gavne det lokale idrætsliv ude i klubber og erhvervslivet. Meget spændende, lyder det fra borgmesteren.

Link kopieret!

Politistation evakueret tre gange inden for kort tid

Nordsjællands Politi har torsdag haft en travl dag på politistationen i Hillerød.

Det har dog ikke været på grund af røvere og tyveknægte, men på grund af hele tre evakueringer indenfor ganske kort tid.

Evakueringerne skyldtes indlevering af eksplosiver, som borgere i løbet af torsdagen har været forbi politistationen for at aflevere i forbindelse med frit lejde-muligheden, hvor man i hele november anonymt kan aflevere ulovlige våben uden at risikere en sigtelse.

Det gælder dog ikke sprængfarlige sager, som skal aftales på forhånd, så de kan blive afhentet fremfor at borgerne kommer hen til politiet.

Torsdag oplevede personalet på politistationen i Hillerød, at der blev indleveret en håndgranat, en artillerigranat og en panserværnsgranat – og det resulterede altså i tre evakueringer, oplyser Nordsjællands Politi på Facebook.

Foto: Nordsjællands Politi

- Selv om disse eksplosiver umiddelbart kan syne harmløse, kan de være livsfarlige – og vi kan ikke tage nogen chancer. Hver gang skal vores sprængstofseksperter fra EOD vurdere effekterne for at sikre, at ingen udsættes for fare, skriver politiet.

Foto: Nordsjællands Politi
Link kopieret!

Rockere er rykket ud af klubhuse

Rockergrupperingen Hells Angels er rykket ud af deres klubhus på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter.

Det oplyser Københavns Politi på X i forbindelse med, at de nu ophæver forbud mod ophold på adressen.

Det samme er tilfældet på Ole Rømers Vej 67 i Taastrup, hvor Hells Angels også er fraflyttet, oplyser Københavns Vestegns Politi ligeledes på X.

Klubhusene har været lukket som følge af den verserende bandekonflikt.

Link kopieret!

18-årig varetægtsfængslet for knivdrab på teenager

En 18-årig mand er blevet varetægtsfængslet i 14 dage for et knivdrab på en 17-årig dreng i Valby 8. september.

Han blev anholdt af Københavns Politi onsdag og er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Den 18-årige er sigtet for med flere knivstik at have dræbt en 17-årig dreng.

Forbrydelsen skete 8. september omkring klokken 02.25 ved Vigerslev Allé og Kulbanevej.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre.

Når et grundlovsforhør er for lukkede døre, forhindres offentligheden i at høre nærmere om sagens beviser, eller hvad den sigtede eventuelt forklarer.

Link kopieret!

Hver fjerde fik bøde i særlig politiindsats

33 personer fik en bøde, da de blev stoppet af nærpolitiet og færdselsstyrelsen på Amager i sidste uge.

Københavns Nærpoliti på Amager gennemførte nemlig en målrettet indsats mod hurtige elcykler, såkaldte Speed Pedelecs, i uge 45, hvor de også så på ulovlige elcykler og modificerede knallerter.

Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Kosmopol.

Desuden havde politiet særligt fokus på børn, som kørte på de løbehjul og cykler med motor, som man skal være 15 år gammel for at køre på.

Indsatsen fandt sted ved flere skoler, hvor der alle steder blev standset børn på ulovlige elcykler.

"Ved kontakt til forældrene oplevede vi, at der var mange, som ikke var bekendt med lovgivningen på området. Flere forældre oplyste også, at de havde forventet, at deres børns cykler var lovlige, når den var købt direkte på en hjemmeside", skriver politiet.

I uge 45 stoppede politiet i alt 122 el-køretøjer - og heraf fik 33 en bøde.

Herunder 17, der kørte på ulovlig elcykel, seks der kørte på en ulovlig knallert, fem der kørte på el-løbehjul uden hjelm, tre der kørte på el-løbehjul uden lys og to der kørte knallert uden førerret, skriver politiet.

Link kopieret!

Større politiopbud ved lejlighedsbyggeri Nærum


Et større antal betjente er torsdag eftermiddag til stede på en adresse på Nærumgårdsvej i Nærum.

Hos Nordsjællands Politi oplyser kommunikationschef Mikke Thrane, at der er tale om "en politiforretning", men ønsker ikke at oplyse yderligere.

Billeder fra stedet viser, at der er mindst en halv snes politifolk til stede. Politifolkene opholder sig på en svalegang i et lejlighedsbyggeri.

Det er ikke oplyst, om der er foretaget anholdelser på stedet. Ej heller er det oplyst, om politiet er rykket ud på baggrund af en anmeldelse, eller om det har forbindelse til en verserende sag.

/ritzau/

Link kopieret!

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt vise dig funktioner fra sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Vi bruger både egne og tredjepart cookies. Tredjepart kan anvende cookiedata til markedsføring på egne eller andres platforme.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm Vimeo
_cfuvid Vimeo
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBAPP-0 Amazon Web Services
AWSALBAPP-1 Amazon Web Services
AWSALBAPP-2 Amazon Web Services
AWSALBAPP-3 Amazon Web Services
csrftoken Instagram
csrftoken Openstreetmap

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
__whseenVerticalVideosCrate tv2kosmopol.dk
-test-amp-cookie-tmp tv2kosmopol.dk
frequencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyCategoryV2 tv2kosmopol.dk
recencyLastVisitV2 tv2kosmopol.dk
visitedPagesV2 tv2kosmopol.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2kosmopol.dk

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
userId tv2kosmopol.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
ct0 X
guest_id X
iutk issuu.com
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
remote_sid YouTube
TESTCOOKIESENABLED YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain
tv2reg_cookie_consent tv2kosmopol.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google